Menu
Interieur inspiratie / Samenwerking / Woontips

Woontips | Toe aan een nieuwe inrichting van je huis? Hier zijn 3 tips

Het is soms nodig om je huis een make-over te geven. Misschien ben je uitgekeken op de huidige inrichting, of misschien heb je gewoon behoefte aan iets nieuws. Hoe dan ook, het kan een uitdaging zijn om je huis opnieuw in te richten. Daarom hebben we 3 tips voor je op een rijtje gezet om je te helpen bij het vernieuwen van je interieur!

  1. Speel met kleur

Een van de makkelijkste manieren om je huis een nieuwe uitstraling te geven is door te spelen met kleur. Kies een accentkleur die je aanspreekt en voeg deze toe aan je interieur. Dit kan door middel van kussens, vazen, schilderijen of een nieuw kleed. Durf te experimenteren en combineer verschillende kleuren met elkaar. 

Je zult zien dat een paar kleine veranderingen al een groot verschil kunnen maken. Nieuwe kleuren kunnen jouw identiteit uitstralen, waardoor je je interieur echt kan personaliseren. Lichte kleuren geven een rustige uitstraling, terwijl fellere kleuren een uitgesprongen uitstraling geven. Het combineren van kleuren is slim, maar let wel op dat te veel kleuren door elkaar heen mogelijk niet mooi zijn.

  1. Vernieuw je tafels

Robuuste Tafels zijn een belangrijk onderdeel van je interieur. Ze zijn niet alleen functioneel, maar dragen ook bij aan de uitstraling van je huis. Overweeg om je oude tafels te vervangen door nieuwe exemplaren. Kies voor een tafel met een uniek design of ga voor een tafel van een ander materiaal dan je gewend bent. Denk bijvoorbeeld aan een tafel met een marmeren blad of een tafel van ruw hout. Een nieuwe tafel kan je interieur een hele nieuwe look geven.

  1. Voeg een vloerkleed toe

Een vloerkleed kan een grote invloed hebben op de sfeer van je huis. Een industrieel vloerkleed kan bijvoorbeeld een stoere uitstraling geven aan je interieur. Kies voor een kleed met een grof weefpatroon en een neutrale kleur, zoals grijs of beige. Dit geeft een mooie basis voor de rest van je interieur. Combineer het vloerkleed met een aantal kussens in dezelfde kleurtinten en je hebt een mooi geheel.

Het vernieuwen van je interieur hoeft niet moeilijk te zijn. Door te spelen met kleur, het vernieuwen van je tafels en het toevoegen van een industrieel vloerkleed kun je je huis al een heel andere uitstraling geven! Belangrijk is om je eigen smaak te volgen en te durven experimenteren. En vergeet niet dat het niet allemaal in één keer hoeft. Je kunt je huis stap voor stap aanpassen en zo langzaam werken naar jouw ideale interieur.

 

Blog in samenwerking met Robuuste tafels.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com