Menu
Badkamer / Samenwerking / Woontips / Woontrends

Woontrends | De badkamertrends 2015

Woontrends | De badkamertrends 2015 - TONA collectie #woonblog www.stijlvolstyling.com

Woontrends | De badkamertrends 2015.
Tegenwoordig is de badkamer veel meer dan een ruimte om je te wassen alleen. De badkamertrend van 2015 gaat dan ook vooral over ontspannen in eigen badkamer. Deze zogeheten ‘wellness trend’ was de afgelopen jaren al populair maar blijft dus ook in 2015 het badkamer beeld bepalen. Een badkamer uitzoeken die praktisch, stijlvol en trendy is, is gemakkelijker dan ooit want er is zoveel keus op bad- en douchegebied!

Badkamertrends 2015 – wellness in eigen badkamer

De badkamer is een steeds belangrijkere woonruimte aan het worden. Een badkamer verdient dan ook aandacht om ook hier een stijlvolle ruimte te creëren. De gelijkvloerse inloopdouche of een hele lage douchebak met een glazen wand maakt je badkamer ruimtelijk en geeft een luxe uitstraling. Dit soort doucheruimtes zijn dan ook steeds meer in trek. Kies voor een heerlijk ontspannend douchesessie met een ‘rainshower’ oftewel regendouche, ook hierin is veel keus. Let wel op de kwaliteit want mijn ervaring is dat bij een goedkope plastic variant de douche kop sneller smoezelig en lelijk wordt.

Ook steeds populairder: installaties waarbij de waterstralen uit sproeiers op de muur komen voor een nog meer ontspannen douche ervaring.
En tot slot voor de echte wellness liefhebber is een kleine sauna in de badkamer een echte must have.

Woontrends | De badkamertrends 2015 - TONA collectie #woonblog www.stijlvolstyling.com

Natuurlijke look

Wil je helemaal volgens de trends van 2015 je badkamer inrichten dan is een natuurlijke look een must. Niet alleen de wand- en vloertegels zijn voor de juiste sfeer belangrijk, ook de badkamermeubels spelen hierin een belangrijke rol.

Wat betreft badkamermeubels zie je anno 2015 vooral de ‘hout look’ veel. Dit geeft je badkamer al snel een natuurlijke uitstraling. Badkamermeubels als deze zijn bijvoorbeeld verkrijgbaar bij de online badkamer specialist Maxaro (voormalig Sanitairtotaal). Vaak zijn deze meubels gemaakt van houtfineer. In badkamermeubels zie je tegenwoordig ook veel natuurlijke vormen terug, denk aan afgeronde hoeken en een ovaal bad inplaats van recht. Dit geld ook voor waskommen, deze zijn tegenwoordig vaak rond of ovaal en ‘staan’ op het wastafelmeubel. Waskommen zijn er niet alleen van keramiek maar ook beton is helemaal hip. Fijne aan het gebruiken van ronde vormen in een vrij steriele ruimte als de badkamer is; ronde vormen ogen natuurlijker en geven je badkamer een zachte minder kille uitstraling. Tot slot denk bij het inrichten van de badkamer ook aan mooie verlichting, eventueel dimbaar. Niet alleen aan het plafond maar ook spiegel verlichting is erg fijn om te hebben voor bijvoorbeeld scheren en opmaken.

Botanisch interieur met planten in de badkamer

Planten en bloemen in jouw interieur zijn de woontrend van 2015. Niet gek dat ook de badkamer er aan moet geloven. Er zijn genoeg planten die een vochtige ruimte heerlijk vinden. Omdat de meeste badkamers weinig daglicht hebben zijn is het belangrijk hiermee rekening te houden bij het kiezen van de juiste plant. Één van mijn favoriete planten, die het heel goed doet in een vochtige schaduwrijke plek als de badkamer, is de Calathea. Deze fraaie plant met een bont blad is ook nog eens lucht zuiverend. Heb je een lichte en ruime badkamer dan is bijvoorbeeld een olijfboompje of een varen heel erg leuk.

Woontrends | De badkamertrends 2015 - TONA collectie #woonblog www.stijlvolstyling.com

Planten in de badkamer

Modern ontmoet natuurlijk

Badkamers anno 2015 hebben een mix van een natuurlijke look met juist vrij moderne meubels. Zo ook die van ons.
Zelf hebben wij badkamermeubels met een vergrijsde hout look qua kleur vergelijkbaar met het meubel op de onderstaande foto. Deze meubels combineren wij met grote zwarte tegels op de vloer en witte rechthoekige tegels op de muur, dit geeft een mooi modern contrast.

Woontrends | De badkamertrends 2015 - TONA collectie #woonblog www.stijlvolstyling.com

Badkameraccessoires

Om sfeer te brengen in de badkamer adviseer ik je te decoreren met ‘praktische’ en toch fraaie accessoires. Denk hierbij aan stijlvolle zeeppompjes, luxe badkamer textiel, manden en zoals eerder genoemd; planten kunnen ook veel sfeer brengen. Heb je een mooi plateau boven bijv. het toilet, dan is het ook erg fraai om hier een beeld op te zetten en deze uit te lichten. Ook iets wat je ook steeds veel ziet of beter gezegd ruikt zijn interieur parfums, ze maken vaak het ontspannende gevoel compleet door een fijne geur als lavendel, zo waan jij je even in de Provence.

Badkamertrends 2015 - Stijlvol Styling woonblog - www.stijlvolstyling.com

Iets waar je naar mijn mening ook niet op moet besparen bij de aanschaf van een nieuwe badkamer zijn goede kwaliteit accessoires als een handdoekenrek, toiletrolhouder en een douchemandje. Deze accessoires lijken van de betere merken vaak erg duur maar vergeet niet dat ze veel gebruikt worden en vocht te verduren krijgen. Het zou jammer zijn als jouw badkameraccessoires snel slijten en gaan roesten door het vocht. Kies daarom altijd voor hoogwaardig RVS als je wilt dat ze langer mee gaan. Liever een andere manier om je handdoeken op te hangen? Ook een decoratie ladder van bamboe of hout zie je veel als alternatief handdoekenrek voor de badkamer.

Hoe dan ook, wanneer je op zoek bent naar een nieuwe badkamer kun je tegenwoordig ook prima online terecht, bijvoorbeeld bij Maxaro welke een breed assortiment in badkamers en accessoires heeft. Niet onbelangrijke deze online badkamer specialist kent ook nog eens een hoge klanttevredenheid.

Welke stijl jouw voorkeur ook naar uit gaat, geniet van jouw momentje voor jezelf in een stijlvolle badkamer!

Gesponsorde blog in samenwerking met Sanitairtotaal. 

About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com