Menu
Design klassiekers / Interieur inspiratie / Shop the look / Vintage / Woontrends / Woontrends 2018

Woontrends | Interieur trend nr.4 Van fifties en sixties naar eighties

Woontrends 2018 | Interieur trend nr.4 Van fifties en sixties naar eighties | Woonblog StijlvolStyling.com

Little Greene verfkleuren: C¢rdoba-277 Middle-Buff-122 Pleat-260

Na de invloeden vanuit de jaren ‘50 en ‘60 krijgen we nu vooral ook invloeden van de jaren ‘70 en ‘80 te zien in designs. Donker gebeitste houttinten, oud roze, bruin en beige tinten blijven in de mode, en ook natuurlijke materialen zijn extra populair. Nieuwkomers zijn voor 2018 zijn de: pied au poule print en bouclé stoffen, dik leder en marmer. Waarvan de laatste nu vooral terug komt in de echte natuursteen variant en niet de populaire plastic variant die wij een aantal jaar geleden al eens als trend hebben gehad. De eighties gaan ons vooral verassen met kleur in combinatie met zwart en bruin hout, terwijl de ’70 het echte retro en botanisch wonen gevoel in huis brengen met een hoop planten, natuurlijke kleuren, materialen en prints.

De jaren ‘80 staat overigens ook bekend om haar minimalisme. Voor de echte kenners van de jaren 80, hoogglans mag weer maar dan wel in bruin of zwart. Evenals grafische designs welke nog steeds een belangrijke rol spelen in het modebeeld. Ook die trends blijft overigens in 2018 populair maar dan wel gecombineerd met warme kleurtonen op de muur, géén zwart/grijs met wit combinaties! Het gevoel van wonen in een steriel kantoor is dus voor 2018 echt een no-go.

Shoptips bij deze interieur trend:

Woontrend in beeld:


Meer lezen over de interieur trends 2018, bekijk dan mijn woontrends 2018 pagina en shop tevens de nieuwste woonproducten bij deze woontrends in mijn woonfavorieten shop.
Welke woontrend voor 2018 is jouw favoriet?


 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com