Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Woontips | Pvc vloer: de voor- en nadelen op een rij

Groen wonen - Kerstboom eruit, plant(en) erin! blog op StijlvolStyling.com - Beeld: Ontwerp en interieur project woning Ackerswoude Brinkrijk © SBZ Interieur Design advies - ontwerp- interieur realisatie en styling - sbzinterieurdesign.nl

Tegenwoordig zijn vloeren verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. Het grote en diverse aanbod aan vloeren op websites als Ambiant.nl maakt de keuze dan ook niet eenvoudig. Een vaak voorkomende soort vloer is de pvc vloer. Een pvc vloer is gemaakt van kunststof en bestaat uit verschillende lagen polyvinylchloride. Ondanks dat er in de vloer geen hout verwerkt zit, is hij nauwelijks van een echte houten vloer te onderscheiden! Door deze houten look is een pvc vloer erg populair. Maar wat zijn de voordelen van een pvc vloer? En kent een pvc vloer ook nadelen? Wij leggen het je uit.

Groen wonen - Kerstboom eruit, plant(en) erin! blog op StijlvolStyling.com - Beeld: Ontwerp en interieur project woning Ackerswoude Brinkrijk © SBZ Interieur Design advies - ontwerp- interieur realisatie en styling - sbzinterieurdesign.nl

Een pvc vloer is duurzaam en gaat lang mee

Om te beginnen is een vloer van pvc, zoals Ambiant pvc, erg sterk. Daarnaast bevatten pvc vloeren een goede slijtlaag, waardoor de vloer lang meegaat en er bijna geen beschadigingen zullen ontstaan. Verder is het oppervlak van pvc erg vlak, waardoor deze makkelijk te onderhouden is. De vloer is goed te onderhouden door af en toe te stofzuigen en te dweilen. Door de gladde laag is een pvc vloer bestand tegen vocht, dus is dweilen geen probleem! 

Gunstige eigenschappen van een pvc vloer

Daarnaast kent pvc als materiaal een paar gunstige eigenschappen. Allereerst werken pvc vloeren geluiddempend. Er zal dus geen sprake zijn van geluidsoverlast, wat ideaal is wanneer je in een tussenwoning woont of dunne muren hebt. Verder heeft een pvc vloer de eigenschap dat deze zich aanpast aan de temperatuur van de omgeving. Een pvc vloer is daarmee erg geschikt in combinatie met vloerverwarming. Een pvc vloer zal niet beschadigen wanneer je vloerverwarming hebt en zal daarnaast de warmte goed doorlaten door de verschillende lagen kunststof. 

Pvc: vervangbaar, prettig en divers

Een ander voordeel van een pvc vloer is dat deze makkelijk te vervangen en te verplaatsen is. Wanneer je gaat verhuizen of de vloer op den duur wilt vervangen, is dit dus geen probleem. Mocht er schade zijn ontstaan, dan kunnen stroken ook individueel worden verwijderd en vervangen. Verder voelt een pvc vloer prettig aan; de vloer zorgt voor een zacht gevoel en voelt warmer aan dan bijvoorbeeld tegels. Tot slot is het grote voordeel van pvc vloeren dat deze in allerlei verschillende ontwerpen en kleuren verkrijgbaar zijn. Er is dus altijd wel een design naar jouw wens beschikbaar, waarmee je je huis tot jouw droomhuis omtovert. 

Nadelen pvc vloer

Je zult je misschien ook afvragen of een pvc vloer ook nadelen kent. Ondanks dat de vloer vele voordelen heeft, bestaan er ook een paar nadelen. Zo is voor het leggen van een pvc een egale basisvloer vereist is. Gelukkig kan dit opgelost worden door de vloer te egaliseren. Een ander nadeel is dat een pvc vloer niet de goedkoopste vloer is. Daar staat echter tegenover dat de kwaliteit van een pvc vloer hoog is en dat deze dan ook niet vaak vervangen hoeft te worden. Een pvc vloer is dan ook een investering die zeker de moeite waard is!


Inspiratie blog in samenwerking met Ambient vloeren.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com