Menu
Lifestyle, liefde & wonen / Woontips

Lifestyle | De beste verhuistips voor een ontspannen verhuizing

StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl 105

Yes! Het is bijna zover, we hebben vorige week ons appartement verkocht na hier 11 jaar gewoond te hebben. Met ons nieuwbouwhuis in aanbouw kunnen we ons nu volop gaan voorbereiden op de verhuizing in het voorjaar van 2020. Voordat we kunnen verhuizen moet er nog ontzettend veel gebeuren in onze nieuwe woning die zo goed als casco zal worden oplevert en we maken ons dan ook op voor een drukke periode van klussen en inrichten.
Ik moest mij echt verdiepen in het onderwerp verhuizen voor deze blog en dat komt goed uit want er moet nog zoveel geregeld worden.
In deze blog daarom de beste tips die ik tegen kwam om zelf een verhuizing te regelen met of zonder professionele verhuishulp.

  1. Start op tijd

    De beste tip die ik nu zelf ook ervaar, start op tijd met inpakken. Sla stapels verhuisdozen in en gebruik verschillende dozen voor verschillende kamers zodat je alles logischerwijs bij elkaar houdt.

    Vergeet niet eerst een grote opruiming thuis te houden alvorens je onnodig veel spullen inpakt die toch naar de vuilstort hadden gemogen.
    Huur een opslag ruimte waar je eventueel alles naar toe kunt brengen als je nog niet meteen naar jouw nieuwe huis kunt verhuizen.

    Ook fijn: iedere dag alvast wat inpakken. Naast verhuizen is het handig om producten als wikkelfolie in huis te hebben zodat alles stevig en compact verpakt zit. Ook bubbeltjesplastic en keukenrollen ter bescherming van breekbare producten kun je gerust een paar flinke rollen van halen.
    Is je woning opgeleverd dan kun je eventueel iedere keer dat je ernaar toe gaat alvast wat meenemen, zo hoef je minder in 1 keer te verhuizen. Nadeel hiervan is er staat al snel van alles in de weg als je bijvoorbeeld ene vloer moet leggen dus wees je bewust van wat je meeneemt en of je het al kwijt kan.

  2. Meten = weten

    Past je bank wel door de deur of in de lift? Weet wat er past dat voorkomt een hoop stres tijdens de verhuizing

  3. Nummeren en een naam geven aan verhuisdozen

    Geef elke doos een kamernaam of nummer. Noteer het aantal dozen dat je hebt klaar gezet voor die kamer en zet er ook voor jezelf op bijvoorbeeld met een teken of er waardevolle spullen in zitten zodat je deze dozen extra goed in de gaten kunt houden.

  4. Planten, wasmachine, servies en kostbaarheden

    -Kleine planten verhuis ik zelf naar klanten altijd in plastic trays welke vaak liggen bij de uitgang van een tuincentrum, zo blijven planten goed rechtop staan mits je ze voor de juiste potmaat heb. Daaromheen doe ik een stevige doos tegen het stoten. Haal voor grote planten een plantenzak bij het tuincentrum om de bladeren te beschermen en rol de pot om met folie om deze te beschermen indien de plant vast zit in de sierpot.-Verhuis je wasmachine met vastgezette trommel tegen schade.-Belangrijke papieren, geld en kleine kostbaarheden kun je het beste in een tas bij de hand te houden tegen verlies of diefstal.

    -Wikkel je servies en glazen zorgvuldig in. Pak ze daarin in in niet al te grote dozen. Ook hier vergeet de dozen niet te merken met termen als ‘breekbaar’ en servies en zet er duidelijk op waar deze naar toe gebracht moeten worden (keuken/woonkamer e.d.). Low budget tip: gebruik zachte kleding om dozen af te vullen en servies tegen het schokken te beschermen.  Doe de zwaarste spullen onderin de doos. Stapel dozen niet te hoog op om een hoge druk te voorkomen. Zet flessen rechtop in je verhuisdoos en pak scherpe dingen apart in.

