Menu
Blog in de spotlight  / Interieur inspiratie / Populair op Stijlvol Styling / Woontrends / Woontrends 2018

Woontrends 2018 | De interieur trends 2018 – sneak preview

Woonblog StijlvolStyling.com | Styling & photo: Interieur stylist Susanne © SBZ Interieur Design
Ben jij nieuwsgierig naar de woontrends 2018? Dan heb ik goed nieuws voor je! De afgelopen tijd heb ik mijn oren en ogen open gehouden om erachter te komen wat er in 2018 qua kleurtrends en interieur trends gaat veranderen. En dat is toch best wel wat! Want hoe 2017 zich nog vrij braaf heeft aanpast aan 2016, zal 2018 vooral veel vernieuwing brengen als het gaat om kleur en woonstijlen. Die duidelijke verandering kun je vanaf nu zelfs al een beetje gaan zien bij bekende woonmerken! De komende maanden ga ik uiteraard op StijlvolStyling.com nog veel meer bloggen over de woontrends 2018. Hierbij zal ik elke trend uitgebreid aan je voorstelen incl. de leukste bijpassende shoptips. Voor nu is dit alvast de ‘kick off’ met een kleine ‘sneak preview’ van wat er komen gaat!

De woontrends 2018 – sneak preview in beeld

Trends en veranderingen

Laat ik voorop stellen… modetrends lopen vaak vooruit op de interieur trends. Goed voorbeeld is het gebruik van fluweel dat ineens in de mode weer helemaal hip was, dit zie je nu ook bij meubels terug en bij sierkussens. Je kunt dus eigenlijk stiekem al een beetje aan de mode aflezen wat er komen gaat. De grootste veranderingen voor 2018? Ben jij een liefhebber van minimalistische zwart/ wit interieurs, dan gaat 2018 zeker niet jouw woonjaar worden. Ben je juist een liefhebber van eclectisch, warmte, gezelligheid, hedendaags versus vintage, veel planten en misschien zelfs wel colorblocking? Dan wordt 2018 een jaar waarin je vast (figuurlijk) de woonwinkel wilt plunderen door al die te gekke nieuwe kleuren en collecties.

Goed om te weten:
Onze interieurs worden juist steeds klassieker. Puur, echt en elegant worden anno 2018 weer gewaardeerd. In tegenstelling tot plastic ‘bling bling’ kitsch interieur wat in 2018 wat mij betreft (en vele anderen) echt niet meer kan!

Trendkleuren en materialen voor 2018

Bij de metalen nemen in 2018 vooral zwart staal, goud en messing de overhand. Hierbij zie je ook geoxideerde versies. Ook natuursteen zoals (echt) marmer komt weer terug, evenals donker teak hout en eiken. Daarnaast zie je bijzonder veel ratan (rotan) in meubels, verlichting en woonaccessoires. In 2018 draait het vooral om hele degelijke en natuurlijke materialen. De natuur staat centraal in bijna iedere trend.

Bruin is in 2018 het nieuwe zwart en ook wit gaat juist weer belangrijker worden als basis in combinatie met natuurlijke en felle kleur uitspattingen.
Natuurlijke en donkere kleurtinten spelen een steeds belangrijke rol in het woonmode beeld, denk aan; (donker)groen, blauw beide in verschillende vergrijsde tinten. Ook poeder- en zandkleuren zijn populair. Andere opvallende kleurentinten die in opkomst zijn; Warm- en donkerrood, oranje, aubergine paars en zacht roze.

Qua prints zie je veel geometrische vormen dan wel natuurlijke patronen zoals bladeren en bloemen.

AkzoNobel/ Flexa hebben eind september 2017 de kleur van het jaar 2018 bekend gemaakt.
Dit is geworden de grijs-roze kleur genaamd: Heart Wood. Een warme oud roze kleurtint die afhankelijk van de lichtinval en hoe je deze combineert juist meer roze, beige of lila kleurt.

Tip: Hou mijn social media (bijv. Facebook & Instagram) en StijlvolStyling.com dus goed in gaten als je als eerst op de hoogte gehouden wilt worden van de nieuwste trends en veranderingen voor het woonjaar 2018.

De woontrends 2018 op een rij (in willekeurige volgorde):

  • Interieur trend nr.1 Kleurrijke verassing – ‘Let’s go colorblocking’ met wit als basis en knalkleuren als ‘barbie’ roze, oker geel, oranje, appeltjes groen en kobalt blauw.
  • Interieur trend nr.2 Comfort, natuurlijk en veel structuur – Textiel met rijke klassieke structuren zoals geknoopt, breiwerk en haken.
  • Interieur trend nr.3 Natuurlijk/ botanisch wonen (incl. een vleugje ‘industrieel’) – Een frisse start met natuurtinten, natuurlijke materialen en bloemen/ planten.
  • Interieur trend nr.4 Retro & Vintage – Van fifties en sixties naar eighties met kleuren als bruin, oker geel en oranje.
  • Interieur trend nr.5 Harmonie en aaibare trends – Warm rood, mosgroen, aubergine paars, zacht roze en poedertinten

Alle trends worden vanaf medio augustus 2017 stuk voor stuk uitgelicht op StijlvolStyling.com en social media. Leuke aan deze interieur trends 2018 is; Er zit een behoorlijke overlap in en ze zijn onderling dan ook vaak erg goed combineerbaar. ‘Mix & Match’ is dus het toverwoord voor 2018!

Tip: Stijlvol Styling live

Kijkje achter de schermen? Volg de Stijlvol Styling Insta live stream & interieur vlog via Instagram op:
https://www.instagram.com/stijlvol_styling_woonblog/

 

Woonfavorieten passend bij de woontrends 2018:


Meer lezen over de interieur trends 2018, bekijk dan mijn woontrends pagina en shop tevens de nieuwste woonproducten bij deze woontrends in mijn woonfavorieten shop.
Welke woontrend voor 2018 is jouw favoriet?


Wil jij weten wat de woontrends 2019 worden? Lees dan deze interieur trends 2019 sneak preview!


About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com