Menu

Woontrends 2019 | De interieur trends 2019 - Sneak Preview door SBZ Interieur Design © StijlvolStyling.com - sbzinterieurdesign.nl

Deze blog is speciaal voor alle nieuwsgierige trendspotters en vooruitdenkers. Ieder jaar presenteer aan ik jullie in een serie blogs de nieuwste woontrends en vandaag is het na maanden reseachen dan eindelijk zover. Vandaag krijg je een exclusieve sneak preview voor de woontrends 2019. Wil jij weten welke kleuren helemaal hip worden, hoe volgens de trends het ideale interieur in 2019 eruit gaat zien, wat de must-haves en no-go’s op woongebied worden? Kortom wil jij alvast met mij vooruitblikken op de woontrends 2019? Lees dan snel verder!

Lifestyle & Woontrends 2019 – 2020 from Stijlvol Styling on Vimeo.

De natuur als voornaamste inspiratiebron

Voor de woontrends 2019 staan qua kleuren 3 elementen uit de natuur centraal:

-Water

-Vuur

-Aarde

Naast de natuur spelen andere tijdperken en een mengelmoes van culturen in onze maatschappij een belangrijke rol.

Moodboard woontrends 2019

Interieur trends 2019 – woontrends met pit en warmte

Bos, strand, eindeloze bergen, goudgele velden maar ook urban lifestyle. Ze zijn een één-op- één match de woontrends 2019 in kleurpalet en materiaal gebruik.
Het mixen van culturen in stijlen en de invloed van vroeger en nu laten samenvloeien, dat is wat telt!
Met de nog altijd geliefde retro invloeden in onze interieurs uit de jaren 60, 70 en 80 krijgen wij steeds meer warme kleurtinten die de boventoon voeren.
Helemaal hip en onmisbaar in een trendy interieur voor 2019 gaan worden:

 • Donker paars
 • Curry geel
 • Chili rood
 • Wijn rood
 • Donker bruintinten
 • Beige tinten
 • Donker groen
 • Indigo blauw
 • Goud en messing (verweerd)
 • Brons (verweerd)
 • Pasteltinten zoals zacht (oud) roze en zacht warm grijs.

De Flexa kleur van het jaar 2019 is Spiced Honey een warme beige-gele kleurtint.

De kleuren geel, donker blauw en groen en warm rood hadden al een sterkte opkomst in 2018. Helemaal nieuw voor komend jaar is echter dat beige en bruintinten weer terug komen en ook paars weer een belangrijke interieur kleur gaat worden. De kleuren combinaties worden al met al vooral spannender en gewaagder. Goud, messing en brons zijn echt een accentkleuren (materialen) die een match zal vinden met één van de vele natuurtinten die helemaal hip zijn. Ook spannend; De typische 90’s stijlen zijn al volop aanwezig in het modebeeld in fashion en zullen uiteindelijk ook de woon-branch opnieuw gaan veroveren.

Het is de strijd tussen generaties die samen hun weg moeten vinden binnen 1 interieur, mix-and-match er dus vooral op los en zoek naar die ideale combinatie die jou vertegenwoordigd.

Duurzaamheid

Zeg je wonen in 2019 dan zeg je milieu vriendelijk en duurzaam. Duurzaamheid in alles, van energie zuinig wonen tot aan producten van materialen als bamboe. Duurzaamheid is anno 2019 een hele belangrijke factor voor mensen om hun woonkeuzes op te baseren. Milieu vriendelijk vinden wij belangrijker dan ooit en daarnaast halen wij met zijn allen steeds vaker maar wat graag de natuur in huis met natuurtinten, verantwoorde natuurlijke materialen en planten en bloemen.Woontrends 2019 in woonstijl

Minimalistisch is uit! De combinaties mogen weer spannender en kleurijker zijn. Een hele ander stroom die ook interessant is om te volgen zijn de klassieke, soms pompeuze kitsch invloeden. Denk aan het ornament van een romeins vrouwen of mannen lichaam op een sokkel, het ligbad op tijger pootjes en pompeuze zuilen. Ook verweerde potten in combinatie met glas, imperfectie en heel veel verschillende texturen zijn volop in de woonmode.
Interieurs met drama die op een filmset lijken of op het perfecte boetiek hotel, het kan zomaar in jouw woonkamer ontstaan. Thematiseren en jouw unieke eigen stijl extra kracht bij zetten met iets geks is helemaal 2019! Op Instagram en Pinterest zie je dan ook steeds meer over-the-top gestylde interieurs met een hele duidelijk stijl.

Materialen: Leer en gekleurd glas in combinatie met natuursteen of messing, velourse stoffen zijn helemaal hip. Natuursteen is de must-have voor 2019, en dan vooral echt marmer. Planten zijn nog steeds onmisbaar als woondecoratie maar dragen ook bij aan een schonere lucht in huis. Ook interessant: Je ziet ook steeds meer diervriendelijke of zelfs diervrije woonproducten.

Goed om te weten: Mensen zijn tegenwoordig juist weer meer dan bereid iets meer uit te geven voor iets unieks. Al is het alleen al om dat social media proof of beter gezegt Insta-Proof interieur te creëren! – “Perfect voor de mooiste foto, fijn om in te wonen” –

Tip: Alle nieuwe woonstijlen en trends kun je vinden in dit artikel over de interieur trends 2019.

Multifunctioneel en modulair

Technologie die jouw leven makkelijker maakt. Multifunctionele meubels en modulaire trends zijn helemaal 2019! Multitasken in jouw interieur om zo meer uit een ruimte te halen oftewel; De woonkamer zal ook jouw thuiswerkplek worden, slaapkamers met open badkamer en meerdere kindjes op één kinderkamer laten slapen.
Technologie: De keuken met allerlei hoogstaande slimme apparatuur, spiegels die snappen waar jij behoefte aan hebt, gezondheidsdetectors en complete entertainmentsystemen. Schermen die zowel als een kunstobject gebruikt worden worden als een stijlvolle tv zijn en super slimme verlichting. Wij hebben het (te) druk, wij wonen kleiner en zijn het liefste non-stop online. Allemaal invloeden in deze woontrends die het toekomstbeeld van de ideale woning zullen gaan bepalen medio 2019.

Benieuwd naar wat de woontrends 2018 waren? Lees dan ook deze sneak preview. Wil je meer weten over de lifestyle- en woonstijl trends 2019, lees dan dit artikel.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com