Menu
Interieur inspiratie / Low Budget Styling / Samenwerking / Woontips

Woonnieuws | De nieuwste low-budget interieur trends

Een mooi interieur, is dat niet wat iedereen wil? Maar wat is mooi? Je interieur pas je aan aan de stijl van je woning, maar vooral aan je persoonlijke smaak. Toch zijn er een aantal interieur trends die je kan volgen voor een low budget, stijlvol en hip interieur. Ken jij deze budget trends al?

Maak het knus met hout

Hout is een materiaal dat je vandaag veel ziet terugkomen interieurs. Dit materiaal kan je op verschillende manier integreren en past zo in vrijwel elk interieur. Zo kan je een houten wandpaneel plaatsen of een ‘latjesmuur’ maken voor een warme Scandinavische look. Vind je dat wat te veel van het goede? Een houten vloer zoals visgraatparket is ook een optie, al is dat niet goedkoop. Je kan ook een mooie, grote houten kloostertafel met een bank aan de ene kant en stoelen aan de andere kant in je woonkamer zetten. Dit meubel trekt meteen de aandacht en is dan ook heel mooi.

Minimalisme ten top

We hebben met z’n alleen meer nood aan rust en een opgeruimd huis maakt daar een belangrijk deel van uit. Je huis kan opgeruimd zijn, maar nog steeds vol staan met fotokaders en beeldjes. Misschien moet je eens voor minimalisme gaan. Zorg er bijvoorbeeld voor dat het aanrecht in de keuken helemaal leeg is, op een kleurrijke fruitschaal en wat keukenapparaten na. Die apparaten kan je trouwens afstemmen op je keuken door dezelfde kleuren te gebruiken. Een zwart koffiemachine past goed bij een witte keuken met een zwarte vloer, bijvoorbeeld.

Kies een aantal mooie accessoires

We zeiden het al: minimalisme is dé interieurtrend. Maar dat betekent niet dat je woonkamer helemaal leeg moet zijn en je geen accessoires in huis mag hebben want dan wordt het ongezellig. Wat wel belangrijk is, is dat je echt mooie objecten kiest die je ruimte persoonlijkheid en gezelligheid geven. Gekleurde kaarsen zie je nu veel terugkomen en passen ook in elk interieur. Je vindt ze in bijzondere vormen en ze geven wat extra gezelligheid tijdens donkere dagen. Daarnaast zijn bloemen altijd een goed idee. In de winter vind je het misschien wat moeilijker om mooie, verse bloemen te vinden. Waarom ga je dan niet voor een boeketje droogbloemen in een mooie vaas? Waar verse bloemen met wat geluk twee weken meegaan, blijven droogbloemen tenminste tot een half jaar mooi. Wil je naast bloemen en kaarsen toch nog wat accessoires? Dan kan je een mooi beeld in je interieur zetten of een fotomuur maken als accentmuur. Planten zijn ook altijd een goed idee. Die frissen je interieur wat op en zijn bovendien gezond omdat ze de lucht zuiveren.

 

Gesponsorde blog i.s.m. Action Nederland. 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com