Menu
Feest Styling / Groen wonen / Herfst / Herfst decoratie / Interieur inspiratie / Wonen en seizoenen

Wonen & seizoenen | Herfst styling interieur inspiratie

Wonen & seizoenen | Herfst styling inspiratie -Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Riverdale

Nu de nazomer voorbij is, is het tijd om een extra warme sfeer in huis te halen met herfst decoratie. Natuurlijk denk je dan aan al het moois wat de natuur ons in deze knusse tijd van het jaar te bieden heeft. Van kastanjes tot pompoenen. Allemaal ideaal om jouw interieur te matchen met het buitenleven. Wonen met de seizoenen is hartstikke hip, en naast al die mooie natuurlijke elementen welke je ter decoratie kunt gebruiken zie je ook bijzonder veel woonmerken welke met een speciale herfst collectie komen in aanloop naar de winter. In deze blog wat mooie herfst interieur inspiratie en tips voor een feestelijk herfst bloemstuk en diner in herfstsfeer.

Het Stijlvol Styling herfst styling moodboard:

Dineren in herfstsfeer

De feestdagen en in het bijzonder winter is voor veel mensen de favoriete tijd van het jaar om samen te dineren aan een mooie gedekte tafel. Maar waarom zouden we dat ook niet eens doen in de herfst? Want juist de herfst is ook zo’n sfeervol seizoen vol warme kleuren en geuren! Dit is dan ook meteen een goed excuus om een eettafel geheel in herfst sfeer te stylen. Denk aan gevallen aan kandelaren en lantarens met subtiel brandend kaarslicht. Maar ook bladeren in herfstkleuren, dennenappels, kastanjes, pompoenen en kalebassen. Mooie herfstbloemen als Chrysanten en takken met bessen. Niet moeilijk te verkrijgen, soms zelf zo in de natuur te vinden en ideaal voor de styling van een feestelijke herfsttafel. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het maken van een mooi bloemstuk in herfstthema.
Tip: Wil je van deze knusse tijd een extra bijzondere aangelegenheid maken? Dan is het natuurlijk ontzettend leuk om gezellig samen met je partner en/of de kinderen het mooiste uit de natuur zo van de grond te rapen en daarna een mooi herfststuk te maken aan de keukentafel.

Herfst (bloem)stuk tips

Neem een groot stuk steekschuim en laat dit stuk eerst zichzelf volzuigen met water. Vul hiervoor je spoelbak of emmer met water en leg het blok steekschuim erin en geef deze rustig zelf de tijd om naar de bodem te zinken, pas dan is deze volledig volgezogen met water. Voor de duidelijkheid niet zelf onderdompelen. Gebruik een mooie waterbestendige een schaal (evt. op een pootje) en leg het stuk steekschuim in het midden, snij deze eventueel bij in de juiste vorm.Begin bij het schikken altijd onderaan een de zijkant en bouw zo jouw bloemstuk op, het eindresultaat is dan vaak het mooiste.
Snij de bloemen bijv. Chrysanten op de juiste lengte schuin af, niet afknippen want dan kan de bloem minder goed water opnemen. Zorg ervoor dat als je het bloemstuk maakt met bloemen die nog uit moeten komen dan je hier rekening mee houdt bij het schikken en de benodigde ruimte tussen te bloemen voor het uit laten komen ander drukken ze elkaar kapot en dat is zonde!
Eventuele decoratie als kastanjes kun je op een satéprikker steken en zo verwerken in jouw bloemstuk. Takken met besjes en bladeren kun je er gewoon tussen steken.
Voor het creëren een echte herfstgeur gebruik je sinaasappels met daarin steranijs gestoken en kaneelstokjes.
Maak een feestje van je bord al voor dat het diner wordt opgediend. Denk aan een servet met een mooi satijnen lint eromheen in brons kleur of een peertje met aan het steeltje een mooi naamkaartje. Wil je echt geheel in stijl dineren en een ‘professioneel’ tintje toevoegen, kies dan voor een ‘custom made’ menu kaart. Op internet zijn hier heel veel templates voor te vinden die je zelf thuis kunt uitprinten. Gebruik hiervoor bij voorkeur wat dikker papier.
Beelden: StijlvolStyling.com, Riverdale en mooi wat bloemen doen.  
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com