Menu
Buitenleven / Samenwerking / Verbouwen

Vastgoed renoveren? Folie is dé oplossing voor transformatie en restyling

Het exterieur is het visitekaartje, het interieur bepaalt de sfeer. Als u vastgoed beheert – een bedrijfs- of winkelpand, hotel of zorginstelling bijvoorbeeld – ontkomt u daarom niet aan onderhoud, renovatie of restyling. Voorheen was vastgoedrenovatie nogal een onderneming én een flinke kostenpost. Maar tegenwoordig is er een alternatief op de markt: wrapfolie voor binnen- en buitentoepassingen. Met hoogwaardige en duurzame folies wordt het transformeren van vastgoed een feestje.

Vastgoed verweerd, gedateerd of toe aan update?

Uw vastgoed kan om verschillende redenen toe zijn aan een update:

  • Achterstallig onderhoud: gevelbeplating verkleurt door de zon of raakt verweerd, en de kleur van de kozijnen past misschien niet meer in het huidige straatbeeld. Ook kunnen plaatselijke beschadigingen uw pand een verwaarloosde en gedateerde uitstraling geven. Dan is het tijd voor renoveren met folie! 
  • Nieuwe (huis)stijl of merkidentiteit: bij nieuw vastgoed of nieuwe huurders is restyling aan de orde van de dag. Een gebouw moet bijvoorbeeld de juiste huisstijl krijgen of aan bepaalde kwaliteitseisen voldoen. Ook een dergelijke restyling of transformatie realiseert u eenvoudig met folie. 

3 manieren om vastgoed te renoveren

Schilderen of vervangen

Tot nu toe werd voor de transformatie van vastgoed vaak gekozen voor schilder- en spuitwerk of vervangen. Maar schilderwerk is arbeidsintensief en onderhoudsgevoelig, en de klus zelf zorgt voor overlast. Het levert bovendien niet altijd een perfect straks resultaat op en verf gaat na verloop van tijd verkleuren en afbladderen. Geheel vervangen – of het nu om kozijnen, gevelbeplating of het interieur gaat – is dan misschien een beter idee, maar wel eentje met een prijskaartje. 

Wrappen met folie

Wrapfolie is een moderne en innovatieve oplossing voor materialen die in de basis nog goed zijn. Folie is een soort flinterdunne, zelfklevende bestickering, gegoten uit pvc. Het dekt het onderliggende materiaal met één laag en hecht aan vrijwel elke ondergrond. Het materiaal is bovendien heel flexibel, waardoor het zich ook uitstekend vormt naar hoekjes, randjes en onregelmatige of gebogen oppervlakken. En het grootste voordeel van folie? Het biedt eindeloos veel functionele opties en designmogelijkheden. U geeft uw vastgoed er een compleet nieuwe, eigentijdse uitstraling mee, zonder diep in de buidel te hoeven tasten.

Wat kan met folie gerenoveerd worden?

U kunt het eigenlijk zo gek niet bedenken of het kan met folie ‘gewrapt’ (beplakt) worden. De enige voorwaarde is dat het te wrappen oppervlak kwalitatief nog volstaat. Scheefgezakte kozijnen gaat u met folie natuurlijk niet rechttrekken, bijvoorbeeld. Oppervlakkige beschadigingen worden er wel volledig mee aan het oog onttrokken. Voor elke toepassing bestaat wel een uniek folie met de perfecte eigenschappen.

Gevels

Ongetwijfeld het meest met folie gerenoveerde onderdeel van een pand is de gevel. De gevel bepaalt niet alleen in grote mate de uitstraling van een gebouw, maar beschermt het ook tegen weersinvloeden. Omdat de gevel het meest te verduren krijgt, moet er ook goed voor gezorgd worden. Folie vormt een extra beschermlaag tegen de elementen én geeft het gehele pand een moderne, frisse uitstraling!

Kozijnen en puien

Aluminium en kunststof kozijnen hebben een lange levensduur. Puur om esthetische redenen vervangen is daarom niet alleen onnodig duur, maar ook zonde van het materiaal. Wrappen met folie is sneller, kostenbesparend én een stuk beter voor het milieu, aangezien er niks wordt weggegooid. 

