Menu
Samenwerking / Woonnieuws

Woonnieuws | Op zoek naar een specialist in verhuizen? Let hier dan op…

Je hebt een nieuw huis gekocht, super natuurlijk! Maar dan komt de verhuizing, je ziet hier tegenop en wil het eigenlijk niet zelf doen. Dus je wilt een verhuisbedrijf inschakelen, maar waar moet je dan eigenlijk op letten en wanneer moet je een verhuisbedrijf vooral niet inhuren? Misschien lastig te bedenken wanneer je net een nieuw huis gekocht hebt, daarom helpen wij je een handje. Of je nu een verhuizer uit Amsterdam inschakelt of een verhuizer in het oosten van het land. Wij helpen je om te bepalen welk verhuisbedrijf je het beste met al je spullen kunt vertrouwen. 

Bekijk en vraag naar ervaringen

Het belangrijkste van een verhuisbedrijf is dat ze al je spullen zo snel en veilig mogelijk van je oude huis naar je nieuwe huis brengen. Om te weten of zit goed doen is het goed te kijken naar ervaringen. Dit kan online op allerlei verschillende beoordelingssites of op social media. Maar dit kan ook door bij familie en kennissen na te vragen waar zij wel eens mee verhuisd zijn en hoe dat hun beviel. Zo weet je vaak al snel of je met een goede en betrouwbare verhuizer te maken hebt of dat je deze beter links kan laten liggen. 

Vraag om een schatting van de prijs

Uiteraard wil je niet teveel betalen voor een verhuizing. Goed is het daarom om aandachtig naar de hele prijs te kijken, dit kun je doen door bij een aantal verhuisbedrijven een schatting van de prijs aan te vragen. Bij sommige verhuisbedrijven zoals Studentverhuisservice weet je zeker dat je niet te veel zult betalen, maar sommige verhuisbedrijven vragen ook voor extra services een hoop extra geld. Let daarom goed op waar je allemaal voor moet betalen, en vraag expliciet een schatting op van de hele prijs. Dit kan online of telefonisch. Een gerenommeerd verhuisbedrijf zal je altijd een goede schatting geven, waarmee je verschillende verhuizers kunt vergelijken.

Kijk of ze over de juiste licenties beschikken

Behalve ervaringen is het ook van belang dat verhuizers over de juiste licenties beschikken. Het is namelijk van belang dat ze juist verzekerd zijn, ook voor jouw spullen. Door dit te checken weet je dat je met een legitiem bedrijf te maken hebt en heb je altijd een back-up wat betreft de verzekering mocht er iets misgaan. Het NKEV keurmerk geeft aan of een verhuisbedrijf voldoet aan alle vereisten waar een verhuisbedrijf aan moet voldoen voordat ze zich kunnen aansluiten bij deze organisatie. Vaak kun je dit keurmerk op de website van de verhuizer vinden. Zoek ook naar eventuele andere licenties of keurmerken, waarover het verhuisbedrijf beschikt.

Ga je eigen gevoel na

Wanneer je met een verhuisbedrijf in zee gaat is het altijd van groot belang dat je een goed gevoel bij dit bedrijf hebt. Immers gaan zij met al jouw spullen lopen sleuren. Dan wil je natuurlijk dat ze hier goed mee omgaan. Zorg er daarom voor dat je weet met wie je te maken hebt. Zorg bijvoorbeeld dat ze eens langs zijn geweest of dat je ze aan de lijn hebt gehad. Zo kun je zelf bepalen of je er een goed gevoel over hebt. Heb je dit? Dan kun je ze met een gerust hart je spullen laten over verhuizen. 

 

Gesponsorde blog in samenwerking met StudentverhuisserviceAbout Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com