Menu
Badkamer / Populair op Stijlvol Styling / Woontips / Woontrends / Woontrends 2016 / Woontrends 2017

Woontrends 2017 | De badkamertrends 2017

Woontrends 2016 | De badkamertrends 2016 - 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com (bathroomtrends 2016)

Beeld: Baden Baden

De badkamer speelt anno 2016 – 2017 een steeds belangrijkere rol in onze woning. Niet alleen is het een plek om je op te frissen maar minstens zo belangrijk vinden we dat we tot rust komen in onze badkamers. We douchen tegenwoordig langer dan ooit tevoren (gemiddeld 8,1 minuten) waarbij wij 119 beter per dag verbruiken, dit staat gelijk aan 12 volle emmers water! Eerlijk zeggende als ik naar mijn eigen douche gedrag kijk kan ik daar zeker in de winter na een lange dag werken denk ik nog wel een paar emmers bij optellen. Ondanks deze voorkeuren vinden we duurzaam douchen en badderen toch steeds belangrijker. En die twee trends gaan steeds beter samen door waterbesparende oplossingen zoals waterstralen uit de douche verrijken met lucht. In deze blog lees en zie je wat nog meer de badkamertrends voor 2016 en 2017 zijn.

Beleving, luxe en een ‘me-time’ moment worden steeds belangrijker!

Woontrends 2016 | De badkamertrends 2016 - 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com (bathroomtrends 2016)

Beeld: nyheter24

De natuur in je badkamer

Éé van de woontrends van dit moment: We in het bijzonder heel graag de natuur naar binnen halen. Eerder kwam dit onderwerp al terug bij de keukentrends 2016, en nu zijn de badkamers aan de beurt. Natuurlijke materialen zoals steen, hout en klei zijn perfect geschikt voor de badkamer en geven ons het gevoel dat we ‘back to nature’ gaan. Zet er een paar voor de badkamer geschikte planten bij zoals de Calathea in sisal manden. En onze eigen spa aan huis krijgt al snel vorm. Hierbij is het wel belangrijk om pure materialen gebruiken dus massief hout i.v.m gelamineerde badkamerkasten. Ook badtextiel van hoge kwaliteit wordt steeds belangrijker, we willen echt optimaal genieten en een verwen moment voor onszelf creëren in onze eigen badkamer.

Budget tip! Heb je een klein budget? Er zijn zelfs hippe douchegordijnen met een natuurlijke print verkrijgbaar.

Beeld: messagenote

De inloopdouche en een ruim bad

De must have voor elke badkamer is de inloopdouche. Doordat deze direct op de vloer of zo plat mogelijk douchebak is geplaatst. Draagt deze aanzienlijke bij aan het ruimtelijke gevoel en geeft daarnaast een moderne badkamer sfeer.
In mijn artikel tips voor een kleine badkamer lees je hier nog veel meer over.

Naast de inloopdouche is ook een ruim bad erg belangrijk voor dat ‘me-time’ moment. Al hebben steeds minder mensen een bad, diegene die een bad hebben zorgen ook voor een luxere beleving en ruimte en functies.

Woontrends 2016 | De badkamertrends 2016 - 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com (bathroomtrends 2016)

Beeld: Modern Spaces by Geberit via houzz.com

Customize

Badkamers kunnen steeds beter aan onze wensen worden aangepast. Hierbij kun je denken aan  de hoogte van de wasbak, verlichting die voor een bepaalde sfeer beleving zorgt, goede speakers voor onze muziek en waskommen die van glas, staal, marmer, graniet of zelf smaragd zijn. Bij het kiezen van een badkamer is steeds meer mogelijk en dit wordt alleen maar meer.

Toiletten zonder spoelrand

Het spoelrandloze toilet biedt een veiligere oplossing voor meer hygiëne in de badkamer en is tegelijkertijd bijzonder onderhoudsvriendelijk. Dit toilet heeft een innovatief en open design waardoor iedere hoek van je toilet makkelijk schoon te maken is. Dit vinden de meeste mensen erg fijn omdat we steeds minder de tijd nemen en hebben voor het huishouden.

Woontrends 2016 | De badkamertrends 2016 - 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com (bathroomtrends 2016)

Beeld: Modern Spaces by Geberit via houzz.com

Minimalistische badkamertrends

Opvallend is dat naast het natuurlijke juist ook een hele minimalistische badkamertrend aan de gang is. Deze is te herkennen aan de dunne randen, strakke hoeken en fijne vormen. Deze vormen geven de badkamer een modern uiterlijk. Tevens zorgt ook deze trend voor een ruimtelijker effect in de badkamer.

Gezondheids-app’s

Technische snufjes worden namelijk ook voor ‘jan-modaal’ steeds meer bereikbaar. We staan aan de vooravond van een nieuw technologisch tijdperk in en om het huis. Alles lijkt ineens wel controleerbaar en bestuurbaar. Van een opgewarmd huis voordat je thuis komt tot technische snufjes die je helpen om energie en water te besparen. Een logische gevolg zijn handige functies voor o.a. de badkamer. Hierbij kun je denken aan gezondheid-app’s. Weg met o.a. de weegschaal dus! In de badkamer van de toekomst kijken zogenoemde gezondheid-app’s je helemaal na. Ze meten je gewicht en zetten je aan tot meer beweging en een gezonder eetpatroon, jouw hartslag wordt gemeten door een app en het toilet van de toekomst test je urine op mogelijke ziektes.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com