Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Buitenleven / Groen wonen / Natuurlijk wonen / Tuintrends

Tuin inspiratie | Zonnig vakantiegevoel met de zonnebloem

Zonnig vakantiegevoel op eigen terras // Lifestyle en Woonblog StijlvolStyling.com

Voor het zonnige vakantiegevoel hoef je dit jaar niet ‘en route’ naar de zonnebloemvelden in Frankrijk. Je creëert een Frans sfeertje eenvoudig op eigen terras of balkon met zonnebloemen van Sunsation. Wekenlang bloeien de ‘zonnetjes’ relaxed en vrolijk door. Nieuw dit jaar is de Sunsation ‘Flame’. Deze zonnebloem heeft een bronskleurige ring op de felgele bloem. In deze blog inspiratie voor jouw interieur en buitenterras met zonnebloemen. 

Mobiele zonnetjes

Je ziet ze tegenwoordig steeds vaker: mobiele tuintjes. Grote verrijdbare potten of een plateau op wieltjes. Ideaal om de planten eventjes opzij te zetten wanneer je extra ruimte nodig hebt of wanneer je jouw zonnetjes graag op een andere plek wil laten stralen. Wist je dat zonnebloemen ook uit zichzelf bewegen? De bloemen draaien altijd richting de zon. Vandaar dat de Fransen ze Tournesol noemen. Wanneer je meerdere Sunsation-planten samen in een grote pot zet, ervaar je die aardige eigenschap nog duidelijker.

Nieuwe zonnebloem 

Behalve de bekende Sunsation ‘Yellow’ is er nu ook Sunsation ‘Flame’. Op de gele bloemblaadjes, rond het donkere hart, is een goudbronzen ring te zien voor een extra vlammende uitstraling. De plant heeft daarnaast alle eigenschappen van de ‘Yellow’: een sterke steel en compacte vorm. Zo blijven ze, in weer en wind, stevig rechtop staan. Sunsation-planten worden maximaal 40 cm hoog.

Zonnig vakantiegevoel op eigen terras // Lifestyle en Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Sunsation

Zonnebloem eenvoudige sfeermaker 

Veeleisend is de potzonnebloem zeker niet. Zet de plant op een zonnige plek en geef regelmatig water. Is er een bloem uitgebloeid? Knip ‘em weg en de volgende knop komt tot bloei. Zo kun je er wekenlang van genieten.

De potzonnebloem Sunsation is verkrijgbaar bij tuincentrum, bloemist, bouwmarkt en supermarkt vanaf € 2,99 en voor meer zonnige zonnebloem inspiratie kun je ze ook volgen via Facebook.

Zonnebloem geel – de woontrend van de zomer 2018!

Binnen en buiten matchen is natuurlijk super leuk! Naast de potzonnebloem mag in deze tijd van het jaar de snijzonnebloem daarom ook niet ontbreken in jouw interieur, zo haal je zelfs, als is het een druilerige Nederlandse zomer gaat worden gegarandeerd het zonnetje in huis. Geel is daarnaast ook nog eens de kleur van de zomer 2018 en zo geniet je niet alleen van mooie bloemen maar ben je ook nog eens helemaal ‘on trend’.

Voor meer styling inspiratie met zonnebloemen, lees ook eens mijn blog over de zonnebloemrally.

Bron: StijlvolStyling.com + Sunsation.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com