Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Woontips | Tips om je huis klaar te maken voor verkoop

Wil je jouw huis verkopen? Hoe maak je dan je huis klaar voor verkoop? Bekijk onze tips en voor je het weet is je huis verkocht!

Je huis klaar maken voor verkoop: 3 tips

Ga je je huis verkopen? Dan komt er vast een fotograaf langs om de foto’s te maken voor op Funda. Om de kans op verkoop te vergroten, is het belangrijk om je huis verkoopklaar te maken. Dit doe je door de inrichting van je huis net een beetje aan te passen, zodat het klaar is voor een bezichtiging. Hoe je dat doet? Bekijk onze tips. Voordat je het weet is je woning verkocht!

Minimalistische inrichting

Een minimalistische inrichting is belangrijk voor het verkoopklaar maken van je huis. Loop eens kritisch door de kamers en bekijk wat er weg kan. Less is more. Haal persoonlijke spullen zoals foto’s of beeldjes weg zodat je huis een minimalistische uitstraling krijgt. Zo kan de kijker visualiseren hoe het huis eruit kan zien met zijn of haar eigen spullen. Iedereen heeft een eigen smaak. Als je een opvallende en drukke inrichting hebt, kan het voor de kijker lastig zijn om door jouw spullen heen te kijken. Dat kan een negatieve indruk achterlaten bij de kijker. Een minimalistische inrichting zorgt ervoor dat dit niet kan gebeuren.

Neutrale kleuren

Gebruik zo min mogelijk verschillende kleuren in je inrichting. Kies daarnaast voor neutrale kleuren. Deze geven je huis een rustige en hotelachtige uitstraling. Een witte of crèmige kleur geven je woning een ruime uitstraling. Heb je een klein appartement of een klein huis? Dan is het aan te raden om veel te werken met wit. Zorg ook voor daglicht en ruimte. Zet de gordijnen open en zorg dat er niet te veel raamdecoratie voor de ramen staat. Daarnaast kunnen schone ramen bijdragen aan een ruim gevoel. Kijk ook eens naar de meubels. Wanneer je grote meubelstukken zoals een bank of een bed net iets van de muur afhaalt, lijkt de kamer groter. Heb je veel kleurrijke meubels? Probeer deze dan tijdelijk ergens op te slaan.

Bloemen

Een laatste belangrijke tip voor het verkoopklaar maken van je huis is gezelligheid! Een oude truc is om een heerlijk geurende appeltaart te bakken, maar wat denk je van bloemen? Vrolijke bloemen en planten zorgen voor een fijne sfeer in huis. Kies voor planten met een heerlijke geur. Uit talloze onderzoeken blijft dat lekkere geuren een positief effect hebben op emoties van mensen. Door de geur van heerlijke bloemen en de vrolijke uitstraling die ze hebben, gaan mensen gelijk hun hypotheek berekenen! Heb je een tuin of balkon? Dan is het ook belangrijk om leuke planten en bloemen neer te zetten.

Zo maak jij je huis binnen een handomdraai verkoopklaar!

Blog in samenwerking met abnamro.

 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com

No Comments

    Reageer op deze blog