Menu
Keuken / Samenwerking / Woonnieuws / Woontips

Woonnieuws | “Waar rook is, is Toon®”

Woonnieuws | ‘Waar Rook is, is Toon’ - Stijlvol Styling woonblog 

Woonnieuws | “Waar rook is, is Toon®.
Buiten alle inspiratie op gebied van interieur welke ik dagelijks met jullie deel zijn er natuurlijk ook praktische en belangrijke zaken zoals veiligheid die je zeker niet moet vergeten bij het inrichten van jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan een goed werkende thermostaat en een rookmelder waar je van op aan kunt . Wist je dat bij woningbranden veruit de meeste slachtoffers vallen door het simpelweg inademen van rook? Nederland telt maar liefst elk jaar ongeveer 50 doden en 500 gewonden als gevolg van woningbranden. En daar willen jij en ik natuurlijk niet bij horen. In deze blog daarom ook eens aandacht voor de praktische zaken en veiligheid in jouw woning als het om rookontwikkeling en brand gaat. Wat zijn nu die dingen waar je op moet letten om je overlevingskans te vergroten en welke hulpmiddelen zijn hier handig bij?

Woonnieuws | ‘Waar Rook is, is Toon’ - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

De Toon Rook van Eneco

“Voorkomen is beter dan genezen.”

Check goed of alle kaarsen uit zijn als je de ruimte verlaat. Dit geldt ook voor het gasfornuis . Laat geen kaarsen onbeheerd branden. Ook niet als je ‘even snel’ naar de buren gaat. Zet ze ook niet te dicht bij brandbare materialen en producten als gordijnen of die mooie bos bloemen. Rook je in huis? Let op sigaretten: druk ze goed uit. Zorg voor een veilige manier van koken, waarbij je een branddeken binnen handbereik hebt. En  weet hoe je hem gebruikt, mocht je hem toch nodig hebben. Er zijn eigenlijk tal van voorbeelden waar je op kunt letten om brand te voorkomen.

Mocht het dan toch onverhoopt gebeuren dat er brand uitbreekt, dan is het om te voorkomen dat je rook inademt belangrijk dat je alle binnendeuren sluit. Dit voorkomt vooral dat rook en brand zich razendsnel kan verspreiden. Je hebt zo meer tijd om te vluchten. Daarnaast is het heel erg belangrijk dat je tenminste op iedere verdieping een goed werkende rookmelder aan het plafond ten midden van de ruimte hangt. Bijvoorbeeld in de hal en natuurlijk in de buurt van de keuken. Aan het plafond ophangen en in het midden is juist zo belangrijk omdat rook altijd opstijgt en je hierdoor eerder gealarmeerd wordt. Hang de rookmelder nooit in een hoek of samenkomst van wand en plafond. Dit heeft te maken met de eigenschap van rookontwikkeling: de rookmelder gaat dan mogelijk te laat af of misschien zelfs helemaal niet. Wanneer de rook al de grond heeft bereikt, zie jij nauwelijks nog handen voor ogen en wordt vluchten een stuk moeilijker door desoriëntatie.

“Waar rook is, is Toon®

Woonnieuws | ‘Waar Rook is, is Toon’ - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Beeld: RTL Woonmagazine

Handig woonnieuws!

De bekende energieleverancier Eneco komt met een mooie en slimme oplossing om jou zo snel mogelijk te waarschuwen bij rook en brand in huis. Aansluitend op slimme thermostaat Toon komt Eneco nu met een slimme designrookmelder die je aan Toon kunt koppelen: Rookmelder op Toon®. Als de rookmelder afgaat, stuurt Toon meteen een alert naar je smartphone. Dit zorgt voor extra alertheid en veiligheid in en om het huis. Hiervoor kun je trouwens ook nog eens een tweede contactpersoon instellen die óók een alert krijgt wanneer de rookmelder afgaat. Waar je ook bent, met de Rookmelder op Toon wordt je op tijd geallarmeerd bij rook en brand in huis. Je kunt zo snel in actie komen en jezelf en jouw gezin in veiligheid brengen. Plus vergeet, als dat nodig is natuurlijk, niet om tijdig de brandweer bellen nadat jij jezelf en jouw gezin in veiligheid hebt gebracht.

Onderstaand een mooi filmpje over de slimme designrookmelder die te koppelen is aan Toon van Eneco:

Wil je na het zien van dit filmpje meer weten over alle functies van de Toon?
Ga naar eneco.nl/toon voor meer informatie. 

Stijlvolle groet, Susanne - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Deze blog kwam tot stand in samenwerking met Eneco.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com