Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontrends

Woonnieuws | Vooruitblik: de woontrends van 2023

Elk jaar weer zijn er nieuwe woontrends te vinden. Mensen houden nu eenmaal van verandering. Wil jij echter de rest voor zijn? Dan is het zeker slim om deze blog goed door te nemen. We vertellen je hier namelijk uitvoerig over de woontrends van 2023. Zo blijft ook jouw huis meedoen met alle trends.

Duurzame oplossingen

In de eerste plaats zien we steeds vaker duurzamere oplossingen terugkomen. Mensen worden zich namelijk steeds meer bewust van het feit dat ze moeten kijken naar de wereld om hen heen. Ze willen hier dan ook graag aan bijdragen. Dit doen ze door te kiezen voor duurzame oplossingen. Zo is het niet alleen beter voor het milieu, maar ook nog eens heel erg stijlvol. Een mooi voorbeeld van zo’n duurzame oplossing is een keramisch parket. Dit materiaal gaat heel lang mee en je hoeft het niet eens te onderhouden. Het is dan ook geen wonder dat steeds meer mensen kiezen voor deze soort trends.

 

Moderne stijlen

Ten tweede zien e ook steeds meer moderne stijlen terugkomen. Mensen zijn namelijk op zoek naar een frisse wind in hun huis. Ze willen hier dus graag voor zorgen door te kiezen voor moderne stijlen. Een aantal voorbeelden hiervan zijn de scandinavisch of minimalistisch moderne stijl. Beide stijlen zijn heel erg mooi en strak. Dit geeft een rustige sfeer in huis, wat perfect is om even bij te komen van alle drukte van buitenaf.

Meer gebruik van kleuren en minder wit

Tot slot zien we ook dat er steeds meer gebruik gemaakt wordt van kleuren. Mensen zijn namelijk toe aan wat meer kleur in huis. Dit is begrijpelijk, want het leven is al druk genoeg. In huis willen mensen dan ook graag een rustige oase kunnen creëren. Dit kan je doen door gebruik te maken van verschillende kleuren. Wit is hierbij dus zeker niet meer de enige optie. Er zijn namelijk ook heel veel mooie aardetinten te vinden. Deze kleuren zorgen er namelijk voor dat je huis een stuk rustiger oogt. Maak dan ook zeker gebruik van deze trend.

Al met al zijn er ook het aankomende jaar weer talloze prachtige woontrends die de markt gaan veroveren. Het is slim om alvast hier op vooruit te spelen, want zo kun je de juiste aankopen doen voordat de prijs omhoog gaat of een bepaalde stijl niet langer als trendy wordt beschouwd. Benut de informatie in deze blog dan ook zeker zodat je woning trendy blijft.

 

Blog in samenwerking met tegels in huis. 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com