Menu
Samenwerking / Verlichting / Woontips

Woontips | Ledstrips: de ideale sfeermaker voor in huis

Ledstrips zijn de laatste jaren steeds populairder geworden als verlichtingsoplossing voor in huis. En dat is niet voor niets. Met ledstrips kun je namelijk op een eenvoudige manier sfeer creëren in je woning. 

In deze blog vertellen we je alles wat je moet weten over ledstrips en hoe je deze het beste kan gebruiken om sfeer in huis te brengen. Nog nooit gedacht aan het gebruikmaken van een led strip? Lees dan verder en laat je overtuigen!

Wat zijn ledstrips?

Ledstrips zijn flexibele strips met kleine led-lampjes erop. Deze lampjes zijn energiezuinig en gaan lang mee. Ledstrips kun je op verschillende plekken in huis gebruiken, bijvoorbeeld onder een kastje, langs de trap of achter de tv. De strips zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren en lengtes, zodat je ze helemaal kan aanpassen aan jouw interieur. Voor het beste resultaat kan je het beste een 24v led strip kopen. Deze zijn sfeervol en geven de kleuren op een fijne manier weer. 

Waarom zijn ledstrips zo populair?

Er zijn verschillende redenen waarom ledstrips zo populair zijn als verlichtingsoplossingen voor in huis. Ten eerste zijn ze erg energiezuinig en gaan ze lang mee. Dit betekent dat je niet alleen geld bespaart op je energierekening, maar ook minder vaak nieuwe lampen hoeft te kopen. Daarnaast zijn ledstrips erg flexibel en kun je ze op veel verschillende plekken gebruiken. Zo kun je bijvoorbeeld een saaie muur opleuken door er ledstrips op te plakken. Tot slot zijn ledstrips verkrijgbaar in veel verschillende kleuren en lengtes, waardoor je ze helemaal kan aanpassen aan jouw interieur.

Hoe gebruik je ledstrips om sfeer in huis te brengen?

Ledstrips zijn ideaal om sfeer in huis te brengen. Hieronder geven we je een aantal tips hoe je ledstrips het beste kan gebruiken om een gezellige sfeer te creëren.

Gebruik ledstrips als indirecte verlichting:
Een van de beste manieren om ledstrips te gebruiken is als indirecte verlichting. Plak de strips bijvoorbeeld achter je tv of onder een kastje. Hierdoor creëer je een gezellige sfeer in de kamer zonder dat de verlichting te fel is.

  • Kies de juiste kleur:
    Ledstrips zijn verkrijgbaar in veel verschillende kleuren. Kies de kleur die het beste bij jouw interieur past. Wil je een warme sfeer creëren? Kies dan voor gele of oranje ledstrips. Wil je een wat koelere sfeer? Kies dan voor blauwe of groene ledstrips.
  • Gebruik ledstrips als accentverlichting:
    Je kan ledstrips ook gebruiken als accentverlichting. Plak de strips bijvoorbeeld achter een kunstwerk of een mooie plant. Hierdoor valt het object extra op en creëer je een gezellige sfeer in de kamer.
  • Maak gebruik van dimmers:
    Wil je de sfeer in huis nog verder verhogen? Maak dan gebruik van dimmers. Hiermee kun je de intensiteit van de ledstrips aanpassen. Zo kun je de verlichting bijvoorbeeld wat zachter zetten als je een romantische avond hebt gepland.

Blog in samenwerking met leddirect.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com