Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Tuintrends

Tuin inspiratie | Tropische jungle in eigen tuin

Tuin inspiratie | Tuintrends Tropische jungle in eigen tuin - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Fonq

Een super hippe interieur trend die inmiddels ook een plekje in de tuin heeft veroverd is de botanische trend. Nu was de tuin altijd al een geschikte plek voor planten, maar voor deze trend geldt: hoe meer groen, hoe beter! Bamboe, rotan en hout brengen jouw buitenruimte in junglesferen en ook een aantal aapjes of flamingo’s dragen hun steentje bij. Laat ook vooral de natuur haar gang gaan. Bij deze tuintrends draait het om een uitbundige plantengroei creëert juist dat echte natuurgevoel.

Tropische tuin inrichten

Kenmerken van de tropische tuin op een rij:
Natuurlijke materialen, zoals bamboe, rotan en hout. Afgewisseld met industriële elementen. Veelal ruw en verweerd.

Bij een tropische tuin denk je natuurlijk meteen aan palmbomen, een hangmat en het gevoel van even wegdromen op een tropische vakantiebestemming. De tropische tuin kenmerkt zich daarnaast door lekker veel felle zonnige kleurtjes, en dan vooral natuurlijk kleuren zoals aardetinten, blauw, groen, terracotta en geel. Qua planten kies je bij uitstek voor de bananenboom, cactussen, vetplanten, palmbomen soorten, vijgenboom, agave, bamboe en de aloë. Maar ook mediteraanse planten doen het erg goed zoals de oleander, druivenranken en olijfboom. Het enige nadeel is dat veel tropische planten in de winter een ‘jasje’ aanmoeten d.v.m. bijvoorbeeld bubbeltjes folie of plantenzakken. Dit om ze beschermen tegen onze Nederlandse winterkou.

Qua bestrating kies je het beste voor een warme kleur tegel die juist niet een puntgave uitstraling heeft maar wat meer geleefd is en een ruwuistraling heeft. Ook is het leuk om tussen je tegels, in borders of langs de randen accenten aan te rengen met fijn grind (split) zelf heb ik op het balkon een mediterraanse uitstraling en hiervoor gebruik gemaakt van een split soort in de kleur Yellow Sun.

In je tuin geniet je natuurlijk extra fijn met goede tuinmeubels die helemaal passen bij deze stijl, en voor de gekkigheid van decoratie met tropische vruchten en dieren als de ananas en flamingo’s.
Het feestje is helemaal compleet met lange zomeravonden met vrienden, tropische cocktails en natuurlijk een goede barbecue. Wil je dit seizoen optimaal genieten van jouw hippe tropische tuin volgens de laatste trends? Ik heb voor de leukste shoptips geselecteerd bij deze stijl:

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com