Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Woontips | Een PVC vloer niet stijlvol? Lees dit dan even!

Als jij in de veronderstelling bent dat een PVC vloer niet stijlvol is en dus niet past in een stijlvolle inrichting, dan moet je even verder lezen.

PVC vloeren: Handig en stijlvol

Voor stijlvolle vloeren moet je natuursteen of echt hout gebruiken, toch? Nee hoor! Er zijn diverse kunststofvloeren, zoals PVC vloeren en laminaatvloeren, die precies dezelfde stijlvolle look kunnen geven, maar voordelen bieden die de vloeren van natuurmaterialen zoals steen en hout niet kunnen bieden. Zo zijn PVC vloeren zeer duurzaam en veel gemakkelijker in het onderhoud dan bijvoorbeeld houten vloeren, die regelmatig in de was gezet moeten worden om hun karakteristieke look te behouden. En dat is bij een PVC vloer niet nodig. Ook zijn PVC vloeren een stuk vriendelijker voor je portemonnee bij de aanschaf. Desalniettemin kun je qua dessin alle kanten op met PVC en past deze vloer uitstekend in een stijlvolle woonstijl.

De veelzijdigheid van PVC vloeren

Op de bovenste laag van een PVC vloer wordt een bedrukt patroon afgedrukt. Daarbij zijn er onbeperkte mogelijkheden qua dessin en kleurstellingen. Zodoende zijn er dus PVC vloeren die passen bij elke woonstijl en elke situatie. Zaak is wel dat je de vloer uitkiest bij een specialist zoals bouw- en woonspecialist Afium.nl. Zo weet je zeker dat je kwaliteit krijgt én keuze hebt en dus ook een vloer vindt die past bij jouw smaak.

Twee soorten PVC vloeren

Er zijn in feite twee soorten PVC vloeren, op basis van de manier waarop de vloeren gelegd worden. Dit zijn Plak PVC vloeren en Klik PVC vloeren. Beide PVC-vloersoorten zijn in een veelheid aan kleuren en dessins beschikbaar. Het verschil tussen die twee methodes leggen we hieronder uit.

Plak PVC vloeren

Bij dit type wordt de vloer als geheel vastgelijmd aan de ondergrond. Daarbij wordt een speciale lijm gebruikt waardoor de vloer goed tegen vocht kan. Het is specialistisch werk om een geplakte PVC vloer keurig glad te leggen. Om die reden wordt het leggen van de vloer dan ook vaak overgelaten aan een deskundige vloerenleggen.

Klik PVC vloeren

Bij deze soort PVC vloeren worden de losse onderdelen, vaak langwerpige planken of tegels, op de ondervloer in elkaar geklikt om zo een vloer te vormen met een bepaald patroon erin. Klik PVC is gemakkelijk zelf te leggen, en veel mensen doen dat dan ook.

 

Gesponsorde blog in samenwerking met afruim.nl
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog