Menu
Blog in de spotlight  / IKEA / Interieur inspiratie / Scandinavische woonstijl / Woonnieuws

Woonnieuws | HAY voor IKEA met de nieuwe ‘YPPERLIG’ collectie

Woonnieuws | Sneak preview - HAY voor IKEA collectie - Woonblog StijlvolStyling.com (Beelden: IKEA)

In augustus 2016 ontving ik een email van IKEA waarin zij een te gekke samenwerking met woonwerk HAY aankondigde. Daarna werd het wat betreft deze samenwerking lange tijd stil, maar nu is het dan toch eindelijk zover! Dit najaar in de winkels: De HAY versus IKEA collectie welke de naam ‘YPPERLIG’ heeft gekregen. De betaalbare HAY voor IKEA collectie heeft zoals altijd een typische Scandinavisch design dat je vooral herkent aan de eenvoud, strakke minimalistische designs, bescheidenheid en functionaliteit. Ook een combinatie van kunststof met blank hout spelen de hoofdrol in de uitstraling van de collectie. De collectie zal o.a. gaan bestaan uit banken, stoelen, tafels en natuurlijk een aantal sfeervolle must-have woonaccessoires zoals kussens, vaasjes en kandelaars. 

Woonnieuws | Sneak preview - HAY voor IKEA collectie - Woonblog StijlvolStyling.com (Beelden: IKEA)

IKEA FRAKTA in een nieuw jasje

Wie heeft er nu geen FRAKTA thuis in de kast liggen? De bekende blauwe of gele IKEA shopper heeft maar liefst 3 nieuwe designs gekregen. Eerder werd de ‘hippe’ FRAKTA-tas al zonder opdracht van IKEA onder handen genomen en was er vooral hoop ophef over de 1705,- kostende ’tote-bag’ van Balenciaga, welke vrijwel exact op de blauwe shopper van IKEA leek. Dit keer gebeurde de make-over juist in opdracht van IKEA en namen zowel HAY als Virgil Abloh van modemerk Off-White de draagbare icoon onder handen. De tas zal verschijnen in donkerrood, groen en geel en met verschillende prints.

Woonnieuws | Sneak preview - HAY voor IKEA collectie - Woonblog StijlvolStyling.com (Beelden: IKEA)

 

Sterk in zijn eenvoud

Deze stoel is een van de favorieten van designersduo HAY, vooral vanwege de eenvoudige maakwijze: “In slechts 30 seconden giet je de vloeibare plastic in de juiste vorm, met als resultaat een mooi vormgegeven, comfortabele en sterke, maar lichte stoel. We vonden hem zelfs zo leuk, dat we een eetkamer- én loungestoel hebben gemaakt”, vertelt Rolf Hay.

De tafel eer aandoen

De eettafel vormt een centrale plek in bijna ieders interieur, dus een mooie, moderne en duurzame houten tafel kan niet ontbreken in de YPPERLIG collectie. Voor deze eyecatcher is gekozen voor massief houten poten, een metalen onderstel en een lichtgekleurd asfineerblad, waar je zelfs na urenlang tafelen niet op uitgekeken raakt.

Werd het tafelen iets té gezellig? Plof neer op de strak vormgegeven sofa voor een laatste kop koffie bij de stoere koffietafel gemaakt van hout en staal. Blijft je bezoek liever slapen? Geen probleem, schuif de sofa gemakkelijk uit tot slaapbank. Naast de vormgeving is er veel aandacht besteed aan het comfort; voor het zitgedeelte is bijvoorbeeld een springmatras gebruikt. Daar kom je dus letterlijk niet meer vanaf.

Lichtpuntjes

Het creëren van een ultradunne lamp bleek een grote uitdaging, maar het resultaat mag er zijn. Het minimalistische ontwerp past op elk bureau en hij is ook nog eens heel makkelijk te verstellen. Ben je bijvoorbeeld toe aan minder fel licht, dan dim je de ledlamp met slechts één aanraking. Less is in dit geval duidelijk more.

Woonnieuws | Sneak preview - HAY voor IKEA collectie - Woonblog StijlvolStyling.com (Beelden: IKEA)

Klein maar fijn

Het zit ’m in de details. Daarom bevat de YPPERLIG collectie vele leuke en praktische accessoires. Mette Hay: ”We wilden iets maken met een knap uiterlijk, wat mooi is gemaakt en wat nuttig is. Gewoon goede IKEA producten met een vleugje HAY.” Neem bijvoorbeeld de metalen spiegels, verkrijgbaar in drie verschillende maten en kleuren, met onderin een subtiel bakje voor sleutels. Of fleur je huis op met vrolijke vazen en speelse kandelaars.

Zacht en speels

Kruip lekker weg tussen de gezellige kussens op deze donkergrijze tweezitsbank, die is geïnspireerd op een IKEA sofa uit de vroege jaren ’50. Doordat de kussenslopen veelal een ander patroon hebben aan beide kanten, varieer je eenvoudig om de gewenste sfeer te creëren.

De HAY voor IKEA ‘YPPERLIG’ collectie:

Fan? De YPPERLIG-collectie zal vanaf medio oktober 2017 verkrijgbaar zijn bij IKEA.

Bron/ Beelden: IKEA

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com