Menu
Samenwerking / Verbouwen / Woonnieuws

Woonnieuws | Je huis optimaal beveiligen

De finish is in zicht: Nederland gaat steeds verder van het slot. En dat is goed nieuws, ook voor inbrekers. Want nu we steeds vaker van huis zijn, verwachten experts dat het aantal inbraken zal verdubbelen. Tijd om de veiligheid in huis eens goed op te schroeven dus!

De meeste mensen weten dat een goed alarmsysteem en buitenverlichting je woning veiliger maken. Maar de simpele basismiddelen, die vergeten we nog wel eens. Dit zijn drie makkelijke tips voor het beveiligen van je huis, waaronder de juiste woonverzekering kiezen.

1. Verzeker je woning tegen diefstal en inbraak

Inbraak of diefstal valt nooit honderd procent te voorkomen. Daarom is het verstandig om je woning uitgebreid tegen schade te verzekeren. Op die manier hoef je niet zelf te betalen voor spullen die stuk zijn gegaan tijdens een inbraak. Een goede woonverzekering dekt zowel schade aan je inboedel (meubels en andere spullen) als je opstal (de woning zelf en alles wat daaraan vast zit).

Door jaarlijks je woonverzekering online te vergelijken, weet je zeker dat je de beste dekking voor de beste prijs hebt. Check altijd wat de woonverzekeraar precies vergoedt. Het is in ieder geval belangrijk dat niet alleen schade door brand en extreem weer wordt gedekt, maar ook schade door diefstal en inbraak.

Goed om te weten…

Soms ben jij degene die per ongeluk schade aan iemand anders zijn spullen veroorzaakt. Rode wijn over het witte tapijt van je vrienden, bijvoorbeeld. Of een voetbal die per ongeluk door de ruit van de buurvrouw schiet. Met een aansprakelijkheidsverzekering ben je prima verzekerd tegen schade die je aan andere mensen of hun spullen toebrengt.

2. Een veiligere voordeur

Je huis beter beveiligen begint bij de voordeur, letterlijk en figuurlijk. Wat voor soort deur je ook hebt, met één ritje naar de bouwmarkt is een veiligere voordeur zo gefikst. Vervang oude sloten door goedgekeurde sloten. En rust de deur ook uit met een meerpuntsslot, een anti-inbraakstrip en een veiligheidscilinder. Een deurspion en kierstandhouder zijn ook handig. Daarmee kun je zien wie er voor de deur staat en voorkomen dat ongewenste gasten zich zomaar naar binnen wurmen.

3. Beveilig inbraakgevoelige ingangen

50% van alle inbraken vindt plaats via een van de buitendeuren. Daarom is het zaak om het hang- en sluitwerk op alle deuren goed na te lopen, vooral de ingangen die extra inbraakgevoelig zijn. Een aantal voorbeelden van inbraakgevoelige plekken in huis zijn: de garagedeur, lichtkoepel, schuifpui en het wc-raam. Ook via een uitbouw of erker kunnen dieven makkelijk een bovenverdieping binnendringen. Let er daarnaast op dat je je kliko of bijvoorbeeld een ladder goed opbergt. Dit zijn ook manieren om het huis binnen te komen.  

Vergeet ook de achterdeuren niet. Deze deuren zijn meestal slecht verlicht en daarom aantrekkelijk voor inbrekers. Wat helpt is een dievenklauw op je achterdeur plaatsen. Dan kunnen de pennen minder makkelijk uit de deurscharnieren worden getikt.

Blog in samenwerking met Unive.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com