Menu
Ikea gamers collectie - Stijlvolstyling.com woonblog - gamers interieur

IKEA lanceert, in samenwerking met het gamersmerk Republic of Gamers (ROG) – een submerk van het bekende merk Asus. Een betaalbare en trendy design collectie die speciaal is ontworpen voor gamers! Daar worden wij blij van! Om deze primeur te vieren, vers van de pers deze blog met een eerste blik op de uitgebreide design collectie. 

Ikea gamers collectie - Stijlvolstyling.com woonblog - gamers interieur

3 miljard gamers 

Het praten over gamen is vaak tijdens de interieuradvies gesprekken die ik voer een soort van ’taboe’. Want er wordt automatisch vanuit gaan dat ik het stom, kinderachtig of teveel gevraagd zou vinden om daar als interieurontwerper voor een klant over na te denken. Maar het tegendeel is waar… deze fanatieke hobby kun je prima verwerken in een interieur. Met de juiste uitvoering zal een interieur alleen maar unieker en persoonlijker worden en die uitdaging ga ik maar wat graag aan! 

Er zijn wereldwijd 3 miljard* gamers: een grote groep die vaak nog wordt vergeten als het gaat om oplossingen voor een beter leven thuis. IKEA wil daar verandering in brengen en dat kan ik als interieurontwerper en als mede gamer bijzonder waarderen. De groep gamers zal in de toekomst alleen maar groter worden is de verwachting en ik merk dan ook zeker toenemende vraag naar slimme oplossingen voor game consoles maar ook trendy hobbykamers die alles in zich hebben om naar hartlust de game-pc aan te slingeren en er eens goed voor te gaan zitten. 

Over de nieuwe gamers collectie van IKEA

De nieuwe IKEA collectie bestaat uit meer dan dertig designvolle, ergonomische en betaalbare meubels en accessoires, die bijdragen aan een optimale game-ervaring. Denk aan een bureaustoel met een extra flexibele hoofdsteun, een multi-verstelbaar bureau en een muisdraad kabelbungee, zodat je je muis gemakkelijk kan bewegen.

Om maar meteen even het stereo type beeld van een gamer weg te nemen, deze collectie richt zich niet alleen op mannelijke gamers maar ook zeker ook op vrouwelijke gamers wat je goed terug ziet in het design. Ik denk dan ook dat een grote groep mensen zich aangesproken zal voelen door deze collectie. 

De nieuwe collectie is vanaf oktober online en in alle IKEA winkels verkrijgbaar.

Ikea gamers collectie - Stijlvolstyling.com woonblog - gamers interieur

Robert van der Straten, Home Smart & Gaming IKEA Nederland:

“Gamen is een manier om te verbinden met mensen van over de hele wereld. Voor velen is het een belangrijk onderdeel van het leven thuis en met een toenemend aantal gamers is het voor ons een logische stap om het assortiment op deze manier uit te breiden.”

Ergonomisch ontwerp

Alle producten zijn zo ontworpen dat gamers volledig in het spel kunnen opgaan en optimaal kunnen presteren. Zo kan het UPPSPEL bureau in hoogte versteld worden en gebruik je de uitsnede voor het kabelmanagement. De MATCHSPEL stoel geeft extra steun aan de onderrug en heeft een rugleuning van gaas die voor een goede ventilatie zorgt. De metalen computerhouder heeft vier wieltjes waardoor je de computer gemakkelijk verplaatst.

Goede organisatie

Een goede organisatie draagt bij aan je concentratie en kan het verschil maken in je spel. Zo zorg je er met de LÅNESPELARE mok en bekerhouder voor dat je drankje op zijn plek blijft en berg je met het UPPSPEL ophangbord alle hardware netjes op. Verbeter je volgende livestream met het LÅNESPELARE ringlicht met telefoonhouder.

Twee werelden

Met de samenwerking brengen IKEA en ROG twee werelden met verschillende designprincipes samen. IKEA is expert op het gebied van slimme oplossingen voor woninginrichting, maar nog een nieuwkomer in de wereld van gamen. ROG – een submerk van computerproducent ASUS – biedt alle technologische en functionele kennis over gamen. Een belangrijk uitgangspunt van de collectie is om meubels en accessoires te ontwerpen waardoor een plek in huis, zoals een werkplek, gemakkelijk getransformeerd kan worden in een professionele game setup.

Beelden en informatie met dank aan IKEA Nederland
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com