Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Woontips | Maak je huis gezellig voor de verkoop

Interieur-project-Amsterdam-door-SBZ-Interieur-Design-©-StijlvolStyling.com-sbzinterieurdesign.nl-114Interieur-project-Amsterdam-door-SBZ-Interieur-Design-©-StijlvolStyling.com-sbzinterieurdesign.nl-114
SBZ Interieur Design

Waarom word je verliefd op een huis als je er binnenloopt? Dat is een heel goede vraag en het antwoord zal voor iedereen verschillend zijn. De een is helemaal weg van het uiterlijk van een huis, de ander wellicht van de sfeer en de geuren die er hangen. Het verkopen van je huis is niet altijd even gemakkelijk, maar Thoma Post makelaar in Amsterdam helpt je bij iedere stap. Ook met tips om je huis er aantrekkelijk uit te laten zien voor kijkers.

Opgeruimd huis

Natuurlijk zullen kopers een beetje door jouw stijl heen moeten kijken, als ze je huis komen bezichtigen. Misschien hou jij wel van een landelijke stijl en de kijkers juist van een moderne stijl. Het gaat om de ruimte die een woning kan bieden en de mogelijkheden die dat met zich meebrengt voor de eventuele koper. De ruimte is dus belangrijker om te tonen in je woning. Zorg ervoor dat je huis goed opgeruimd is als er kijkers komen.

Stylen voor de verkoop

Kijk voor een bezichtiging eens goed rond in je huis. Waarom besloot jij dat dit je nieuwe thuis moest worden? Is het de mooie badkamer of juist het glas-in-lood raampje boven de deur? De open keuken met die gezellige bar misschien? Zorg dat juist die onderdelen van de woning dan weer extra benadrukt worden door eventuele spulletjes tijdelijk weg te zetten.

Desnoods sla je meubels en andere dierbare spulletjes even op in een kast of tijdelijke opslagruimte, zodat juist die accenten weer extra aan bod komen in huis. Bijvoorbeeld door een paar strategisch geplaatste details. Denk hierbij aan kussentjes in het bankje voor het raam, weinig spulletjes in de badkamer en een geurkaars op de bar bij de open keuken. 

Woontrends 2020 door StijlvolStyling.com by Susanne - SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl
SBZ Interieur Design

Kamers van de kinderen

Het is voor de kinderen – en met name tieners – best vreemd dat er zomaar mensen door het huis lopen om binnen te kijken in Amsterdam. Vooral als de slaapkamer er dan ineens uit moet zien als een showroom. Laat ze meehelpen met het opruimen, schoonmaken en stylen van de kamer. Zorg dat persoonlijke spulletjes niet zomaar zichtbaar zijn als ze dat niet willen. Een doos met desnoods een persoonlijk hangslot kan hierbij een gerust gevoel geven. Willen de kinderen niet thuis zijn als er een bezichtiging is, respecteer dit dan. Het is voor hun immers ook een spannend proces.

Lekkere geur

Maak het huis voor een bezichtiging goed schoon met schoonmaakmiddelen die lekker, maar niet te overdreven ruiken. Het is namelijk veel fijner wanneer een huis gezellig ruikt. Naar koffie en kruidenthee bijvoorbeeld of juist naar heerlijke verse appeltaart. Deze geuren staan voor huiselijkheid en je wil immers dat de kijkers zich thuis voelen in hun aanstaande nieuwe huis. De verse appeltaart met koffie is daar een goede truc voor. Zelfgebakken koekjes of een geurkaars met een fijne, huiselijke geur dragen ook bij aan het maken van sfeer. Beperk je tot twee geuren in huis om zo de beste sfeer te creëren.

 

Blog in samenwerking met Thoma makelaar.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com