Menu
IKEA / Interieur inspiratie / Lifestyle, liefde & wonen / Mannen & interieur / Woonnieuws / Woontrends / Woontrends 2019

Woonnieuws | IKEA zorgt voor muziek in een interieur

IKEA collectie en catalogus 2018 ‘Geef je leven de ruimte’ #ikealab - © Woonblog StijlvolStyling.com
IKEA en Sonos slaan de handen ineen om interieur en home sound technologie toegankelijker te maken. Hiermee geven zei alvast een vooruitblik op de collectie en woontrends 2019. Samen onderzoeken ze hoe geluid kan bijdragen aan het leven thuis. Op basis hiervan ontwikkelen ze slimme producten die een geweldige geluidsbeleving op een bijzondere wijze integreren met woninginrichting. IKEA en Sonos streven er naar het voor meer mensen mogelijk te maken om waar dan ook in huis de juiste sfeer te creëren met geluid en design.

Geluid zet de toon in een interieur anno 2019

Geluid zet letterlijk de toon. Muziek kan herinneringen opwekken, je raken of je simpelweg ergens thuis doen voelen. Uit onderzoek blijkt dat mensen die samen naar muziek luisteren zich geïnspireerder (25%) en geliefder (14%) voelen . Bovendien speelt 65% van alle millennials muziek om zich thuis te voelen , wat het belang van muziek in huis illustreert. IKEA bekijkt daarom met Sonos hoe zij hun kennis op het gebied van woninginrichting, design, geluid en slimme technologie kunnen combineren. Samen streven ze er naar het interieur ‘aan te kleden’ met geluid.

“Bij IKEA zoeken we continu naar oplossingen voor een beter dagelijks leven thuis”, vertelt Björn Block, Business Leader IKEA Home Smart bij IKEA Zweden. “Dit doen we onder andere door technologie te integreren in ons design, dat gebruiksvriendelijk en betaalbaar is. Samen met Sonos willen we slimme geluidstechnologie toegankelijker maken voor zoveel mogelijk mensen.” Patrick Spence, CEO van Sonos, licht toe: “Bij Sonos begrijpen we dat de kracht van muziek een huis ingrijpend kan veranderen. Wij vinden dat geluid moet worden gezien als onderdeel van het interieurontwerp. Daarom gaan we samen met IKEA werken aan producten en belevingen die je huis er nog beter uit laten zien en nog beter laten klinken.”

De eerste producten op basis van deze samenwerking zullen in de loop van 2019 gereed zijn.

IKEA vs. Sonos – Home Smart

De samenwerking tussen IKEA en Sonos is een onderdeel van IKEA Home Smart. Deze oplossingen voor het ‘slimme huis’ begonnen met de lancering van draadloze oplaadstations voor mobiele telefoons in 2015, gevolgd door slimme verlichting die in 2016 werd gelanceerd. De verkenning van slimme geluidsoplossingen is de derde stap voor IKEA Home Smart.

Muziek in een interieur

Wil je meer weten over geluid en muziek in een interieur, lees dan ook eens deze blogs:

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com