Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Buitenleven / Groen wonen / Moestuin / Tuinieren

Tuintrend | Moestuin aanleggen, hipper dan hip!

Buitenleven | Moestuin aanleggen, hipper dan hip! - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

De moestuintjes van Albert Heijn vlogen ons weken lang om de oren, een gigantisch succes was deze actie volgens AH.
Moes tuinieren was al razend populair sinds afgelopen jaar maar doordat winkelketens hier nu ook nog eens extra op inspelen met acties wordt je eigen moestuin aanleggen een ware tuintrend. Van kleine kinderen tot senioren, iedereen slaat aan het moes tuinnieren. Toeval…. of komt dat misschien toch omdat door al het gedoe rondom ons eten uit de supermarkt. Wij weten ineens liever waar ons eten daadwerkelijk vandaan komt en welke ‘bestrijdingsmiddelen’ er wel of niet gebruikt zijn. Hoe dan ook, wat de reden ook is, deze tuintrend houdt volgens mij nog wel even aan… zelf begon ik onlangs ook een (mini) moestuin op het balkon. 

Eerder schreef ik al eens een artikel over Urban farming oftewel stadstuinieren, hierin vertelde ik jullie over manieren van tuinieren in de stad en op een klein oppervlak.  En gaf ik jullie tips over het verbouwen van kruiden en groeten.

 

Moestuin op het balkon

Zelf creëer ik samen met mijn gezin momenteel ook een mini moestuin op ons balkon met kruiden als munt, rozemarijn en tijm in onze bloembakken. Daarnaast maken nog vier andere hoofdrolspelers deel uit van onze moestuin, namelijk:
rock’n rucola, razendsnelle radijsjes, bizarre basilicum en slimme sluwe sla… 

Oftewel de ‘bag to nature’ stadstuinieren zakjes welke een initiatief zijn van Natuurmonumenten en SeedforFood.

Dit initiatief sluit aan bij OERRR van Natuurmonumenten, waarmee Natuurmonumenten laat zien dat natuur altijd, overal en dichtbij is. Ook voor kinderen in een stadse omgeving. Is jouw kind trouwens al gratis lid van OERRR? Een lidmaatschap is gratis en heeft allerlei leuke voordelen.

Buitenleven | Moestuin aanleggen, hipper dan hip! - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Bag to nature

Gemakkelijk groeten en kruiden kweken in een zakje.

Met Bag-to-Nature wil Natuurmonumenten zich sterk maken voor kinderen en natuur, in het bijzonder richt natuurmonumenten met deze actie zich op de kinderen uit de grote steden waar groen schaars is. Waarom omdat een groene omgeving kinderen zelfvertrouwen geeft, gezond is en de natuur laat beleven. Teveel kinderen weten tegenwoordig niet eens waar ons eten daadwerkelijk vandaan komt. 

‘Bag to nature’ zijn kweekzakjes met daarin ene schijf compacte cocosaarde. Het werkt als volgt: vouw het zakje uit, giet 350ml water over de cososaarde schijf, laat 5 minuten staan en cocosaarde schrijf begint te groeien en vult het zakje. Na 5 minuten strooi je de zaadjes op de cocosaarde, druk ze voorzichtig aan en bedek ze met max 0,5 cm cocosaarde. Relax en geniet van het groeiproces van jouw eigen groente en kruiden plantjes.

Dit is natuurlijk super leuk om dit samen et de kinderen te doen en ze het groeiproces van de planten te laten beleven, dit geeft je kind een beter beeld waar groeten en kruiden vandaan komen. En ook al bewezen met de moestuin actie van Albert heijn is dat de meeste kinderen die zelf hun groente en kruiden kweken ze ook maar wat graag op eten. Kindjes of niet, zelf is het natuurlijk ook hel leuk om op deze manier je groente en kruiden te kweken.

Buitenleven | Moestuin aanleggen, hipper dan hip! - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Het zaaigoed is trouwens in het bijzonder bedoelt voor in de keuken, de tuin, het terras of balkon, ze nemen niet veel plek in en het groeiproces duurt ongeveer 5-8 weken tot een volgroeide plant. Ik ben benieuwd hoe de groente en kruiden smaken!
De bag to nature zakjes zijn o.a. voor €2,50 per stuk te koop in de webshop van Natuurmonumenten.

Moestuin aanleggen met hulp van HEMA

Ook Hema speelt dit seizoen ook in op de moestuin actie. Met een compleet nieuwe lijn tuin artikelen mede gericht op de moestuin trend van dit moment.

2015-03-05 12.27.27

Wil jij ook gaan moes tuinieren? Shoppen kan ook online bij één van de online tuincentra welke vermeld staan op de tuinwinkel tips pagina op Stijlvol Styling.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com