Menu
Groen wonen / IKEA / Interieur inspiratie / Woonnieuws / Woonwinkelen

Woonnieuws | Winterse wooninspiratie bij IKEA

Woonnieuws | Winterse wooninspiratie bij IKEA - Woonblog StijlvolStyling.com

Woonnieuws | Winterse wooninspiratie bij IKEA. IKEA collectie 2016
IKEA  blijft vernieuwen en continue krijg ik dan ook berichten over nieuwe IKEA collectie 2016 die binnenkort in de winkel zal verschijnen. Deze nieuwe collectie sprak mij in het bijzonder aan door de leuke SATSUMAS plantenrekjes en plantentafel voor binnen. Zo kunnen wij in de winter toch een beetje blijven ’tuinieren’. Naast deze komen er nog veel meer nieuwe collecties aan bij IKEA; Van nostalgische spiegels, een bed met dubbele functie, nieuwe keukenfrontjes en een mes om kinderen mee te leren snijden. Laat je inspireren door al het moois om onder te slapen of mee te koken. Het leven wordt een stuk leuker en makkelijker met deze producten, die vanaf februari 2016 verkrijgbaar zijn bij het Zweedse woonwarenhuis.

Heerlijk motief om te slapen

Met de introductie van de nieuwe serie boxsprings komt IKEA ook met nieuwe overtrekken voor dekbedden, zoals het witte HÄXÖRT, het gestreepte HÖSTÖGA, het romantische LJUSÖGA en barokke STENÖRT dekbedovertrek. Het bloemmotief van deze laatste twee is gebaseerd op negentiende-eeuwse patronen uit het Musée de l’impression sur étoffes in het Franse Mulhouse. Alle dekbedovertrekken zijn gemaakt van 100 procent katoen van duurzame bronnen.

Middelpunt van de slaapkamer

Het romantische GJÖRA bed heeft een verrassende dubbele functie. Je kan zelf bepalen of je het hoge uiteinde van het bed gebruikt als hoofdeinde of voeteneinde. Zo kan je de berkenhouten rail gebruiken om bijvoorbeeld je kleren of een gordijn op te hangen. Daarmee creëer je een natuurlijke afscheiding en meer privacy in je slaapkamer.

Klassieke spiegels

Het is altijd handig om een spiegel in de buurt te hebben als je je aan het omkleden en opmaken bent. De klassieke KARMSUND spiegels zijn wat dat betreft zeer praktisch. Zo kan je aan de staande spiegel je kleding ophangen. En in het opbergvakje van de kleine spiegel kan je je accessoires en make-up kwijt.

 

Tuintje in huis

Vind je het ook zo heerlijk om je eigen groenten en kruiden te kweken? Met het SATSUMAS plantenrek haal je deze winter je tuintje in huis. In het bamboe rek kan je wel vijf potten kwijt, zonder dat het veel ruimte inneemt. Daarnaast ziet deze mini-binnentuin er heel leuk uit in je keuken of huiskamer.

Sfeer in de keuken

Geef je keuken een natuurlijke uitstraling met de essenhouten TORHAMN keukenfrontjes. Het donkere hout uit het hart van de es zorgt voor een extra accent. In combinatie met de FALSTERBO wandplanken creëer je een open en warme sfeer, die doet denken aan die mooie keukens van vroeger.

Woonnieuws | Winterse wooninspiratie bij IKEA - Woonblog StijlvolStyling.com

Snijden en schillen met kinderen

Koken met kinderen is het leukste wat er is, maar om te leren snijden en schillen heb je wel het juiste keukengerei nodig. Het SMÅBIT mes en de SMÅBIT dunschiller hebben een prettig handvat dat geschikt is voor kinderen vanaf 8 jaar. Prima om mee te experimenteren in de keuken, zolang er maar een volwassene bij is.

Deze collecties zijn verkrijgbaar vanaf februari 2016. Voor meer informatie kijk op IKEA.nl.

Handtekening Susanne

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com