  5. Vul dozen af en pak breekbare spullen goed in

    Naast het winkelfolie is vulmateriaal erg fijn, spaar eventueel zakjes gevuld met lucht op om tijdens je eigen verhuizing te gebruiken, gebruik bubbeltjes plastic en papier om dozen of te vullen. Rol dozen om met winkelfolie. Stapels oude kranten kunnen ook helpen bij het afvullen van dozen en inrollen van breekbare spullen. Zorg ervoor dat je voldoende vulmateriaal hebt.

    Wees extra voorzichtig met spiegels, glaswerk en woonaccessoires als klokken, vaasjes, kunst en beelden.

  6. Plakken maar!

    Sluit alle dozen goed en plak ze goed dicht. Zorg ervoor dat de dozen het gewicht kunnen dragen en check of de onderzijde van de doos niet ineens kan uitvouwen. Stop zwaardere spullen onderaan in een doos en lichtere spullen bovenin. Probeer de dozen niet te zwaar te maken (max. 20 kilo), dit vergemakkelijkt het verhuizen.Een goede regel is: hoe zwaarder de voorwerpen, hoe kleiner de doos moet zijn. Blijf dus niet doorduwen in dozen om er vervolgens achter te komen dat je hem amper kan tillen. Dit is niet goed voor je lijf en niet goed voor de spullen.

  7. Brandbare producten

    Hou brandbare of licht ontvlambare vloeistoffen en spuitbussen apart en breng ze zo snel als mogelijk van A naar B in een niet verstikkende doos of tas, verandering in temperatuur en druk kan lekkage of zelfs explosie veroorzaken. Als je dit niet goed regelt en het gaat mis dan ben jij hier voor aansprakelijk.

  8. Lampen

    Wanneer je ene lampenkap wilt inpakken doe dit dan ter bescherming met keukenrol en niette kranten want die kunnen link afgeven. Rol het snoer met beleid en niet te strak op om draadbreuk te voorkomen. Vergeet de lichtbron niet te verwijderen en goed beschermt op te bergen.
    Kleine onderdelen kun je het beste aan de binnenkant van de doos vastplakken zodat ze niet door de doos gaan stuiteren.

  9. Textiel

    Gordijnen, dekens en kleding kunnen je prima inpakken in plastic zakken. Gebruik liever geen vuilniszak want dan kan de verwarming ontstaan dat het afval is. Zet ook op de zakken duidelijk wat erin zit en waar ze heen moeten.

  10. Elektronica

    Verpak elektronische apparaten in hun originele verpakking. Als je deze niet meer hebt gebruik dan grote dozen met voldoende vulling. Lakens kunnen helpen bij het beschermen van bijvoorbeeld beeldschermen en speakers. Pak snoeren apart in, rol ze netjes en niet te strak op en geef aan waar je bij horen.

  11. Plannen, wijzigen en checken

    De planning van een verhuizing is erg belangrijk. Wijzig daarnaast op tijd je adres en indien mogelijk check of je in aanmerking komt voor vergoedingen bijvoorbeeld als je voor je werkgever verhuisd.

  12. Zelf verhuizen of verhuizen met een professional

    Je kunt zelf de verhuizing organiseren en alles van A naar B brengen of hierbij professionele hulp vragen. Momenteel oriënteren wij ons op beide opties. Mocht je voor professionele verhuizers gaan; Vergelijk goed de voorwaarden, offertes, reviews en vooral hoe ze verzekerd zijn tegen, schade verlies of diefstal. Ga voor een erkend verhuisbedrijf en vraag daarnaast goed na hoeveel mensen er nodig zijn om jouw/jullie inboedel van naar B te brengen zodat als voorspoedig verloopt. Ga ook na of je zaken als een verhuislift nodig hebt om je spullen beneden te krijgen.

Heb jij naast deze tips nog andere tips, laat het ons gerust weten in de comments! Succes!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com