Menu
Interieur inspiratie / Kleur inspiratie / Lifestyle, liefde & wonen / Woonnieuws / Woontrends / Woontrends 2021

Woontrends 2021 | Brave Ground™ – Kleur van het jaar 2021

Beeld: ColourFutures™ – Flexa.nl

Naar aanleiding van het wereldwijde trendonderzoek ColourFutures™ van AkzoNobel is Brave Ground™ tot de Kleur van het Jaar 2021 uitgeroepen. De kleur geeft het interieur een stevige basis die ons helpt om verandering te omarmen. Het is een naturel neutrale bruintint die andere kleuren in huis laat schitteren. Brave Ground™ wordt in Nederland onder het verfmerk Flexa uitgebracht.

Beeld: ColourFutures™ – Flexa.nl

The courage to embrace change

’Het overkoepelende thema voor 2021 is ‘The courage to embrace change’, de moed om verandering te omarmen. Heleen van Gent, Creatief Directeur van het Flexa ColorLab: “Als tijden veranderen en de wereld onzeker voelt, willen we de grond onder onze voeten voelen.

De Kleur van het Jaar 2021 is Brave Ground™

Brave Ground™ is een volle evenwichtige kleur die ons opnieuw verbindt met de natuur en de eenvoudige zaken in het leven. Brave Ground™ is een veelzijdige tint die meebuigt qua toon afhankelijk van het moment van de dag, waar het is gebruikt en waarmee het is gecombineerd. Het is een warme naturelle neutrale kleur die andere kleuren laat stralen en zorgt voor een stevige basis. Het is een krachtige aardse kleur die zorgt voor veiligheid, groei en het tonen van mogelijkheden. Het creëert een omgeving die ons de moed geeft om verandering te omarmen. Het is een kleur die als basis gebruikt kan worden voor ontelbare kleurschema’s voor het interieur. Hierdoor kun je een omgeving creëren die bij elke persoonlijkheid past.

De overige kleuren van 2021

Rondom de Kleur van het Jaar 2021 zijn paletten gemaakt met kleuren die gemakkelijk zijn toe te passen en die de verschillende trends reflecteren. De kleurpaletten bestaan uit verschillende kleurfamilies – bruinen, roden en rozen; gelen; natuurlijke blauwen en groenen. Deze vier kleurpaletten kunnen elk interieur een nieuw fris uiterlijk geven.

Het Flexa Kleurentrends 2021-palet:

Trust kleurpalet

Het kleurpalet van 2021 is gerelateerd aan de trend ‘The courage to connect’, de moed om in contact te komen. Heleen vertelt: “De trend die hierbij hoort is dat we ..n wereld zijn, ..n mens, dat we elkaar vertrouwen en samenwerken. Want samen kunnen we tot uitzonderlijke dingen komen.”

De kleuren uit dit palet zorgen ervoor dat een ruimte je omarmt en stimuleert om samen te gaan werken en contacten aan te gaan. Het palet bestaat uit aardse tinten vanuit de hele wereld. Het zijn warme neutrale grijzen en bruinen. Deze kleuren complementeren elkaar en brengen een gevoel van eenheid en harmonie.

Expressive kleurpalet

De keuze voor de kleuren uit dit palet is ontstaan uit de trend om op te staan voor waar we in geloven en wat er in ons omgaat. Hierdoor hebben we de kracht om een positief verschil te maken. Dit palet bestaat uit roden en rozen tinten die opvallen, die in balans komen met zachte neutralen. Deze kleuren kunnen je huis pit geven en vitaliteit waardoor we onze individualiteit onderstrepen en het laat zien wie we nu werkelijk zijn.

Timeless kleurpalet

De gelen en okers uit dit palet, samen met wat zachte neutralen, kunnen helpen om een achtergrond te creëren die het oude en het nieuwe omarmen, energiek zonder overweldigend te zijn. De kleuren brengen positiviteit en balans in een ruimte. Dit palet is gekoppeld aan de trend waarbij vaardigheden en waarden uit het verleden een tijdloze weerklank hebben en door daarop te bouwen kunnen we een solide toekomst creëren.

Earth kleurpalet

Het inzien dat we onze wereld minder moeten belasten is een eerste positieve stap. De volgende is dat we allemaal kleine veranderingen kunnen aanbrengen in de manier waarop we leven, om zo een betere wereld te creëren voor ons allemaal, en een positieve erfenis nalaten aan de volgende generatie. In dit palet weerklinken de tinten uit de zee, de lucht en de aarde. Deze in de natuur voorkomende kleuren zorgen voor een connectie met die natuur. Ze brengen buiten naar binnen. Het zijn authentieke kleuren die op een natuurlijke manier altijd samenwerken.

De Kleurentrends 2021 bij je thuis

Het wereldwijde kleurpalet ‘Trust’ wordt binnen de Nederlandse verfmarkt aangeboden onder het Flexa Kleurentrends 2021-palet. Dit palet bestaat uit tien zeer goed toepasbare interieur-kleuren waaronder Brave Ground™. Wil je de kleur vooraf in de vorm van verf op je muur zien, dan zijn de tien kleuren vanaf september 2020 als Flexa Kleurtester verkrijgbaar via de Flexa website en in de verfwinkel. Alle kleuren uit de vier ColourFutures™- paletten zijn beschikbaar als Flexa Kleurtester (€ 1,99 – online) en in Flexa Lakken en Muurverven te mengen op de Flexa Mengmachine.

#Flexa #Kleurentrends2021 #Kleurvanhetjaar2021 #BraveGround #CF21

Beeld: ColourFutures™ - Flexa.nl
Beeld: ColourFutures™ – Flexa.nl
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com