Menu
Blog in de spotlight  / Interieur inspiratie / Populair op Stijlvol Styling / Woontrends / Woontrends 2017

Woontrends 2017 | Interieur trends 2017 – sneak preview!

StijlvolStyling.com | Woonblog vol interieur inspiratie, trends & tuin tips
Ieder jaar schrijf ik een blog waarin ik jullie een ‘sneak preview’ geef van de woontrends voor het volgende jaar. Nu we ruim over de helft van het jaar 2016 zijn is het tijd voor een sneak preview van de woontrends 2017. De interieurtrends 2017 kent blijvers en veranderingen in stijl en kleur. Uiteraard kun je ook voor 2017 vele blogs verwachten over de nieuwste trends en collecties voor 2017. Maar dit zijn alvast de grootste veranderingen en do’s en dont’s op woongebied voor het komende jaar op een rij. 

Woontrends 2017 | Interieur trends 2017 - sneak preview! - Woonblog StijlvolStyling.com

 

De kernwoorden voor de woontrends 2017:
Rauw, grof, stoer, natuurlijk, warm en tikje industrieel. Daarnaast gaat ‘beleving’ en personalisering steeds belangrijker worden.

Kleurentrends:
-Frisse natuurlijke kleuren als donkergroen, grijsblauw, donkerblauw en gecoat zwart.
-Warme aarde tinten als terracotta, goud, framboos en dieprood.

Voor 2017 is het kleurthema ‘Life in a new light’.

Kleur van het jaar 2017 = Denim Drift

Het blauw dat Flexa volgende jaar overal verwacht te zien, Denim Drift, is tot dé kleur van het jaar 2017 benoemd. Een aangenaam, tijdloos, veelzijdig grijsblauw dat afhankelijk van hoe je het toepast er steeds weer anders uit ziet. Echt een kleur die staat voor de mood van 2017. Daarbij is het een kleur die aansluit bij talloze interieur stijlen en -sferen.
Denim Drift als kleur geeft precies het thema van 2017 weer. – aldus AkzoNobel’s Flexa ColourLab.
Lees ook meer informatie op de website van Flexa over interieur kleuren toepassen in huis.

Woontrends 2017 | Denim Drift = Kleur van het Jaar 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com

De kleur Denim Drift by Flexa Colourlab

WAT IS IN VOOR 2017!
Sneak preview van de woontrends 2017

Fotografie en interieur styling door woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design 5

Woontrends 2017 | nr.1 Terracotta

Nieuwkomer voor 2017 is absoluut terracotta, vele expert zien steeds vaak dat aardse tinten steeds meer in de woonmode komen waarvan terracotta er één is. Terracotta geeft warmte en combineert ontzettend mooi met koele, zachte kleurtinten zoals verschillende wit nuances.

Fotografie en interieur styling door woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design 5

Woontrends 2017 | nr.2 Kurk

Daar is hij dan, kurk! Al een tijdje in opkomst maar nu toch wel echt een ware trend aan het worden. Kurk is een stijlvol materiaal dat warmte en textuur toevoegt aan woonruimtes. Ook ideaal om de akoestiek te verbeteren! Kurk zie je als salontafel bovenbladen, als krukjes en bijzettafels. Maar ook op de muur kan kurk weer prima worden toegepast.

Binnenkijken | Het vtwonen huis - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Woontrends 2017 | nr.3 Donkergroen, grijsblauw en donkerblauw

Groen en blauw waren natuurlijk al helemaal hot voor 2016, maar in 2017 blijven deze twee kleuren absoluut een interieur trend.  AkzoNobel riep onlangs zelfs de grijsblauwe kleur Denim Drift uit tot kleur van 2017. Donkergroen wordt de must-have als donkere kleur voor thuis. Ontzettend mooi bij de ook al zo populaire Scandinavische woonstijl. Vergeet geen vleugje brons, oud koper of goud en warm wollig textiel toe te voegen om het beeld compleet te maken. Donkergroen en donkerblauw zie je overigens ook steeds meer op meubels als textielkleur. Dit straalt warmte uit en je haalt de natuur binnen no-time in huis!
Echt een aanrader!

Groen wonen | 'Show your plant gang' voor Urban Jungle bloggers - Stijlvol Styling Woonblog - www.stijlvolstyling.com

Woontrends 2017 | nr. 4 Urban Jungle – Planten

Planten blijven super hip! In 2017 combineer je al dat groene geweld in huis met opvallende kleurtinten, wit en zwart nuances.
Chique, levendig en een tikje sportief. Dat is hoe je planten mag presenteren anno 2017. Ook de kweekkastjes voor in huis om bijv. een mini-moestuin binnenshuis te creëren zijn in grote getallen verkrijgbaar. Zo is ‘groen’ in en om het huis anno 2017 ook nog eens erg functioneel.

Woontrends 2017 | Interieur trends 2017 - sneak preview! - Woonblog StijlvolStyling.com - SBZ Interieur Design

Woontrends 2017 | nr. 5 Urban Gypsy & Boho chic – boheemse patronen en prints

Nonchalant, aardse kleuren en felle uitspattingen. BOHO hippie-invloeden zijn zeker in 2017 niet meer weg te denken. Was het eerst vooral in fashion is nu het interieur ook aan de beurt. Met bloemen, natuurlijke materialen en etnische prints op textiel. Geef alvast een exotisch tintje aan je interieur voor de zomer 2017.
Opvallend: De boho-chiclook is overigens een creatieve stijl die vooral de dromers en mediterrane liefhebbers onder ons kunnen bekoren.

