Menu
Achter de schermen / IKEA / Woonnieuws

Woonnieuws | IKEA nieuwe collectie & Vitality event

Interieur | IKEA Vitality event en nieuwe collectie - Woonblog StijlvolStyling.com

Woonnieuws | IKEA nieuwe collectie & Vitality event.
Een paar dagen terug vertelde ik jullie over mijn bezoek aan de Sofacompany pop-up store in Amsterdam en kregen jullie een kijkje achter de schermen bij deze styling opdracht. Na mijn bezoek aan Sofacompany voor een styling opdracht sprong ik in de tram op weg naar de Dam om vanuit daar naar de Spuitraat te lopen voor het Ikea vitality event. Dat ik er ben kan niet missen; De ballonnen rijken tot hoog aan de gevel van de hippe locatie ‘X bank’ en de DJ is al volop aan het draaien als ik binnen kom.
Zoals altijd wordt ik met een brede glimlach begroet door medewerkers van Ikea. ‘Fashion x art x design x furniture’ dat is waar dit vitality event om draait, er worden nieuwe collectie gepresenteerd en dat mag groots gevierd worden. Dit vinden wij leuk want Ikea weet als geen ander hoe de juiste locatie met de juiste producten kan combineren en bovenal hoe je een feestelijke pers presentatie geeft.

Tijdens het event konden wij vergezelt door bijpassende hapjes, drankjes, presentaties en flinke ‘beat’ op de achtergrond kennis maken met de nieuwe limited collectie’s voor het voorjaar/zomer 2016. Ikea had ons vorig jaar beloofd om met meer ‘limited edition’ en bijzondere collecties te komen.  Nou dat doen ze zeker! Deze vitality laungh was daar weer een heel goed voorbeeld van hoe innovatief Ikea samen met haar designers bezig is. Over duurzaam nog maar niet te spreken want dit is ook een hot item bij Ikea. Over of een collectie wel of niet in de smaak valt, valt wellicht de twisten maar bezig met een breed publiek te bereiken zijn ze zeker.

“De limited collecties zijn het toonbeeld van ‘Democratic Design’: de juiste combinatie van vorm, kwaliteit, functie en duurzaamheid tegen een betaalbare prijs – aldus Ikea.”

Wist je trouwens dat Ikea huisbezoeken aflegt bij mensen thuis om erachter te komen waar de grootste woonvraag ligt, wat het geen is waar mensen tegen aan lopen in hun interieur en zo oplossingen en nieuwe productlijnen ontwerpt. Dichter bij jou als consument kunnen ze niet komen en daarom zijn we stiekem ook zo gek op Ikea. Ze weten wat wij willen en hebben voor ieder wat wils tegen een betaalbare prijs.

©-Woonblog-StijlvolStyling.com-Ikea-Vitality-11

De nieuwe ‘limeted edition’ collecties die dit voorjaar in de winkels zullen liggen zijn:

Woonnieuws | IKEA ANVÄNDBAR - Hippe Urban Garden collectie - Woonblog StijlvolStyling.com
ANVÄNDBAR
Een hele leuke collectie die bij veel mensen in de smaak zal vallen.
Natuurlijke woonstijl met veel terracotta en nog duurzaam ook. In de collectie vind je o.a. zelf-waterende potten, macramé plantenhangers en koken met potten van klei. Verkrijgbaar vanaf april 2016.

Interieur | IKEA Vitality event en nieuwe collectie - Woonblog StijlvolStyling.com (IKEA VIKTIGT collectie)

VIKTIGT
Bijzonder en natuurlijke collectie die je doet denken aan Vietnam. De ontwerpster Ingegerd Råmanis een meester in de kunst van het weglaten, zij houd van eenvoud en functie. En dat zie je terug in deze collectie. IKEA werkte voor VIKTIGT met natuurlijke vezels, glas en keramiek. Verkrijgbaar vanaf mei 2016.

GILTIG
Voor deze uitbundige designcollectie werkte het woonwarenhuis samen met de Londense fashiondesigner Katie Eary. Haar uitgesproken stijl zie je terug in de tafel, het servies en woonaccessoires met prints van sierlijke vissen, katten en ogen.
Kattenkoppen, tropische vissen en uitpuilende ogen kleuren je interieur, een kleurrijke bijzondere collectie die zeker niet alledaags is en een tikje gewaagd. Vanaf april verkrijgbaar bij IKEA.

GLÖDANDE
Er was eens een Vlaamse modeontwerper die samen met een woonwarenhuis een designcollectie mocht creëren. Hij verzon een verhaal over vijf magische wezens in de wolken, die hij Wondermooi noemde. Hoe dit verhaal verder gaat, ontdek je deze zomer bij IKEA. Want de GLÖDANDE limited collectie, die in samenwerking met fashiondesigner Walter Van Beirendonck tot stand is gekomen, is vanaf juni verkrijgbaar.

IKEA ART EVENT 2016
De 11 posters van de limited IKEA ART EVENT 2016 collectie zijn gemaakt in samenwerking met elf Europese en Amerikaanse fotografen. Hun unieke en verrassende fotografische kunstwerken zijn vanaf april in gelimiteerde oplage verkrijgbaar in de grootste openbare kunstgalerie ter wereld: IKEA.


 

Behind the scènes

Na een hele gezellige middag waar ik naast mooi producten ook leuke blog collega’s uit het vak tegen kwam, inspiratie op heb gedaan en de designers heb mogen ontmoeten. Ging ik met een volle goodybag en een paar pijnlijke voeten moe maar tevreden nog even de Nieuwendijk op voor een andere favoriete Scandinavische woonwinkel van mij: Søstrene Grene (tip!) en volgens nog even naar H&M Home op de Dam.

Op zo’n dag die begon met telefoontjes plegen, emails beantwoorden en vervolgens een leuke styling opdracht in de pop-up store van de Sofacompany en het Ikea event eindigde ik in de winkelstraten van Amsterdam. Op een dag als deze doe ik zoveel inspiratie op dat ik er wel 10 blogs over zou kunnen schrijven. Ik ben weer helemaal up-to-date, voor even dan want volgende week staan er alweer nieuwe events op de planning.

’s avonds werk ik alvast het één en ander uit en beantwoord ik emails, ik breng jullie alvast op de hoogte via social media van de nieuwste trends en ontwikkelingen en bekijk de foto’s welke ik die dag heb gemaakt.

Mijn dag, of in nu op pad als interieurontwerper, stylist of blogger ben, ziet er nooit hetzelfde uit…

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com