Menu

Woontrends 2016 | Babykamer en kinderkamer trends 2016 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com

Woontrends 2016 | Babykamer en kinderkamer trends 2016.
De babykamer of kinderkamer is altijd een eer om bij betrokken te mogen zijn als interieurontwerper en stylist. Het is mede ook een extra leuke ruimte om te stylen omdat belevingswereld van kinderen zo fantasierijk en oprecht is. In deze blog blikken we terug op de trends voor 2015 en laat ik je alvast kennis maken het de trends voor 2016. Bij babykamer en kinderkamer trends is het vrijwel altijd zo dat trends heel geleidelijk in elkaar overlopen. Voor wat betreft 2015 zag je al steeds meer de Scandinavische babykamer stijl opkomen. Het viel vooral op dat er een omzwaai was van hoogglans witte meubels naar toch ineens weer ‘back to nature’ met blank houten meubels en robuuste materialen. Vaak worden deze combineert met pastel kleuren als mintgroen.

Pasteltinten blijven absoluut een trend, ook in 2016. Dit komt omdat we in Nederland dol zijn op de Scandinavische invloeden in ons interieur. Uit deze Scandinavische trend komen overigens ook juist hele minimalistische kinderkamers voort in vooral
zwart en wit, gecombineerd met geometrische prints. Op Pinterest maakten ik hier al eens een mooi bord voor vol beelden van kinderkamer in zwart/wit.

Ook koper is niet meer weg te denken uit de Nederlandse interieurs en voor 2016 verwacht ik dat koper absoluut blijft.
In het bijzonder zie je voor 2016 veel koperen verlichting in combinatie met hout. Dit geeft een hele warme en knusse sfeer welke ook prima in de babykamer of kinderkamer zou kunnen.Niet te vergeten; De tipi of wigwam als speeltent wordt overigens ook steeds populairder.
Mintgroen blijft helemaal hip. Ik noem mint(groen) ook wel de nieuwe ‘unisex’ kleur voor de babykamer en kinderkamer.
Vroeger was dat vooral zacht geel maar mint(groen) is wat mij betreft de perfecte opvolger omdat deze kleur bijna bij elke stijl past en zowel geschikt is voor een meisjes als jongens kamer. Eerder schreef ik hier al eens twee populaire blogs over:
Mintgroen in de babykamer en kinderkamer deel 1 & deel 2.Interieur & kids | De natuur als babykamer thema - Woonblog StijlvolStyling.comNatuurtinten ga je in 2016 alleen nog maar meer zien dit komt omdat zowel blauw als groen tinten steeds populairder worden.

Ook komt er langzaamaan meer oog voor ‘groen’ in de babykamer of kinderkamer. Een leuke plant hoeft helemaal geen probleem
te zijn zolang je maar kiest voor één met een luchtzuiverende werking welke en vooral niet giftig voor kinderen is.  126550-1c3d3016-5a1a-4b3e-8d74-31ea9b938613-echeveria_2520babykamer-large-1396344954

Nieuwe babykamer en kinderkamer trends 2016. 

Natuurlijk, eerlijk en duurzaam is iets wat enorm in opkomst is. Niet alleen in verzorgingsproducten en kinderkleding,
maar ook in meubels en accessoires. Ook duurzaam en hoogwaardige kwaliteit textiel zijn hierin belangrijk.
Een bijna botanisch thema krijgt een steeds belangrijkere rol in interieurs en ik verwacht dan ook dat dit voor de babykamer en kinderkamer ook zeker het geval zal zijn in kleurtinten en materialen, denk hierbij vooral aan flessen en diepzee kleuren (zand, groen en blauw) deze werden in 2015 al steeds populairder en deze trend gaat zich zeker voorzetten.
Woontrends 2016 | Babykamer en kinderkamer trends 2016 - Stijlvol Styling woonblog www.stijlvolstyling.com
Persoonlijk, uniek en beleving staan in 2016 centraal.Hiermee bedoel ik gebruik bijvoorbeeld dat oude buikkastje van oma in de babykamer en schilder deze in een mooie kalkmatte kleur. Iets wat je normaal voor de woonkamer zou kiezen aan woonaccessoires, is vaak ook prima toepasbaar in de babykamer of kinderkamer. Denk hierbij aan een paar mooie vaasjes in de vensterbank, een decoratie ladder of verschillende decoratieve huisjes op een plankje boven het bed of bureau. Dit maakt een ruimte uniek, gezellig en eigen. Combineer al dit met leuk (houten) speelgoed, knuffels, stijlvolle opbergmandjes en mooi kinderkamer textiel. Soms zijn het juist die kleine simpele dingen die een kamertje toch echt tot een kinderkamer maken maar niet perse voor de babykamer of kinderkamer bedacht zijn. Denk hierbij aan een prachtig vloerkleed, een stoere lamp, decoratie ladder of een schommelstoel. Maak ook eens gebruik van (familie) foto’s of een mooi fotobehang.


SBZ logo png met huisje (klein)Kan ik jou als interieurontwerper en stylist ook helpen met het creëren van een stijlvolle en bijzondere babykamer of kinderkamer? Wil je ondersteuning middels een interieuradvies, interieurontwerp, woon-winkelen en /of  de complete inrichting en styling van de babykamer of kinderkamer(s)? Dat kan! Voor meer informatie en contact raadpleeg de website van mijn creatieve studio; SBZ Interieur Design.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com