Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Tuintrends

Tuin inspiratie | Vakantiegevoel in eigen tuin

Tuin inspiratie | Zelf digitaal jouw ideale tuin ontwerpen - Woonblog StijlvolStyling.com

Ga jij deze zomer op vakantie of blijf je juist lekker thuis? Met de tips in deze blog maakt dat helemaal niets meer uit, want in handomdraai maak jij van jouw achtertuin ook een vakantie paradijs. Heerlijk wegdromen in een fijne stoel, met een lekker drankje en uitkijkend naar een ondergaand zonnetje. Het liefst doen we dit natuurijk in een land waar het lekker warm is, maar in Nederland hebben wij het de afgelopen zomers (en voorjaar) ook best getroffen met prachtige zomerse dagen. Hoe fijn is het dan juist als we deze sfeer ook gewoon thuis kunnen creëren? Zo kun jij elke avond wegdromen in een prachtige tuin of op jouw terras. 

De ultieme vakantiesfeer creëer je gewoon in jouw eigen tuin

Het creëren van zo’n sfeer heeft alles te maken met welke materialen we gebruiken, welke stijl we toevoegen maar ook de ligging van de tuin. Bedenk van te voren waar de avondzon voor het laatst in jouw tuin schijnt, zodat je weet dat daar het zitgedeelte komt. Bij de keuze voor de tuinset bepaal je eerst hoeveel zitruimte je minimaal wilt, heb je een groot gezin of ben je maar met z’n twee of houd je elk weekend graag een groot tuinfeest? Aan de hand van deze afweging maak je een keuze over het meubilair. Er zijn vele soorten tuinmeubelen verkrijgbaar, hout, staal, kunststof noem maar op. Maar om dat vakantiesfeertje te creëren is het van belang om eens meubelen te kiezen die net wat anders zijn. Neem bijvoorbeeld een daybed hier kun je heerlijk languit op liggen maar ook mooi aankleden met kleedjes en kussens, zo krijg je een knusse zitplek. Ga je toch liever voor een set met stoelen?  Kijk dan eens naar een designer set, met originele stoelen zorg je ervoor dat je dat luxe resort gevoel krijgt.

Beplanting en tuinaccessoires

Naast de perfecte meubelen is de styling ook enorm sfeerbepalend. Een tuin met wat kleine tuinplanten hier en daar geeft vaak niet het juiste vakantiesfeertje. Maak gebruik van ‘grootste’ dingen zoals bloempotten, grote planten, bomen, lichtobjecten, design maar ook kussens, leuke manden, vazen en plaids zijn een must. Voor het ultieme warme gevoel kies je voor een terras haard of vuurkorf om extra lang van jouw zomeravonden te kunnen genieten bij een knetterend haard vuurtje. Zie jij jezelf al zitten met een heerlijk glaasje wijn erbij?

Maak op het gebied van accessoires gebruik van veel rotan en andere natuurlijke materialen. En mocht de mogelijkheid er zijn in jouw tuin, hang dan een heerlijke hangmat. Vergeet ook zeker geen mooi zonnescherm en/of een goede kwaliteit parasols zoals de parasol van vdgarde.nl.

Bij de beplanting van de tuin, kun je kiezen voor normale bomen maar een palmboom of olijfboom zorgt voor dat vakantiesfeertje. Met de juiste verzorging van deze bomen kunnen ze het prima doen in Nederland, onthoudt wel dat je tropische planten moet inpakken in de winter om de te beschermen tegen de kou, je kunt ze ook in plaats daarvan binnenshuis zetten als ze in potten staan. Gegarandeerd dat jij heerlijk zult wegdromen in jouw eigen tuin of het op terras…

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com