Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Samenwerking / Tuintrends

Tuin inspiratie | Zo maak je jouw tuin stylish voor komende zomer

Wil jij er deze zomer stijlvol bij zitten in je tuin? Lees dan dit artikel om erachter te komen welke elementen jouw tuin een boost geven! Om te beginnen is het belangrijk om na te denken over het soort tuin dat jou inspireert. Houd jij van droomachtige elementen in je tuin? Of ga jij liever voor een strak ontwerp met een tuinset en ligstoelen? Nadat je hier een beeld van hebt, kun je nadenken over de kleuren die jij graag in je tuin wilt. Het is een goed idee om voor jezelf een moodboard te maken met de sfeer die jij wilt creëren.  

Een goede voorbereiding is het halve werk

Je wilt jouw tuin voorbereiden op de zomer. Om dit zo goed mogelijk te doen, zal je stapsgewijs te werk moeten gaan. Verwijder eerst alle spullen uit de tuin die je niet meer wilt. Hierna inspecteer je goed welke ruimte er in jouw tuin is. Op deze manier kun je een inschatting maken van de potentiële verandering die je graag in de tuin wilt doorvoeren. Pak nu je moodboard erbij en kijk welke elementen goed bij jou tuin zouden passen. Je kunt hierna een boodschappenlijstje maken met de spullen die jij graag wilt aanschaffen. Ook zou je wellicht kunnen opzoeken hoe je zelf iets kunt maken, zoals een tafel of tuinset. Nadat je dit inzichtelijk hebt, kun je aan de slag!

Aan de slag!

Nu je alles hebt voorbereid, kun je aan de slag. Voor het kopen van de spullen, kun je het beste doordeweeks gaan om de drukke dagen in het weekend te mijden. Om het fysiek winkelen te ontwijken, kun je er ook voor kiezen om je spullen online te bestellen. Als je alle spullen in huis hebt, kun je ze gaan inrichten. Denk er hierbij aan dat het niet te druk wordt in je tuin. Het is aan te raden om het zo ruimtelijk mogelijk te maken, zodat het niet chaotisch wordt. Probeer ook verschillende hoekjes in de tuin te creëren. Dit zorgt ervoor dat de tuin niet alleen mooi, maar ook functioneel is.

Stijlvolle tuinartikelen

Als je mee wil gaan met de trends, zul je ook op de hoogte moeten zijn van de stijlvolle tuinartikelen van dit moment. De artikelen die je steeds meer voorbij ziet komen zijn: buitenkleden, barbecues en tuinbanken. Knusse zithoeken zijn op dit moment heel populair. Wil je een leuke zithoek in jouw tuin? Je kunt dan hiervoor een tuinbank kopen. Vergeet alleen niet het eindresultaat met je vrienden te delen, succes!

Beelden/ photos by: House Doctor (society of lifestyle)
Blog in samenwerking met vidaxl.be
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com