Menu
Slaapkamertrends 2021 - Duurzaam Yumeko + kortingsactie - Stijlvol Styling Woonblog by SBZ Interieur Design

Niet alleen met je ogen gesloten maar ook zeker met je ogen open moet je slaapkamer fijn en comfortabel aanvoelen. In stijl en sfeer. De slaapkamer is bij uitstek de plek waar wij ontspannen, onze welverdiende slaap pakken en elkaar liefhebben. Met de 7 tips in deze blog aan de hand van de nieuwe woontrends 2021 op slaapkamer gebied, maak je van jouw slaapkamer een ontspannen oord van rust en plezier. 

Woontrend 1: duurzaam beddengoed

Er is niets fijner als je jouw slaapkamer binnenkomt en kijkt naar een mooi opgemaakt bed dat uitnodigt om met een grote duik erop te ploffen. Tijd om de dag van je af te laten glijden en de rust te pakken die je verdient. 

Helemaal on-trend en waarvan ik ook zeker verwacht dat de vraag alleen maar gaat toenemen is duurzaam beddengoed. Zoals van Yumeko – beddengoed van de hoogste kwaliteit dat tegelijk duurzaam en betaalbaar is. Iets dat eerst onmogelijk leek is in de huidige tijd ineens haalbaar geworden. Door mooie, duurzame alternatieven te bieden voor bed en bad wil Yumeko het alledaagse leven wat aangenamer en comfortabeler maken en de wereld wat schoner en eerlijker.

Zelf slaap ik sinds kort ook onder een duurzaam katoen-satijnen dekbedovertrek van Yumeko. Niet alleen duurzaam, maar ook zeker een genot voor het oog en voor je huid. Want wat is het dekbedovertrek echt heerlijk zacht! Het fijne is dat naast eco katoen-satijn er ook andere soorten duurzame zijn dekbedovertrekken zijn zoals knuffelig jersey, crispy percal of fluweelzacht flanel.
Wanneer je in bed kruipt, voelt je niet alleen het verschil, je maakt ook het verschil.
Alle voorzien van keurmerken zoals de Global Organic Textile Standards (GOTS) en Fairtrade.

Leuke kortingsactie: krijg via Stijlvol Styling met kortingscode: STIJLVOLSTIJLING10 10% korting* op de Yumeko collectie op www.yumeko.nl
*Met uitzondering van de nieuwe collectie, sale en bundels. Tijdelijke voorjaarsactie. 

Slaapkamertrends 2021 - Duurzaam Yumeko - Stijlvol Styling Woonblog by SBZ Interieur Design

Woontrend 2 – Creeër met laagjes een hotel-look bed 

Zorg niet alleen voor fijn en duurzaam beddengoed dat qua kleur en structuur aansluit op jouw woonstijl. Een dekbedovertrek is immers een groot oppervlak en doet daarom veel voor de woonstijl en sfeer in je slaapkamer. Een mooi sprei, twee extra hoofdkussens als extra laag bovenop je huidige hoofdkussens of mooie sierkussens op je bed maken van bed een feestje om in te duiken en dit staat nog heel mooie ook. Ik krijg vaak de vraag wat doe jij met dat sprei en extra kussens ’s avonds als je gaat slapen. Heel simpel; het sprei schuif ik netjes opgevouwen in een sidetable tegenover ons bed en sierkussens leg in vaak in een grote mand of zet ik naast het bed neer. 

Voor een extra rijk gevoel wissel af in materialen en structuren qua textiel, zo maak je van je bed een spannend geheel in uitstraling en gevoel. 

