Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking

Tuin inspiratie | Welke tuin past bij jou

Wat jij mooi vindt past bij jou. Zo simpel is het. Toch vinden veel mensen het lastig om een stijl te vinden waar ze zich fijn bij voelen. Strak en modern of robuust en landelijk? Retro en kleurrijk of luxe en glimmend? Er zijn nogal wat verschillende mogelijkheden om uit te kiezen. Dat geldt ook voor je tuin. Wil je het ruim opzetten of juist knus maken? Voel jij je goed bij veel bloemen en planten of heb je daar geen tijd voor en ga je voor praktisch? Denk daar eerst eens rustig over na en bepaal dan hoe jij je tuin, terras of balkon in wilt richten.

Sommige elementen passen eigenlijk in elke tuin. Een ligstoel, parasol, eettafel en hangmat bijvoorbeeld. Gelukkig zijn die in allerlei materialen en kleuren verkrijgbaar. Kijk maar eens naar de uitgebreide collectie VidaXL tuinstoelen. Hieronder geven we je simpele woontips waarmee je jouw tuin helemaal eigen maakt aan jouw smaak. Dat wordt genieten dit voorjaar. 

Upcycle wat je al hebt

Kijk eens goed rond in je tuin. Is de schutting een beetje grauw? Heeft je houten tuinset z’n beste tijd gehad? Zijn de vlonders bruin en saai? Laat een frisse wind door je tuin waaien! Want misschien is de schutting nog prima, maar heeft ‘ie alleen een likje verf nodig. Hang er bijvoorbeeld ook een paar potten met hangplanten tegenaan. En die houten tuinset? Schuren en een nieuw kleurtje geven. Een paar vrolijke kussens erbij en ze kunnen nog makkelijk een jaartje mee. Zet ook de makkelijk verplaatsbare dingen zoals bloempotten op een hele andere plek. Je zult zien dat dit gelijk de look van je tuin verandert. 

Favoriete bloemen en planten

Iedereen heeft wel een favoriete bloem of plant. De een is gek op rozen, een ander op tulpen. Weer een ander houdt van rododendrons, een ander gaat voor de buxus. Probeer je keuze af te stemmen op de sfeer die de rest van de tuin heeft. Aan de andere kant is het ook heel speels als je bijvoorbeeld een bloembed van tulpen in allerlei kleuren middenin een volledig met natuursteen betegelt terras plaatst. 

Verrassende toepassingen

Soms werkt het heel goed om gebruikte spullen op een andere manier te gebruiken in je tuin. Als je bijvoorbeeld een oude dekenkist over hebt, kun je die omtoveren tot plantenbak. En wanneer je LED-lichtslingers hebt die je normaal gesproken in de kerstboom hangt, kun je die in de zomer langs de schutting hangen voor een meer sfeer. 

Blog in samenwerking met prconsultancy.org
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com