Woonnieuws | Voorjaarskriebels bij Ikea - nieuwe collectie - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Ikea

Woontrends 2017 | nr. 6 Geometrische prints

Voor de mensen die echt durven en niet vies van een flinke spat kleur en patronen, ga in 2017 voor geometrische print. Deze prints worden vaak gecombineerd met simplistische Scandinavische design meubels in wit en blank hout.

WAT IS UIT voor 2017!

Interieur | Interieurtrends 2015 - Goud & Koper

1.  Glanzend koper

Daar is hij dan, je kon erop wachten dat gespoten, vooral glanzend (kunst) koper en rosé koper uit de woonmode gaan. Als subtiele toevoeging kan kwalitatief mooi (echt) koper eigenlijk altijd! Koper brengt immers veel warmte in interieurs. Echter voor wie het groots aan wilt pakken, wees gewaarschuwd dat namaak koper nu echt flink op zijn retour is!
Koper wordt momenteel in rap tempo ingehaald door goud, in mat en glans. In de loop dan 2017 is de verwachting dat ook namaak goud al op zijn retour gaat en ingehaald zal worden door juist veel minder gepolijste metalen. Denk hierbij aan brons, zwart staal en juist geborsteld metaal.

Tip: ‘Oud’ goud en koper kan dan door haar verweerde look & feel juist wel weer goed gecombineerd worden met de
trends van 2017.

Beeld: perscentrum wonen

2. Marmer

Marmer is prachtig zolang het echt marmer is. Maar met al die zogenaamde ‘marmeren’ accessoires en prints is het nu echt uit. Marmer moet weer een luxe product zijn en geen nagebootste print of plastic rommel. In plaats van marmer zien we nu juist hele andere natuurlijke materialen met vooral aardse texturen als hout, klei en wicker.

Beeld: Bloomingville

Beeld: Bloomingville

3. Quote posters, quote op flessen en kunstwerken

Ik hoop dat je inmiddels ‘calm’ genoeg bent en wat zekerder van jezelf? Want het is wat mij betreft eindelijk zover.
Gelukkig verdwijnen de quotes voor aan de muur en op woonaccessoires nu toch echt grootschalig uit het woonmode beeld. Na jaren van populariteit, gaan we mazaal afscheid nemen van motiverende quotes, overdaad een complimentjes voor jezelf en ‘welkom in mijn huis’ teksten op accessoires, in poster vorm op zelf klevende stickers voor op de muur. Waarom? Te cliché geworden, niet meer uniek en ze hebben echt hun beste tijd gehad.

Tip: wil je de trends volgen: ‘Keep Calm and … remove quotes’. Hang ervoor terug een collage van mooie fotolijsten met foto’s van jouw dierbaren of je mooiste vakanties. Een interieur puur en persoonlijk maken is namelijk wat mij betreft wel helemaal 2017. Leuk om te weten: Ook nostalgische en botanische prenten zijn voor 2017 nog steeds hip! 

Beeld: seeandsavour

4. De vijgen plant

De vijgenboom, ik wordt er bijna mee overspoeld als ik naar interieur inspiratie zoek op Pinterest. Een ontzettend ‘gehypte plant’ die ineens overal haar intrede deed; in woonbladen, op tv en op zo ongeveer op elke blog. Daarnaast de inkoop prijzen reizen te pan uit en er zijn soms zelf wachttijden voor deze plant ontstaan omdat de kweek best lang duurt.

Tip: In opkomst is juist de olijfboom in je interieur en vooral de cactussen en vetplanten zijn ook voor 2017 niet aan te slepen.

Interieur inspiratie | Mintgroen in de keuken - Stijlvol Styling www.stijlvolstyling.com

Beeld: My Scandinavian Home

6. Hoogglans keukens en metro tegels

Hoogglans keukens hebben echt hun beste tijd gehad, we willen weer pure materialen in huis, geen geplastificeerde kastjes.
Ook voor de metro tegels is de verwachting dat veel mensen langzaam afscheid gaan nemen van dit standaard moderne keuken en badkamer beeld. Naast de keuken en badkamer overspoelt deze tegel op dit moment ook de horeca markt. Je ziet je ineens in grote getallen achter de bar. Men is letterlijk is doorgeschoten in het gebruik van metro tegels op de muur en dat maakt deze simpele tegel op ten not meer origineel en vernieuwend.

Tip: Ga juist in 2o17 eens voor een rechthoekige tegel, dit verlengt in veel gevallen ook nog eens optisch de muur in breedte of juist in de hoogte.

Beeld: Stylizimo

7. De doodskop als ‘sfeervol’ woonitem

Eindelijk, de kitscherig glazende doodskop als accessoire is echt zo 2015! En nee dat is geen tikfout. Toch werden deze pas door veel ‘bulk verkoop winkels’ ontdekt in 2016 waardoor ineens iedereen een doodskop als ‘vernieuwend’ beeld in zijn interieur leek te hebben evenals een plastic ananas. Sorry lieve lezer; Ik heb het nooit begrepen… maar dat is denk ik puur een kwestie van smaak. Hoe dan ook de ‘o zo gezellige doodskop’ voor op het dressoir is echt geweest! Over de ananas valt i.v.m. de botanische woontrends nog enigszins te twisten, maar ook deze trend zal verwacht ik niet lang gaan duren.

Tip: Snel vervangen door en mooie grove natuurlijke bloempot met een fris groene kamerplant, in het speciaal een vetplant of cactus. Dit is namelijk wel helemaal hip voor 2017!

 

Shoptips voor je interieur:

Wil jij weten wat de woontrends 2018 worden? Die lees je in deze blog.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com