Menu
IKEA / Interieur inspiratie / Mannen & interieur / Woonnieuws / Woonwinkelen

Woonnieuws | IKEA & Chris Stamp presenteren urban SPÄNST collectie

Woonnieuws | IKEA en modeontwerper Chris Stamp presenteren urban collectie - Lifestyle & woonblog StijlvolStyling.com

Alle urban lifestyle liefhebber opgelet! Groot nieuws bij IKEA! In mei lanceert IKEA en de Amerikaanse modeontwerper Chris Stamp de designcollectie SPÄNST. Deze limited collectie richt zich op een actieve, urban generatie. Eerder kwam IKEA al met de een speciale muzikale lijn in samenwerking met Sonos en daar komt IKEA SPÄNST nu dus bij! DJ’s, sport en skate liefhebbers kunnen voortaan hun hart ophalen met deze eigenzinnige wooncollecties, dit keer zelfs compleet met bijpassende fashion collectie. IKEA en Stamp willen dat mensen hun favoriete sneakers en kledingstukken thuis met trots kunnen presenteren, ook wanneer deze niet worden gedragen. De SPÄNST collectie bestaat uit transparante schoenenboxen, een kledingrek en kledingkast, maar ook uit verrassende items als een skateboard, basketbalnet en kledingstukken als petten, hoodies en t-shirts. Afgelopen zomer mocht ik al exclusief kennis maken met deze nieuwe stoere collectie, welke naar mijn verwachting veel mannenharten sneller zal laten kloppen. IKEA koos er destijds in de SPÄNST presentatie voor om deze collectie te combineren met een industriële man-cave uitstraling, compleet met DJ Booth! Ik ben niet alleen erg benieuwd hoe IKEA deze vernieuwde collectie vorm gaat geven in de winkels. Maar nog veel meer hoe mensen thuis deze eigenzinnige stoere collectie in hun interieur gaan verwerken. 

IKEA SPÄNST – voor de liefhebbers van een urban lifestyle

Kleding en accessoires ook tentoonstellen wanneer je ze niet draagt of gebruikt? SPÄNST geeft favoriete stukken een zichtbare plek in huis. Denk aan een rek voor je skateboard – ook te gebruiken voor schoenen – of een transparante box voor de mooiste sneakers. Chris Stamp: “Waarom zou je veel geld betalen voor een paar schoenen om deze vervolgens te verstoppen in je kledingkast? Mode en meubels zijn totaal verschillend, maar het creatieve proces is hetzelfde.”

IKEA SPÄNST = Visueel effect

De SPÄNST collectie is minimalistisch en jong met monochrome kleuren en grafische elementen. Zo is er een strakke, zwarte stoel om in te ontspannen en een tafelblad om aan te werken of creatief bezig te zijn.De kledingkast heeft een opvallend detail: de buitenkant is gemaakt van gaas. Dat geeft een bijzonder visueel effect, dat vanuit elke hoek weer anders is.

IKEA SPÄNST = Veranderende behoeften

In de SPÄNST collectie staan de veranderende wensen van de nieuwe, jonge generatie centraal. Met die behoeften in het achterhoofd ontwierpen IKEA en Stamp onder andere de sta-kruk. Tegenwoordig werken mensen graag staand, maar ze willen ook af en toe kunnen rusten. Een sta-kruk is de perfecte oplossing voor dit soort momenten. Stamp noemt de LED-lichtstok zijn favoriete item uit de collectie. Deze minimalistische lamp – die is op te laden via USB – kan je aan de muur klikken, maar ook nonchalant op de grond zetten.

Woonnieuws | IKEA en modeontwerper Chris Stamp presenteren urban collectie - Lifestyle & woonblog StijlvolStyling.com

IKEA SPÄNST = Chris Stamp

Chris Stamp groeide op in Aspen, Colorado, en hield zich altijd al bezig met kunst en mode. Hij begon in 2011 zijn modelabel ‘Stampd’, geïnspireerd op een urban lifestyle en de skate- en surfcultuur in Los Angeles.

IKEA en Chris Stamp, wij kijken uit naar de nieuwe urban SPÄNST collectie!

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com