Menu

Interieur | Wonen in 'modern nomads style' - Woonblog StijlvolStyling.com (Photo: Riverdale)

Gespot: Roest en wijn rood, donker paars, aubergine en oud roze. Deze kleuren heten wij van harte welkom als nieuwste winterse woontrends voor 2017, of is dit zelfs misschien wel een kleine vooruitblik op de woontrends 2018? 😉 (ik weet het wel zeker!) Hoe dan ook ik kom momenteel dagelijks over de vloer bij de inkoopcentra voor diverse interieur projecten waar ik aan werk. Sinds afgelopen zomer heb ik bij vele bedrijven en woonmerken al heel langzaam een nieuwe trend in kleur haar intreden zien doen. Ik vroeg mij eerst nog af of het toeval was, maar nu weet ik het zeker; Vanaf deze winter mogen wij de warme interieur kleuren weer welkom heten in onze interieurs. Klassiek in een hedendaags jasje met warm rood, donker paars en oud roze.

Kleurtrends in wonen

Deze opvallend kleurtrend van warme tinten zie je vooral veel terug in aardewerk, glaswerk en stoffen als velours en gebreide patronen. Door woonaccessoires als kandelaars, kaarsen, kussens en plaids in de verschillende warm rode tot oud roze kleurtinten te combineren. Creëer je voor de koude winterdagen een direct een warme sfeer in huis. Deze warme tinten combineren bijvoorbeeld prachtig bij een zacht grijze bank en houten wandmeubels.

Ook al moet je als consument wellicht nog even wachten dat de winkels gevuld worden met de nieuwe seizoenskleuren. Bij diverse  inkoopcentra spotten ik bijvoorbeeld al de prachtige nieuwe collectie van Lifestyle welke voor een groot deel zal bestaan uit wijn rood, donker paars, blauw en diverse tinten zacht roze. Ook woongigant IKEA, woonmerk Riverdale en zelfs bij online warenhuis Wehkamp zag ik onlangs de nieuwe kleuren al verschijnen.
Ik hou er daarom absoluut rekening mee dat wij terug gaan naar een interieur dat natuurlijk is in materiaalgebruik, maar ook zeker warmte uitstraalt door klassieke warme kleuren gecombineerd met nieuwe designs. Je zou bijna kunnen zeggen; de winteravond romantiek is terug in de interieurs. Maar dit keer zonder witte landelijke meubels en muren en woonaccessoires met een ‘quote’ erop. Want voor het geval je mijn woontrends 2017 artikel hebt gemist, dit is één van de trends die langzaamaan verdwijnt.

De warm rode, roze en paars tinten worden veelal gecombineerd met de andere kleurtrend voor 2017: denim blauw. Naast donker blauw tinten is ook donker groen in 2017-2018 zeker weer van de partij en vormt een goede maar ook zeker gedurfde combinatie met warm rood. Als basic kleur combineer je met beige- en bruintinten plus terug van weggeweest: terracotta. Ook metalen als zwart staal, geborsteld (echt) koper, goud en brons vormen een prachtige combinatie met nieuwe warme kleuren.

Gek op planten? Combineer deze trend dan eens met bonte planten als de Calathea, er zijn diverse soorten waarvan het blad een roodkleurige onderkant heeft, de bonte tekening boven op het blad geeft tevens een mooi contrast.

Interieur | Wonen in 'modern nomads style' - Woonblog StijlvolStyling.com (Photo: Riverdale)

Beeld: Riverdale

Wonen & Seizoenen | Herfst interieur decoratie - Woonblog StijlvolStyling.com

Woontrends 2017 | Warm rood, aubergine en oud roze - Woonblog StijlvolStyling.com

Beeld: Wehkamp

Interieur | Wonen in 'modern nomads style' - Woonblog StijlvolStyling.com (Photo: Riverdale)

Beeld: Riverdale

Interieur | Wonen in 'modern nomads style' - Woonblog StijlvolStyling.com (Photo: Riverdale)

Beeld: Riverdale

marsala-4-620x607

Beeld: Pantone

Interieur | Wonen in 'modern nomads style' - Woonblog StijlvolStyling.com (Beeld: Nordal)

Beeld: Nordal

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com