Menu
Groen wonen / Interieur inspiratie / Natuurlijk wonen / Woontrends / Woontrends 2019 / Woontrends 2020 / Woontrends 2021

Woontrends | Interieur trend – Frisse start met rood, groen en planten

Binnenkijken | Het vtwonen huis - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design
Konden ze nog populairder worden, planten? JA! Planten zijn super hip en niet aan te slepen! Ook dit jaar beloofd weer een groen jaar te worden waarin de natuur in onze interieur centraal staat als thema. Daar horen veel planten en bloemen in en om het huis natuurlijk voor de volle 100% bij. En niet alleen planten en bloemen, maar ook diepe donkere groene kleuren voor op de muur zijn hipper dan hip. Mijn favoriete combinatie is toch wel die met warm wijn rood, want groen en rood vormen een bijzondere en natuurlijk combinatie die alles behalve saai is. Ik hoor je bijna denken rood, nee toch!? Nou wacht maar af want mijn voorspelling is dat rood de komende jaren belangrijker gaat worden. Rood is niet alleen de kleur van gevaar maar ook zeker van strijdlustigheid, impulsiviteit, liefde, passie en warmte. Groen (mijn favoriete kleur) is de kleur van hoop, gezelligheid, veiligheid, rust, brengt verfrissing en warmte in interieurs, staat voor vernieuwing en de natuur. 

Rood en groen zijn tegenpolen, ook in interieurs. Dit maakt dat deze twee kleuren nu juist zo interessant om te combineren.

Urban jungle trends – Planten en natuurlijke materialen combineren

Terug naar de planten. In het bijzonder zie je in momenteel veel grote, hoge planten voor op de vloer, maar ook hangend groen aan het plafond en hele verzamelingen van plantjes op planken. Ik zou zeggen creëer bijvoorbeeld eens je eigen urban jungle ‘plant shelvie’. Ook hip: planten in een weckpot en planten waarvan je kluit en wortels kunt zien door bijvoorbeeld gebruik te maken van een  glazen pot of vaas.

Naast in echte planten, zie je deze groen trend ook terug als prints op stoffen, wandbekleding en op bijvoorbeeld servies. Recycling en natuurlijke materialen staan eveneens centraal en dus is er veel oog voor grof hout en natuursteen. Servies is vaker ‘natuurlijk gevormd’ inplaats van perfect rond. Deze botanische prints gaan vooral gecombineerd worden met zachte ‘aaibare’ materialen, ronde vormen in meubels en grovere stoffen zoals geweven linnen. Designmerken zoeken duidelijk naar warmte, gezelligheid en harmonie!

Woontrend ‘Urban Jungle’ in beeld:


Meer lezen over de nieuwste interieur trends, bekijk dan mijn woontrends pagina.
Welke woontrend is jouw favoriet?


About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com