Menu

Woontrends 2019 | Kleur van het jaar 2019 - Spiced Honey (Photo: Flexa ColourFutures™ 2019) - Woonblog StijlvolStyling.com by SBZ Interieur Design

Het is september en de woonmaanden van het jaar zijn daarmee officieel gestart. Één van de trend kick-off’s waar ik altijd reikhalzend naar uit kijk is die van AkzoNobel (beter bekend onder de naam Flexa). Onlangs was het zover: het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ 2019 werd bekend gemaakt. Niet alleen fijn om te lezen waar wereldwijd de behoeftes op woongebied liggen maar vooral ook omdat wij meteen te horen en te zien krijgen wat de Flexa kleur van het jaar 2019 zal gaan worden. De kleur van het jaar is altijd weer een hele happening en als trend wordt deze niet alleen breed opgepakt door stylisten en woonbedrijven maar vooral ook in de media. De kleur van het jaar 2018 was de grijs-roze kleur Heart wood. Nieuwsgierig naar de opvolger van Heart wood? Lees dan snel verder en maak kennis met één van de grooste kleur- woontrends voor 2019! 

Kleur van het Jaar 2019 = Spiced Honey

Voor 2019 is de Kleur van het Jaar Spiced Honey. Het onderzoek wijst uit dat mensen overal ter wereld nieuwe energie, optimisme en zingeving ervaren. Dit vertaalt zich in het interieur naar een ruimte waar we kunnen denken, dromen, liefhebben en handelen. Een ruimte waar alles mogelijk is, oftewel ‘Let the light in’. De honingwarme kleur Spiced Honey heeft een ondertoon van amber en is goed te combineren met andere kleuren. Het is een vriendelijke kleur die je een goed gevoel bezorgt en tegelijk ook een kleur die je oppept en energie geeft. De kleur straalt optimisme uit.  

Spiced Honey is een honingbruine kleur die optimisme uitstraalt. Het heeft het warme en rustgevende van honing. Er is gekozen voor honing omdat het staat voor de vele mooie facetten in het leven. De kleur en substantie is mooi, maar het staat ook voor luxe en huiselijkheid. Het sluit dus perfect aan op het thema van 2019. De Kleur van het Jaar is veelzijdig en eigentijds en te combineren met velen kleuren. Het licht en omringende kleuren hebben effect op de kleur waardoor de kleur nog meer tot zijn recht komt.

Het thema voor 2019 is ‘Let the light in’        

Heftige ontwikkelingen wereldwijd hebben het afgelopen jaar velen geraakt, genoeg om de wereld buiten te willen sluiten. In 2019 ‘gooien we de ramen weer open’ en treden we de wereld opnieuw vol energie tegemoet. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab, licht toe hoe zich dat vertaald naar het interieur: “Mensen hebben er zin in, trekken erop uit, nemen zelf het initiatief, denken na over de toekomst. We zijn met elkaar, zijn aardig en vergevingsgezind. En we doen dingen en als het mislukt dan is dat oké! Dat vraagt om een ruimte die daarop aansluit. Een ruimte die een positieve benadering aanmoedigt. We hebben een huis nodig waarin we onze ideeën en dromen kunnen omzetten in daden, waar we anderen kunnen uitnodigen om mee te doen, waar alles mogelijk is. Oftewel: we laten het licht weer binnen.” 

Vier paletten met Spiced Honey als hoofdrolspeler

In totaal zijn er voor 2019 vier kleurpaletten: Think, Dream, Love en Act.  De Kleur van het Jaar en de vier bijbehorende kleurpaletten zijn overal toepasbaar: van woonkamer tot keuken, van studeer- tot kinderkamer en in elke stijl denkbaar. Van Gent:“Met deze honingwarme kleur en de bijbehorende paletten kun je het perfecte warme huis vormgeven. De ColourFutures™ 2019 paletten zijn speciaal daarvoor ontworpen. Elk palet bestaat uit verschillende kleuren die makkelijk te combineren zijn in elke woonstijl.”

De komende weken op Stijlvol Styling zal ik ieder kleurpallet uitgebreid aan jullie toelichten tezamen met de prachtige ColourFutures™ 2019 trendbeelden ter inspiratie,
wil jij kennis maken met de nieuwste woontrends 2019? Kijk dan snel in de woontrends categorie voor de allernieuwste trends op woongebied.

En… wat vind jij van de kleur van het jaar 2019 – Spiced Honey?

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com