Interieur

Ook binnenshuis wordt steeds vaker gebruikgemaakt van folie. Meubilair als bureaus, kasten, tafels en balies laat u met folie perfect bij een bepaalde huisstijl aansluiten, bijvoorbeeld. Maar ook deuren, wanden, vloeren, plafonds en zelfs hele keukens en badkamers kunnen met folie worden gerenoveerd. 

De voordelen van renoveren met folie

Het is niet verrassend dat folie zo in opkomst is. Het biedt een aantal voordelen waar in de huidige markt veel belang aan wordt gehecht, zoals flexibiliteit, duurzaamheid en gemak. Maar dat zijn lang niet de enige voordelen!

Eindeloos veel designopties

Het oog wil ook wat. Ongetwijfeld het grootste voordeel van renoveren met folie is het feit dat u er qua design werkelijke álle kanten mee op kunt. Om te beginnen bestaat folie in alle RAL-kleuren en kan het ook custommade in welke kleur dan ook worden geproduceerd. Maar daarnaast imiteert u met folie ook een scala aan andere materialen, zoals hout, natuursteen, beton, zand, stof, leer, stucwerk en zelfs bladgoud. Een specifieke sfeer, uitstraling of merkbeleving creëren was nog nooit zo eenvoudig. Met folie brengt u uw creatieve ideeën tot leven.

Veel functionele mogelijkheden

Moet uw vastgoed aan bepaalde functionele eisen voldoen? Denk dan eens aan een whiteboardfolie voor op de muur in een vergaderruimte, of een antibacteriële en vuilafstotende folie voor een keuken of laboratorium. Voor elk type ruimte is wel en een speciaal folie ontwikkeld.

Duurzaam en circulair 

Wie streeft naar duurzaamheid en circulariteit maakt met folie eveneens een goede keuze. De onderdelen die u laat wrappen worden met folie als het ware hergebruikt en de levensduur ervan wordt verlengd. Dat scheelt een hoop afval! Ook is de gehele levenscyclus van folie milieuvriendelijker dan die van verf.  

Onderhoudsarm

U hoeft niet bang te zijn dat folie niet lang meegaat. De hechtingslaag is zo sterk dat u er zeker tien jaar geen omkijken naar heeft. De toplaag van folie is bovendien vuilafstotend, krasvast, weerbestendig en waterdicht, en heeft een uv-blocker. Het is daarmee prima bestand tegen de elementen en zal niet gaan loslaten, omkrullen of verkleuren. 

Waardeverhogend

Wilt u uw vastgoed verkopen of verhuren? Dan kunt u het proces een handje helpen door cruciale onderdelen met folie te renoveren. Een pand met een frisse, ‘als nieuw’-uitstraling doet het immers een stuk beter op de markt dan een pand met achterstallig onderhoud. Dat kan ook voordelig uitpakken voor de taxatiewaarde, trouwens!

Montage zonder overlast

Moeten de werkzaamheden in uw pand gewoon door kunnen gaan? Met folie is dat geen enkel probleem. De montage is snel en verloopt zonder stof- of geluidsoverlast. Ook is folie geurloos en hoeft het niet te drogen of uit te harden. Na montage kunnen alle gewrapte oppervlakken direct weer in gebruik genomen worden.

Verwijderbaar

Een groot voordeel van folie is het feit dat het ook weer te verwijderen is. Dat is ideaal als een pand vaak van eigenaar of huurder wisselt. En het kan hierdoor bij onverhoopte beschadigingen ook eenvoudig plaatselijk gerepareerd worden!

Aantrekkelijk prijskaartje

En tot slot is er dan het aantrekkelijke prijskaartje. Folie is niet alleen zelf een relatief goedkoop materiaal, u bespaart vooral ook op de montagekosten en – op termijn – onderhoud.

Het moge duidelijk zijn: voor het onderhoud en de restyling van vastgoed is folie is hét materiaal van nu – en van de toekomst ook, zonder twijfel.

 

Blog in samenwerking met Revicoat.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog