Menu
Groen wonen / Kerst inspiratie / Kersttrends / Oud & Nieuw feest styling / Plant & bloem styling / Winter / Wonen en seizoenen

Wonen & seizoenen | Een feestelijke (kerst)tafel styling met 1 bloemsteel

Fotocredit: Cymbidium.info

Optimaal genieten van één bloem tijdens de feestelijke decembermaand? Denk dan eens aan anthurium of cymbidium. Beide zijn als losse bloem verkrijgbaar en zijn multi-inzetbaar. Waar de anthurium één imposante bloem per steel heeft, zitten er aan een cymbidiumsteel minimaal tien. Met deze bloemen creëren je gegarandeerd een unieke en feestelijke tafel styling voor bijvoorbeeld kerst en/of Oud&Nieuw. 

Fotocredit: Anthuriuminfo.com

Stylen met bloemen

De Cymbidium en Anthurium. Zet ze solo in de vaas of combineer voor een volwaardig boeket twee of drie takken met siergrassen. Extra fijn: van beide bloemen kun je gemakkelijk drie weken genieten. Als pronkstuk in een solovaas, als elegante tafeldecoratie of voor extra glamour op oudjaarsavond. Breng een bezoekje aan de bloemist en ga aan de slag.

In deze blog eenvoudige stylingideeën met de Cymbidium en Anthurium die van december een fleurige feestmaand maken!

Fotocredit: Cymbidium.info

Aan tafel!
Aan de lange steel van grootbloemige cymbidium zitten minimaal 10 bloemen. Bij kleinbloemige soorten kan dat oplopen tot 25. Met één cymbidium vul je met gemak 3 of 4 vaasjes. Kort de steel gewoon in. Bijkomend voordeel: Tijdens het dineren kun je je tafelgenoten dan ook recht in de ogen kijken… 

Cymbidium is daarnaast een prima gangmaker op een presenteerblaadje! Serveer je drankjes? Zet een aantal vaasjes met afknipte bloemen op het dienblad. De sfeer zit er dan al meteen in!

Cadeau decoratie tip
Voeg voor extra glamour een cymbidiumtak toe aan een cadeau. Bevestig de bloem met een vrolijk lint. Schitterend in al zijn eenvoud. Snij voordat de bloem weer in een vaas wordt gezet een paar centimeter van de steel (schuin) af. Zo kan het water goed worden opgezogen en geniet je wekenlang van de cymbidium.

Fotocredit: Anthuriuminfo.com

Bling bling
Een feestelijke tafelsetting mag in december best wel een luxueuze uitstraling hebben. Zorg dat je de Anthurium afwisselt in hoogte. Gebruik dus zowel lage als wat hogere vaasjes, zo ontstaat een speels effect. Maar let er wel op dat je het zicht van de gasten aan tafel niet belemmerd dus ga niet te hoog. Voor een extra feestelijk effect combineer je met kaarsen, kerstballetjes en dennenappels. Glitters tussen de vaasjes versterken het wow-effect!

Blikvanger
Door ton sur ton te werken creëer je een rustige sfeer. Combineer verschillende vazen met elkaar en pas de kleur(en) van je anthuriums hierop aan voor een stijlvolle blikvanger in huis. Met een paar siergrasjes erbij lijkt het net of er vuurwerk uit de vaas komt.


Fijne feestdagen! 
Met stijlvolle groet, Susanne

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com