Menu
Blog in de spotlight  / Interieur inspiratie / Kleur inspiratie / Kleur- en interieur trends / Woontrends / Woontrends 2017

Woontrends 2017 | Denim Drift = Kleur van het Jaar 2017

Woontrends 2017 | Denim Drift = Kleur van het Jaar 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com

Woontrends 2017 | Denim Drift = Kleur van het Jaar 2017.
Oktober is de woonmaand van het jaar met o.a. vele bekende woonbeurzen. Aan de vooravond van de woonmaand van het jaar lanceert AkzoNobel deze maand alvast in Londen de ColourFutures 2017. In Nederland wordt de lancering gedaan onder verfmerk Flexa. De ColourFutures is een jaarlijks terugkerend wereldwijd onderzoek over trends en gaat dieper in op de voornaamste kleurentrends voor het komende jaar en voorspelt de Kleur van het Jaar. Voor 2017 is het thema ‘Life in a new light’. De lancering van de Kleurentrends voor 2017 vragen om een frisse kijk op het leven. Dé Kleur van het Jaar Denim Drift belichaamt precies de mood van 2017 en sluit aan bij talloze interieurstijlen en woontrends 2017.

De internationale design- en kleurvisionairs van het Global Aesthetic Center, ook bekend als het Flexa ColourLab, signaleren de laatste sociale- en trendontwikkelingen in de wereld. Dit stelt ze in staat kleur op een innovatieve manier te benaderen. De bevindingen worden gebruikt om tot verschillende thema’s en kleurpaletten te komen die passen bij de manier van leven in 2017.

Woontrends 2017 | Denim Drift = Kleur van het Jaar 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com

Kleurthema van van het jaar 2017 = Life in a new light

Het thema draait om het vieren van de simpele dingen die het leven de moeite waard maken. Echte en authentieke ervaringen worden steeds belangrijker en daardoor bekijken we de gewone, alledaagse dingen van het leven met een frisse blik . ‘Life in a new light’ is de overkoepelende trend, maar er zijn ook nog vier onderliggende thema’s met bijpassende kleurpaletten. ‘New Romanticism’, ‘Shared Individualism’, ‘The Working Home’ en ‘Considered Luxury’. Over deze onderliggende kleurthema’s voor 2017 vertel ik jullie later meer.

De Kleur van het Jaar 2017 = DENIM DRIFT

Het blauw dat Flexa volgende jaar overal verwacht te zien, Denim Drift, is tot dé Kleur van het Jaar benoemd. Een aangenaam, tijdloos, veelzijdig grijsblauw dat afhankelijk van hoe je het toepast er steeds weer anders uit ziet. Echt een kleur van nu en een kleur die staat voor de mood van 2017. Daarbij is het een kleur die aansluit bij talloze interieurstijlen en -sferen. Denim Drift als kleur geeft precies het thema van 2017 weer.

Woontrends 2017 | Denim Drift = Kleur van het Jaar 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com

Blauw = hip!

Als aanvulling op de Kleur van het Jaar is er een palet ontwikkeld dat een ‘familie’ van Denim Drift is, een spectrum aan blauwtinten in verschillende tonen. Dat maakt een nieuwe manier van kleur combineren mogelijk. Blauw, toegepast in verschillende verhoudingen en een variatie van lichte en donkere tinten, kan de sfeer in een kamer totaal veranderen. Door Denim Drift te combineren met een paar lichtere varianten wordt het resultaat fris en luchtig; in een donkerdere versie zorgt het voor een dramatische sfeer. Er zijn dus talloze manieren om de denimkleur toe te passen.

Woontrends 2017 | Denim Drift = Kleur van het Jaar 2017 - Woonblog StijlvolStyling.com

Trendcollectie

De wereldwijde Trendcollectie is nu ook gemakkelijk thuis toe te passen. De Kleur van het Jaar Denim Drift en de overige ColourFutures kleuren zijn sinds 6 september op de mengmachine in elk gewenst Flexa Product te mengen. Wil je eerst kijken hoe de kleuren in huis staan en de twijfel wegnemen? Gebruik dan de verschillende kleurtools zoals de Flexa Visualizer App waarin de Trendcollectie van 2017 is opgenomen en de Flexa Kleurtester die op Flexa.nl te bestellen is. De grote kleurechte Flexa Kleurstaal is tevens vanaf oktober online verkrijgbaar.

Meer te weten komen over de woontrends 2017? Lees dan ook dit artikel waarin ik alvast een uitgebreide sneak preview van iedere nieuwe trend geef. 

Bron: ColourFutures by AkzoNobel/ Flexa 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com