Menu
Algemeen

Woontips | Een traplift die wegvalt in je interieur

Een compact design. Stoelbekleding die matcht met de kleuren in de hal. Een ultradunne rail. De traplift van nu kan nagenoeg geheel worden afgestemd op het interieur in jullie woning. Wel zo prettig op het moment dat een traplift in huis nodig is om zelfredzaam te blijven. Levensloop-bestendig wonen is momenteel een hot topic, in deze blog een kijkje in de stijlvolle mogelijkheden op gebied van trapliften. 

We horen het je denken: ‘Moet dat nou, zo’n lelijk ding in huis?’ Natuurlijk: een traplift komt er in eerste instantie om ervoor te zorgen dat jij of je familielid veilig van beneden naar boven kan en andersom. Maar als er dan toch een traplift moet komen, dan het liefst wel één die zoveel mogelijk opgaat in het met zorg samengestelde interieur. Dat kan tegenwoordig prima. De moderne traplift lijkt in niets meer op die ietwat lompe, kolossale dingen van vroeger. Het exemplaar bij jullie in huis wordt zo optimaal mogelijk afgestemd op jullie wensen en de situatie. Voor elke interieurstijl is een passende traplift.

Kleuren
Veel modellen zijn in diverse kleuren verkrijgbaar, voor een optimale match met het interieur. Van zacht rood naar blauw en een hazelnoottint: de keuze voor de stoelbekleding is ruim. De traplift kan worden bekleed met kunstleer of textiel. Voordeel van leer is het gemak waarmee dat is schoon te maken. De rail, het gedeelte waarover de traplift rijdt, kun je laten spuiten in een kleur die past bij jouw trap. De standaard railkleur van Otolift trapliften is crème wit (RAL9001). Maar indien gewenst is de rail ook in andere kleuren leverbaar.

Compact design
Vrijwel alle modellen trapliften zijn opklapbaar op de momenten dat deze niet worden gebruikt. Daardoor nemen deze zo min mogelijk ruimte in. Samen met de adviseur wordt gekeken naar de beste parkeerplek, de plek waar de stoel staat als ie niet wordt gebruikt. Door gebruik te maken van een parkeerbocht kan de stoel beneden in de hal of juist boven op de overloop worden geparkeerd. Zo onopvallend mogelijk. Een enkele rail is tegenwoordig de standaard. De dunste enkele rail heeft een doorsnede van slechts zes centimeter.

Maatwerk
Geen standaard-trap in huis? Geen probleem, in principe is er voor iedere trap een passende maatwerkoplossing. Ook voor op die prachtige wenteltrap. De trapliftadviseur brengt de trapsituatie tijdens een huisbezoek nauwkeurig in kaart. Aan de hand van die gegevens wordt een passend ontwerp gemaakt. Tijdens het huisbezoek inventariseert de adviseur ook jullie persoonlijke wensen.

Tweedehands traplift
Wist je trouwens dat een traplift ook tweedehands verkrijgbaar is? Trapliften hebben een forse levensduur van enkele tientallen jaren. Logisch dus dat deze een tweede leven krijgen. De aanschaf van een tweedehands traplift pakt uiteraard voordelig uit voor de portemonnee. Voor herplaatsing wordt de traplift onderworpen aan een grondige opknapbeurt. Tijdens die revisie worden slijtagegevoelige onderdelen vervangen.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com