Menu
Woontrends 2016 - © Stijlvol Styling - Woonblog | www.stijlvolstyling.com

© SBZ Interieur Design | Stijlvol Styling woonblog – woontrends 2016

Woontrends | Woontrends 2016 – sneak preview!
Wanneer we ruim over de helft van het jaar zijn betekend dat het tijd is om ons langzaam aan de gaan focussen op de woontrends voor interieur en tuin in 2016. De grootste verandering voor 2015 was toch wel de natuur in huis brengen en dat eerlijke en robuuste materialen als hout weer helemaal in de mode zijn. Woontrends veranderen (gelukkig) niet zo snel als modetrends en ik kan alvast verklappen dat op de meeste van de huidige trends wij zeker in 2016 zullen gaan voortborduren. De eerste woontrends 2016 maak ik alvast voor de liefhebbers in deze blog bekend want vanaf augustus 2015 zullen wij traditioneel steeds meer nieuwe collecties voor 2016 in de woonwinkels gaan zien. Denk hierbij bijvoorbeeld aan IKEA welke altijd in augustus de nieuwe collectie presenteert. 

Trend report 1 woontrends 2016 - Stijlvol Styling Woonblog (www.stijlvolstyling.com)

© SBZ Interieur Design | Stijlvol Styling woonblog – woontrends 2016

Woontrend 2016 | nr. 1: Rond & Ovaal.

Ronde, ovale vormen waren in 2015 al erom in opkomst en in 2016 wordt dit alleen nog maar meer. Voordeel voor kleinbehuisden want ronde vormen nemen minder ruimte in en geven je huis al snel iets extra’s. Daarnaast brengen de zachte vormen meer contrast en geven een speels karakter in jouw interieur.

©SBZ-Interieur-Design-Interieuradvies-Interieurontwerp-styling-Loft-Amsterdam-5-reportage-door-Woonblog-StijlvolStyling.com

Woontrend 2016 | nr. 2: Poeder- en huidskleuren

Poeder- en huidskleuren zullen in 2016 steeds meer het woonmode beeld gaan bepalen. En dan in het bijzonder in aaibare materialen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan reliëf… heel verleidelijk om deze structuur even aan te raken. Poeder- en huidskleuren combineren ook prachtig met goud, koper en verschillende tinten wit en grijs.
Ook de kleur van het jaar 2016: OkerGoud vormt een warme combinatie met deze zachte tinten.

Naast deze poeder- en huidskleuren is er ook plaatst voor zalm tinten en terracotta.

Trend report 1 woontrends 2016 - Stijlvol Styling Woonblog (www.stijlvolstyling.com)

© SBZ Interieur Design | Stijlvol Styling woonblog – woontrends 2016

Woontrends 2016 | nr. 3: De Natuur naar binnen halen, botanisch wonen &  ‘urban jungle’.

Daar is hij weer ‘natuurlijk wonen’ ook wel ‘botanisch wonen‘ of ‘urban jungle‘ genoemd. Hoe je deze trend ook noemt het is mijn absolute favoriet onder de woontrends 2016. Wij willen weer de natuur naar binnen halen met als resultaat meer rust en groen als planten in huis.
In het bijzonder ga je veel blauw- en groen tinten zien in 2016. Denk vooral aan groen tinten als mos groen en flessen groen, donkere en licht blauw tinten veelal met een vergrijsde ondertoon. Vooral de warme kleurtinten binnen blauw en groen zijn in trek. Ook de metalen als (rosé) koper (mat), goudgeel, tin/lood en platina zullen we in 2016 nog meer gaan zien. De natuurtinten zijn een tegenhanger van de poeder- en huidskleuren maar combineren daar in tegen wel in veel gevallen prachtig met elkaar.

Ook pure, eerlijke en natuurlijke materialen als hout, linnen en wol zijn hip in 2016!

Woontrends 2016 - © Stijlvol Styling - Woonblog | www.stijlvolstyling.com

Stoel van HAY – © SBZ Interieur Design | Stijlvol Styling woonblog – woontrends 2016

Woontrends 2016 | nr. 4: Breisels en haakwerk.

