Menu
Samenwerking / Tech & SMART Home / Woonkamer inspiratie / Woontips

Woontips | Slim gebruik van een tv beugel

Heb jij net een nieuwe flatscreen gekocht en wil je deze ophangen aan de muur? Dan is een tv beugel een slimme oplossing om stijlvol en netjes jouw televisie aan de muur te bevestigen. Met de aanschaf van een tv beugel bespaar je ook een ruimte in huis, dit kan fijn en slim zijn voor klein behuisden omdat je geen tv meubel kwijt moet. 

Er is een groot aanbod aan verschillende beugels om je televisie aan de muur, plafond of aan een ander object, zoals een bureau, te bevestigen. Welke tv beugels zijn er, waar moet je op letten bij de aankoop ervan en waarom zou je überhaupt een tv beugel aanschaffen?

Voordelen tv beugel

Het gebruik van tv beugels heeft een aantal voordelen. Zoals gezegd, bespaart het ruimte in de ruimte waar je tv wilt kijken. Verder bij je veel flexibeler qua zitpositie tijdens het tv-kijken aangezien veel beugels worden gedraaid. Je kunt dus besluiten om bijvoorbeeld vanaf de eettafel vast het journaal te kijken om de tv daarna te draaien naar de zithoek voor een lekkere Netflix-serie. Ook handig met een huis vol kinderen die je wilt vermaken. Daarnaast kunnen veel tv beugels worden gekanteld naar voren of naar achter. Deze flexibiliteit maakt dat je zo bijna vanuit iedere hoek wel tv kunt kijken.

Verschillende soorten tv beugels

Er zijn veel soorten en maten tv beugels. De meest bekende tv beugel is een vaste beugel voor aan de muur. Met een tv beugel aan de muur hang je de tv op aan een wand. Vaak heb je hierbij niet de mogelijkheid om de kantelen of te draaien. Je hangt de tv op een vaste plek recht op de muur. Een andere beugel die veel wordt gebruikt is de draaibare tv beugel. Met deze beugel is het mogelijk om na het bevestigen van de beugel aan de wand om de televisie te draaien. Meestal kan je een tv 180 graden draaien met behulp van de scharnieren die in deze beugel zitten. Als laatste optie heb je de kantelbare tv beugels. Deze beugels hebben als voordeel da je de televisie naar achteren of naar voren kan kantelen. Dit is bijvoorbeeld handig als je de televisie hoog aan de muur wilt bevestigen waarnaar je hem naar voren kantelt voor een beter zicht.

Een tv beugel aanschaffen?

Wil jij een tv beugel gaan kopen dan is het goed om van te voren even rond te kijken en te vergelijken welke tv beugel het beste is. Bij de aanschaf van een tv meubel moet je letten op de afmetingen van de televisie, de plek waar je hem wilt ophangen en natuurlijk of je de tv wilt kantelen of draaien. Naast deze factoren zijn er diverse materialen en kleuren voor tv beugels. Wil jij graag een zwart stalen tv beugel of ga je voor een chromen variant? Op onze website vind je een groot aanbod in diverse soorten en maten tv beugels. Zo is er voor elk formaat tv wel een tv beugel te vinden in ons assortiment. Naast de verschillende tv beugels verkopen wij ook allerlei accessoires voor het ophangen van je tv en het kijken van tv nog plezieriger te maken. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com