Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Zomer

Tuin inspiratie | Zomerbollen brengen vrolijkheid in de tuin

Tuin inspiratie | Zomerbollen brengen vrolijkheid in de tuin - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Bloemenbureau Holland – Mooi wat planten doen.

Het is zomer, en ik kan dan altijd heel erg blij worden van een tuin of balkon vol zomerse kleurtjes. Van bonte verzamelingen tot ton-sur-ton kleuren-palleten. Het zomerse gevoel haal je in de tuin (of op jouw balkon) met zomerbloemen. Wist jij dat er in de zomer ook bloembollen op pot worden verkocht.  Maak in deze blog kennis met de Calla, Lelie en Ornithogalum voor buiten. Zo creëer jij ook in handomdraai een gevarieerd en kleurrijk geheel op jouw terras. 

Calla, Lelie en Ornithogalum 
De altijd sfeervolle Calla kennen wij ook wel onder de naam Zantedeschia. was vroeger de witte Zantedeschia aethiopica vooral bekend, tegenwoordig kun je kiezen al verschillende kleuren kleuren en compacte soorten. Bijzonder aan deze plant is de bladtekening met stippen en strepen.  De van oorsprong Aziatische lelie is altijd een opvallend koninklijke bloem met blad dat langs de hele steel groeit. De grote indrukwekkende bloemen toveren jouw terras al snel in tot een vrolijk geheel. Bijzonder is vooral de sterke geur, mijn ervaring is dat je 50/50 procent kans heb dat je hem te overheersend vind of juist heerlijk. Er zo zowel tweekleurige lelie’s als enkel kleurige lelie’s in roze, geel, rood en wit. De Ornithogalum ten slotte, is ook bekend als vogelmelk. je herkent deze volle bloeier aan de mooie bladrozetten en bladloze stengel.

Verzorging Calla, Lelie en Ornithogalum
Calla, Lelie en Ornithogalum zijn geschikt voor mensen die niet zulke groene vinger hebben. Ze zijn erg makkelijk in de verzorging en je hebt er wekenlang plezier van. Qua standplaats kunnen ze zowel in de schaduw als in zon. Zorg er wel voor de de potkluit niet teveel uitdroogt en let hier in het bijzonder op als de deze zomerbollen in potten of bakken zet. Wil je langer genieten van de bloei? Dan is 1 keer per twee weken plantenvoeding zeker een aanrader.

Geniet van een vrolijke zomer met deze mooie bloemen! 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com