De gebreide poefs en en kussens waren in 2015 al niet aan te slepen en ook deze trend gaat door zetten. Wat houden we met zijn allen toch van al die breisels op zitmeubilair als poefs, maar ook in plaiden en kussen hoezen. Ze brengen al snel een knus gevoel in huis en zijn heerlijk voor tijdens de koudere maanden van het jaar. Wil je ze combineren met een ‘luchtigere stof’ kies dan eens voor linnen, hiermee heb je ook meteen weer een mooie link naar de natuurlijke woonstijl trend die gaande is.

De woontrends voor 2016 omschreven in 5 thema’s: natuurlijk, handwerk, rond, poeder- & natuurkleuren.

©SBZ-Interieur-Design-Interieuradvies-Interieurontwerp-styling-Loft-Amsterdam-5-reportage-door-Woonblog-StijlvolStyling.com
Woontrends 2016 | Zet je planten ‘op hoge pootjes’.

Wat betreft de huidige planten en bloemen trends 2015; Hier borduren wij in 2016 op voort waarbij de groene woonstijlen nog uitgesprokener worden als in 2015. Botanisch wonen en hiermee buiten naar binnen halen blijft een ware woontrend, ook in 2016. In het bijzonder wordt je plant ‘op hoge pootjes’ zetten helemaal hip. Hierbij zet je jouw plant op een zogenoemde plantenstandaard.

Woontrends 2016 | OkerGoud = kleur van het jaar 2016 - Woonblog StijlvolStyling.com (beeld: Flexa)

Beeld: Flexa colorfutures

Woontrends 2016 | Kleur van het jaar 2016; OkerGoud.

AkzoNobel & Flexa maakten in september 2015 de kleur van het jaar 2016 bekend; dit is de glamoureuze kleur OkerGoud geworden als opvolger van CopperOrange (koper oranje).
Meer weten over deze warme kleur van het jaar 2016? Lees dan ook eens mijn artikel over OkerGoud.

Woontrends 2016 | De Pantone kleuren van 2016 - Woonblog Stijlvol Styling.com

Woontrends 2016 | Pantone kleuren van 2016: Roze Quartz (zacht roze) & Serenity (zacht blauw).

Voor het eerst heeft Pantone niet één, maar twee tinten uitgeroepen tot de kleuren van het jaar. De één is een roze tint met de naam Rose Quartz; de ander een zachtblauwe kleur genaamd Serenity. Twee prachtige, zachte kleuren die onze behoefte aan rust en veiligheid vervullen, en vooral symbool staan voor de verschuiving in ‘gender identiteiten’. Lees er meer over in het artikel over Roze Quartz & Serenity.

Woontrends 2016 | Babykamer en kinderkamer trends 2016 - StijlvolStyling.com © SBZ Interieur Design

© SBZ Interieur Design | Stijlvol Styling woonblog – woontrends 2016

Babykamer & kinderkamer trends 2016.

De natuurlijke woonstijl trend beïnvloed ook de babykamer en kinderkamer trends voor 2016, meer hierover in dit artikel.

Onze favoriete webwinkels 2016.

Wil jij shoppen volgens de laatste woontrends van 2016? Dit zijn onze favoriete webwinkels van 2016:
– vtwonen webshop
– Fonq
– Westwing.nl
Basiclabel

Meer shop tips? De leukste webshop’s vind je overzichtelijk bij elkaar op onze woonwinkel tips pagina

Meer weten?

Deze woontrends zijn slechts een ‘sneak preview’ van wat er gaat komen, hou Stijlvol Styling goed in de gaten voor nieuwste trends op gebied van interieur en tuin. Wil jij gemakkelijk op de hoogte gehouden worden de laatste woontrends voor 2016 schrijf je dan in voor mijn wooninspiratie nieuwsbrief  en/of volg Stijlvol Styling via social media zoals Facebook.
Hier worden dagelijks nieuwe blogs over o.a. de woontrends 2016 aangekondigd.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com