Menu
Balkon & Tuin inspiratie / Balkon inspiratie / Kerst inspiratie / Winter / Wonen en seizoenen / Woonkamer inspiratie

Wonen & seizoenen | Winter barbecue met de feestdagen

 Feest styling & Tuin | Winter barbecue in 'warme' stijlvolle sferen

Wonen & seizoenen | Winter barbecue met de feestdagen.|
Alweer Gourmet, fondue of steengril met de feestdagen? Wees eens origineel, denk en doe ‘out of the box’. Kruip gezellig onder een kleed rondom de vuurkorf in de tuin en hou eens een echte winter barbecue met familie en vrienden.
In Barbecue landen zoals de VS en Canada wordt tot vér onder het vriespunt gebarbecued, en ook in Nederland komt het steeds meer op, een winterbarbecue!
Wil je eens iets anders met de kerstdagen of oudjaarsavond, of geef je een winters feest?
Lees dan nog even verder…

Koud? welnee! In de VS en Canada doen ze dit regelmatig met temperaturen van -20! Hoe je een sfeervolle winter barbecue houdt? Stijlvol Styling brengt je natuurlijk volledig op de hoogte met meer dan voldoende inspirerende tips.
Feest styling & Tuin | Winter barbecue in 'warme' stijlvolle sferenBij het woord barbecueën denk je meestal aan de zomer, maar juist bij koud weer wordt een barbecue pas echt gezellig. Ook tijdens de koude dagen kun je in de tuin genieten van een winterbarbecue. Maar hoe blijf je dan warm? Zet vuurkorven neer voor extra warmte. Kleed je warm aan en ga bij het barbecuevuur zitten, om de warmte beter vast te houden kun je een partytent neer zetten en terrasverwarming. Zorg wel voor brandveiligheid en hou rekening met brandbaar materiaal en waar je de vuurkorf, terrasverwarming en/of barbecue neer zet, zorg dat er geen rook onder een overkapping blijft hangen en zet nooit een barbecue in een afgesloten ruimte of binnenshuis!

Als je bij lage temperaturen gaat barbecueën, kun je beter kiezen voor kokosbriketten in plaats van brandstof. Deze briketten zijn plantaardig en blijven langer branden. Sommige mensen besluiten zelfs boven snoeihout te grillen.Om in de wintersferen te blijven, kun je beginnen met een winters soepje bijvoorbeeld Pompoensoep. Ook mag een glas glühwein of een beker warme chocolademelk niet ontbreken, cakepops maken het geheel helemaal af. Daarnaast kun je van alles grillen, bijvoorbeeld wild met gepofte aardappelen en groentes. Voor de kinderen zijn marshmallows op een stokje natuurlijk erg leuk!

Hoe decoreer ik een winter barbecue:
Feest styling & Tuin | Winter barbecue in 'warme' stijlvolle sferen
*
Vind je het toch te koud, kan je ook eventueel buiten aperitieven en dan eten in de woonkamer of misschien de veranda of balkon.
Steek overal tuinfakkels aan en zorg voor veel leuke kerstverlichting bijvoorbeeld lampjes in de bomen en mooie lantarens. Geef ook iedere gast een lekkere warme (fleece)deken en zorg voor mutsen, sjaals en eventueel handschoenen zonder vingers (eet makkelijker) of zeg je gasten dat ze het moeten meenemen en zich warm moeten kleden. Ga met z’n alle gezellig warm bij een vuurkorf zitten.
Qua styling kun je kiezen voor mooie kerstdecoratie, LED lampjes, lantarens, kaarsen en mooi serviesgoed. Erg leuk ter decoratie zijn rendieren vellen die ook nog eens lekker zacht zijn. Je koop deze onderanderen bij de Woonfabriek en Woonexpress. Zet bijpassende gezellige muziek op om het geheel af te maken.
Denk ook eens aan bijpassende uitnodigingen en de stijl van jouw winterse feest, hiermee veras jij je gasten en krijgen ze vast al extra veel zin in jouw winter barbecue. Deze winter en ook komend jaar zien we wat betreft interieur en styling meer invloeden uit scandinavië* ook deze trend kun je prima toepassen op jouw winterfeest. Onderstaand ook nog wat mooie foto’s ter inspiratie. In ieder geval hoe je jouw winters feest ook invult, geniet! Fijne feestdagen alvast en eet smakelijk!
Feest styling & Tuin | Winter barbecue in 'warme' stijlvolle sferen
Feest styling & Tuin | Winter barbecue in 'warme' stijlvolle sferenFeest styling & Tuin | Winter barbecue in 'warme' stijlvolle sferen
Feest styling & Tuin | Winter barbecue in 'warme' stijlvolle sferen
Feest styling & Tuin | Winter barbecue in 'warme' stijlvolle sferen
 
Feest styling & Tuin | Winter barbecue in 'warme' stijlvolle sferen

Eet smakelijk!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com