Menu
Interieur inspiratie / Kleur inspiratie / Kleur- en interieur trends / Woontrends / Woontrends 2020

Woontrends 2020 | Chinese Porcelain = Histor Kleur van het Jaar 2020

Woontrends 2020 | Chinese Porcelain = Histor Kleur van het Jaar 2020 - Beeld: Histor / PPG

Chinese Porcelain – Kom tot rust met ene mix van kobalt en inkt blauw.
We leven in een wereld waarin slaap een luxe aan het worden is. De stress van continu ‘aan’ staan is voor iedereen voelbaar. Geen wonder dat de kleurentrends voor het komende jaar een ontsnapping bieden uit onze door data gedreven maatschappij. Kleurexperts wereldwijd kozen unaniem voor Histor Chinese Porcelain (PPG-1160-6) als Trendkleur van 2020. Een mix van kobalt- en diep inktblauw die een moment van kalmte en een gevoel van hoop biedt in deze rusteloze wereld. De kleur sluit perfect aan bij de drie Histor Kleurentrends voor 2020: Flow on the Move, Flow at the Core en Flow in the Know.

De steeds sneller veranderende technologie brengt ons dagelijks leven tevens meer gemak. We hoeven minder na te denken over handelingen als autorijden, het licht aanzetten of de temperatuur in huis regelen. ‘Door het gemak dat we iedere dag ervaren gaan we meer en meer op zoek naar een belevenis’, aldus Annette Høj Vraa, Histor-kleurstyliste. ‘We verlangen naar echtheid en een levensstijl die rust geeft. Deze drang naar eenvoud is de reden waarom we meer behoefte hebben aan blauwtinten als Chinese Porcelain. Blauw geeft je het gevoel dichter bij de natuur te zijn; denk aan de lucht en de zee. Het is een serene tint in iedere omgeving.’

Woontrends 2020 | Chinese Porcelain = Histor Kleur van het Jaar 2020 - Beeld: Histor / PPG

Kleur is de trend

Blauw is de makkelijkste kleur om van neutraal over te stappen naar een wereld vol kleur. Chinese Porcelain is een rijke, frisse en tegelijkertijd traditionele tint die past bij iedere levendige accentkleur. In de slaapkamer bijvoorbeeld met kraakhelder wit beddengoed. In de woonkamer werkt het prachtig met andere blauwtinten en fluwelen meubels, evenals met natuurtinten als Ginger Cake. Favoriet bij Histor is om Chinese Porcelain te combineren met geeltonen in de vorm van fluwelen kussens of gordijnen. De Trendkleur 2020 gooit bovendien hoge ogen in combinatie met leren accenten en zanderige poedertinten.

Histor Kleurentrends 2020

De Trendkleur is onderdeel van drie nieuwe Histor Kleurentrends voor 2020. Flow on the Move, een vrolijk en speels palet. Flow at the Core roept een gevoel van nostalgie op met kleuren uit een rijke botanische tuin. Flow in the Know zoekt naar de balans tussen natuur en techniek met rauwe natuurtinten en geoxideerd blauw-groen.

Woontrends 2020 | Chinese Porcelain = Histor Kleur van het Jaar 2020 - Beeld: Histor / PPG

Flow on the Move

Dit vrolijk en speels palet brengt kleuren van over de hele wereld samen. Hierdoor ontstaat er een fris nieuw beeld dat zowel modern als bekend aandoet. ‘Vloekende’ kleuren als Sweet Sheba, LA Heart en Chinese Porcelain leveren een opgewekte combinatie die expressie aanmoedigen in de zelfbewuste en extraverte mens.

Woontrends 2020 | Chinese Porcelain = Histor Kleur van het Jaar 2020 - Beeld: Histor / PPG

Flow at the Core

Moeder Natuur geeft de aanwijzingen in deze botanische, down to earth en duurzame verzameling kleuren. Een perfecte mix voor degene die niet ieder seizoen iets anders wil, maar zoekt naar een sprankelende kleurencombinatie voor de lange termijn. De kleuren van Flow at the Core roepen comfort en nostalgie op, vooral de zachte middentonen. Troostrijke kleuren als Rose Stain en Saguaro geven een rustgevend gevoel. Helemaal door de toevoeging van donkere tinten als Robin’s Wing en Black Lily. Het lichte deel van het palet is toegevoegd om het geheel meer diepte te geven.

Woontrends 2020 | Chinese Porcelain = Histor Kleur van het Jaar 2020 - Beeld: Histor / PPG

Flow in the Know

Dit thema zorgt voor een verfijnd samenspel van technologie en natuur door middel van rauwe natuurtinten als Ginger Cake en Talavera, naast natuurlijk geoxideerd blauw-groen wat te vinden is in Chinese Porcelain en Wave of Mystery. Een kleurengroep voor mensen die op zoek zijn naar manieren om de maatschappij te veranderen, door bij te dragen aan een toekomst die beter is dan het verleden. Mantelzorgwoning tot rijtjeshuis, van villa tot appartement. Chinese Procelian gaat vast en zeker in de smaak vallen bij liefhebbers van rust, ruimte en een tijdlood interieur.

Wat vindt jij van deze nieuwe trendkleur chinese porcelain van Histor?

Bron en beelden: PPG Industries/ histor.nl.

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com