Woontrend 3 – natuurlijke kleuren en materialen

Met natuurlijke materialen verbind je binnen- en buitenleven. Je creëert hiermee rust, warmte en een stijl die geschikt is voor ieder woonseizoen. Of je nu houdt van meer kleur door bijvoorbeeld steenrood, blauw of groen toe te voegen of juist een basis van aardetinten en wit. Met natuurtinten als kleur van het jaar Brave Ground kun je alle kanten op.
De natuurlijke stijl kracht bijzetten doe je niet alleen met kleur maar ook met hout, linnen en wol.
Onder de kleurtrends is bruin de trend van het moment. Denk aan een dekbedovertrek in beige-bruin, steenrood-bruin of een een donkere aardekleur, gecombineerd met sierkussens in een mooie zandkleur, groen of roze tint.  

Woontrend 4: Planten en droogbloemen in je slaapkamer

Planten toevoegen aan interieurs is al jaren in opkomst. Luchtzuiverende planten zorgen niet alleen voor een fijn slaapklimaat, ze zijn ook nog eens super decoratief. Met planten geef jouw slaapkamer daarnaast direct een dot kleur en een gezellige sfeer. Naast planten zijn op dit moment droogbloemen helemaal hot! Zet bijvoorbeeld een mooie bos droogbloemen op een sidetable als eye-catcher.

Slaapkamertrends 2021 - Duurzaam Yumeko - Stijlvol Styling Woonblog by SBZ Interieur Design

Woontrend 5 – Vloerkleden voor dat royale slaapkamer gevoel en warme voetjes

Ik spreek uit ervaring als ik zeg dat er niets fijner is als met je blote voeten als je ’s morgens uit bed stapt op een zacht vloerkleed landen. het is alsof je nog even dat warme gevoel van in bed liggen kunt verlegen. Vloerkleden in de slaapkamer zin echte sfeermakers. Dat niet alleen want vloerkleden zijn ook uitstekend geschikt voor het verbeteren van de akoestiek. Leg een vloerkleed onder je bed en laat deze aan weerszijden tenminste 35cm uitsteken, ook aan het bed voeteneind. Zo ontstaat die fijne royale hotel-look welke direct een rustgevend en luxe gevoel aan je slaapkamer geeft. 

Slaapkamertrends 2021 - Duurzaam Yumeko - Stijlvol Styling Woonblog by SBZ Interieur Design

Woontrend 6 – rotan en bamboe verlichting

Verlichting is een hele belangrijke sfeermaker in de slaapkamer. Het is daarom belangrijk vooraf na te denken over een lichtplan en wat je met de verlichting wilt bereiken. 

Een van de nieuwste trends op verlichting gebied is verlichting van Bamboe en Rotan, deze geven je slaapkamer niet alleen een duurzame look & feel maar zorgen ook nog eens voor een natuurlijke sfeer en mooie licht verspreiding. Zelfs vind ik deze bamboe en rotan lampen een mooie combinatie met een metallic zoals messing. Zo krijg je een hedendaags contrast.  

Woontrend 7: Japandi – Scandinavisch versus Japans

Onze behoefte aan rust en stabiliteit is sterker dan ooit, zeker in deze tijd. Woontrend ‘Silence’ brengt je interieur terug naar de basis, naar rust en eenvoud. En laat dit nu perfect samen gaan met de andere woontrends die er zijn op slaapkamer gebied. Japandi, zoals deze stijl heet, is een mix van Scandinavisch design en Japans minimalisme. Je ziet binnen deze woontrend veel lichte tinten, ronde vormen en zachte materialen terugkomen, die samen zorgen voor een rustige sfeer. Qua kleuren zie je veelal een combinatie van wit, gemixt met lichte beige en bruintinten. Met als kleur accent melkachtig groen of blauw. De meubels zijn veelal van licht hout, de verlichting gemaakt van bamboe of rotan en jouw duurzame beddengoed vul je aan met een zacht sprei of plaid en basic sierkussens. Japandi is de stijl waarbij je makkelijk ontspant en welke tijdloos is en rust uitstraalt.  

Slaapkamertrends 2021 - Duurzaam Yumeko - Stijlvol Styling Woonblog by SBZ Interieur Design
Inspiratie blog in samenwerking met Yumeko.
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com