Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Zomer

Tuin inspiratie | Zomerse tips voor jouw tuinfeest of picknick

Tuin inspiratie | Zomerse tips voor jouw tuinfeest of picknick - Woonblog StijlvolStyling.com

Zomerse regenachtige en zonnige dagen wisselen elkaar af, een typisch Hollandse zomer. En daarom extra reden om bij mooi weer buiten extra lang te genieten van zomeravonden. En wat is er dan fijner om van jouw balkon of tuin te genieten met stijlvolle tuinproducten die je het gevoel geven op vakantie te zijn in eigen tuin of balkon. Denk maar eens aan een fijne hangmat en kleurrijke kussenovertrekken tot mooi servies en verfrissende drankjes. Ik ging op zoek naar leuke shoptips voor jong en oud en stuiten hierbij per toeval op de zomerse collectie van o.a. Delight Department en Dille & Kamille. In deze blog daarom, zeker voor de thuisblijvers, wat supere leuke zomerse must-haves voor vakantie rondom eigen huis, in het park, bos en/of op de Nederlandse stranden.

Genieten in stijl

Voeten in de lucht en genieten maar! In de handgeweven hangmat van Dille & Kamille is het heerlijk luieren. Ze zijn gemaakt van gerecyclede jeans door ambachtslieden in El Salvador. Met de fakkels en hangglazen met kaarsjes maak je het bovendien gezellig tot in de vroege uurtjes. De kindjes genieten in stijl aan hun eigen tafeltje of op een leuk picknickkleed van kleurrijke lampionnen,  honeycomps en PomPom’s die zweven in de lucht aan bomen. Om het nog kleurrijker te maken serveer je natuurlijk vrolijke fruit-spiesjes en huisgemaakte limonade in vrolijke bekertjes.

Wie liever met de voeten in het zand zit kiest deze zomer voor een stoere of juist kleurrijke strandtas, heerlijk zachte (bad)handdoeken om je af te drogen na een frisse duik en een strohoed om je te beschermen tegen de felle zomerzon.
Must-have is deze zomer het ronde tuin/strand kleed of Hamman doek met fel gekleurde BOHO print.

Tuin inspiratie | Zomerse tips voor jouw tuinfeest of picknick - Woonblog StijlvolStyling.com

Tafelen tot de zomer onder gaat

Na een dagje luieren in de tuin, het bos of strand of een welverdiende siësta is het tijd om aan tafel te gaan! Want wat is er lekkerder dan tot ’s avonds laat buiten tafelen met vrienden en familie. Van borden en kommetjes in alle maten tot waterkannen, glazen en serveerschalen gemaakt van steen, aardewerk, email en porselein. Mix & Match erop los en zorg voor een kleurrijk spektakel op jouw tuintafel.

Een extra statement maak je met kleurrijke zinken BBQ’s. Door het kleine formaat zijn ze de must-have voor iedere stadsbewoner.
Want ook wanneer je klein woont en een kleine tuin of balkon hebt kun je natuurlijk alsnog een zomers feestje bouwen. Zomerse kleurtjes helpen je daarbij! Liever iets makkelijks voor tijdens de picknick? Een fijne pasta salade met fruit of groenten en kip is altijd goed! Zelf kinderen maak je hier vaak blij mee. Zorg voor leuke fel gekleurde kommetjes en bijpassend bestek en ook bij gebrek aan een tafel kun je in stijl genieten van wat lekkers in de buitenlucht.

Beelden: Dille & Kamille 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com