Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Blog in de spotlight  / Buitenleven / Scandinavische woonstijl / Tuintrends

Tuin inspiratie | Tuintrend de Scandinavische tuin

Tuin inspiratie | Tuintrend Scandinavisch modern - Woonblog StijlvolStyling.com - Beeld: HouseDoctor

Beeld: HouseDoctor

Bijna niks is zo fijn als een stralend zonnetje en een strakblauwe lucht. Toch is dat geen vereiste om jouw tuin in een goed daglicht te zetten – daar zorgen de tuintrends van dit moment namelijk wel voor. Van modern tot bohemien of tropisch: voor welke stijl ga jij? In deze blog tuin inspiratie en tips voor in de Scandinavische tuin in moderne stijl.

Tuintrend – De Scandinavische tuin

Trends en stijlen die het in huis goed doen, zien we ook regelmatig terug in de tuin. De Scandinavische woonstijl is hiervan een mooi voorbeeld. De strakke lijnen, minimalistische designs en het ingetogen kleurenpalet brengen rust en eenheid. Laat dat nou net meer dan welkom zijn tijdens je vrije uurtjes in de buitenlucht!

Bij de Scandinavische tuintrends zie je vooral heel veel natuurlijke materialen, in het bijzonder veel hout en beton. Buitenspots maar ook en hiermee spelen door afwisseling van verschillende armaturen die elke op een eigen manier licht geven is eveneens belangrijk. Voor een stoere en moderne look&feel wissel je af met items van rotan, staal en kunststof. De basis van de Scandinavische tuin is vooral erg rustig in kleurgebruik met kleuren als zwart, wit en grijs. Dit heeft ermee te maken dat je in Scandinavische veel donkere dagen hebt en daarom het  contrast in de tuin tussen licht en donker erg belangrijk is.

Tuintrend – Scandinavische (tuin)planten en inrichting

De eye-catchers in deze tuin zijn mooie winterharde en fris groene planten, vaak in hoge bloempotten of potten afgewisseld in hoogte in groepjes bij elkaar gezet op het terras. Heb je een veranda? Dan zijn hangende planten ook helemaal leuk!

Typisch Scandinavische planten, die daar ook daadwerkelijk in het wild groeien zijn; Naaldbomen, mossen, grassen, varens, paddenstoelen en bosvruchten – oftewel Noord Europesche flora.
Echter trendplanten die je momenteel veel voorbij ziet komen op Scandinavische tuinfoto’s zijn vooral de vijgenboom, citroenboom, buxus en olijfboom.

Qua inrichting kies je bij uitstek voor luxueuze robuuste meubels en accessoires met een strak design of juist voor de landelijke variant met massief hout of rotan. Denk ook aan een grote loungeset, royale bloempotten en natuurlijk een tuindouche. Wil je helemaal voldoen aan het Scandinavische tuin beeld? Dan mag een berg sierkussen, lantarens, een schapenvacht op je tuinbank, vuurkorf op het terras, sauna en royale hottub natuurlijk niet ontbreken!

Beelden uit de collecties van HouseDoctor en Paulina Arcklin voor HKLiving (beweeg je muis over de foto voor de bron).

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com