Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Gastblog / Samenwerking / Tuintrends / Woontrends

Tuintrends | Nieuwste tuintrends voor de zomer

Tuin trends | Laatste tuintrends zomer 2015 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com (in samenwerking met Fonteyn)
Nieuwsgierig naar de laatste tuintrends? Deze trends voor in de tuin komen jaarlijks voort vanuit bekende trendwatchers die wereldwijd tuin- en woonbeurzen bezoeken. Daarbij wordt ook gelet op zaken die momenteel in de maatschappij afspelen en de behoeftes van de consument anno 2015. Dat kan het ene jaar de behoefte om ‘terug naar de natuur’ te gaan en het ander jaar juist strak en modern.
Tuintrends bepalen niet alleen welke kleuren, materialen en meubels hip zijn. Het gaat bijvoorbeeld ook over het groen in de tuin. Eén van de trends van deze zomer is de terugkomst van de pinus sylvestris Watereri naaldboom. Deze boom was vroeger al hartstikke trendy, maar komt deze zomer met een comeback. En dat is niet zo gek! Want hij heeft een heerlijke geur, blijft het hele jaar groen en heeft weinig onderhoud nodig.

Tuintrends op het gebied van planten en bloemen

Als we kijken naar tuintrends op het gebied van planten, borders en bloemen, dan valt het op dat het wat ‘wilder’ mag dit jaar. We zien steeds meer borders vol met wilde bloemen en struiken. Hier kunnen bijen, vlinders en andere insecten zich prima in thuis voelen. Wil je dit effect ook bereiken? Kies dan voor planten als de monnikskap, siertabak, lavendel, de dropplant en venkel in de tuin.

Tuin trends | Laatste tuintrends zomer 2015 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com (in samenwerking met Fonteyn)

Ook de bestrating krijgt deze zomer een natuurlijke look. Waar we eerst nog tuinen vol strakke lijnen zagen, met grote vierkante (vaak grijze) tegels. Dit jaar is het de beurt aan natuursteen, hardsteen en kinderkopjes. Tussen de tuintegels houden we ruimte vrij voor een opvulling van kiezels of siergrind. Wil je het nog natuurlijker aanpakken? Ga dan voor doorgezaagde boomstammen als tegel!

Het mag weer wat spannender in de tuin!

Deze zomer mag het weer wat spannender in de tuin. Werk met hoogtes of verlagingen in de tuin. Ga in de weer met opstapjes, een verhoogd terras, een pergola of een glooiende border. Zo creëer je meer diepte, ruimte en evenwicht in de tuin. Het geeft een compleet ander gevoel dan een moderne tuin vol tegels die op slechts één niveau is opgezet.

Tuin trends | Laatste tuintrends zomer 2015 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com (in samenwerking met Fonteyn)

Mooie tuinmeubels zijn al jaren niet weg te denken uit de tuin. We investeren steeds vaker in luxe en duurzaamheid. Qua tuintrends deze zomer zien we een opvallende mix tussen vintage en natuurlijke materialen. Denk aan meubels gemaakt van teakhout, sloophout, gietijzer en steigerhout. Maak het geheel af met gieters, potten of leuke accessoires van een rommelmarkt.

Tuin trends | Laatste tuintrends zomer 2015 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com (in samenwerking met Fonteyn) Beeld: Intratuin

Meer weten of online shoppen voor jouw tuin ga naar: Fonteyn.nl

Dit is een gastblog welke tot stand in samenwerking met Fonteyn. Beelden aangeleverd door Fonteyn, bron onbekend.
Fonteyn Outdoor Living Mall – 35000m2 Outdoor Living Mall
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com