Menu

In de woontrends sneak preview kon je al kort kennis maken met de kleuren- en materialen voor aankomend woonseizoen. In deze blog vertel ik je alles over 4 grootste woontrends en de absolute must-have’s en do’s op lifestyle- en interieurgebied voor komend woonjaar. Om maar meteen te beginnen; De rode draad in alle woontrends is het gebruik van planten en bloemen, natuurlijke materialen en duurzaamheid. Niet echt verassend, maar wat wel verrassend is zijn de opkomende woonstijlen en met in het bijzonder toch wel het thematiseren van je interieur. Maak snel kennis met de trends; Warme kleuren stoere materialen, Wabi-Sabi, Insta-proof – dress to impress, modulair en duurzaam. Als afsluiter van mijn video serie voor oktober woonmaand, kun je ook deze week kijken naar een nieuwe video, dit keer natuurlijk over de woon- en lifestyle trends 2020.

huis inrichten 2019, huisinrichting, interieurinrichting, interieurtrends, interieur trends, kleurtrends, kleur trends, interieur, wonen, lifestyle, trends, woontrends 2019, woontrends 2020, woontrends, wonen 2019, interieur 2019, trends, lifestyle, wonen, interieur, kleur van het jaar, maatschappij, kleur, wooninspiratie, trends, vtwonen trends, vtwonen, vtwonen interieur

Meer video’s zien? Bekijk dan de Stijlvol Styling tv vlogs.

Inspiratie | De 4 lifestyle & interieur trends op een rij 9 woontrends 2020)

Trend nr.1: Warme kleuren en stoere materialen

Flexa kleur van het jaar is Spiced Honey een warme beige-gele kleurtint die perfect combineert met zowel lichtere pastels als donkere vaak warme kleurtinten.

Donkere warme kleuren zijn overigens helemaal hip. Voor de komende woonseizoen zie je veel beige, donker bruintinten, warm rood, donker paars, aubergine, indigo blauw en mosgroen zoals de prachtige kleur donker groene kleur van het jaar van Histor Quiet Clearing.

Absolute must-haves qua combinaties zijn leer, gekleurd glas, zwart staal, messing en goud kleurige accenten, velours stoffen en natuursteen zoals marmer. Voor de natuurlijk basis gebruik je veel warme duurzame houtsoorten, vaak in bijzondere patronen zoals visgraad.

Je ziet voor komend seizoen zie je in de winkels veel meubels met ronde vormen, rotan items, salontafels en wandrekken zijn weer helemaal terug van weggeweest.

Trend nr.2: Wabi Sabi – De kunst van imperfectie lifestyle trends 2019

Een kil minimalistisch en strak interieur is uit. Spannend, kleurrijk, warmte en puur is in. Imperfectie en rauwe woonstijlen zijn overgewaaid uit Japan een typisch voorbeeld hiervan is bijvoorbeeld de Japanse ’Wabi Sabi’ trend. Belangrijke lifestyle trends hierbij is dat dit echt een tegenactie is op al die ’perfecte’ plaatjes en strak gestylde interieurs die amper meer leefbaar waren.

Bij wabi-sabi draait het uit om echt, puur, duurzaam en eerlijk in materialen. Dit al combineer je perfect met de trends van afgelopen jaren zoals urban jungle, natuurlijk Scandinavische, vintage en niet te vergeten industriële woonstijlen. Natuurlijk wonen zoals je bij de urban jungle trend zag is overigens nog steeds helemaal van nu, planten en bloemen behoren
inmiddels tot de meest populaire woonaccessoires om zo de natuur van buiten naar binnen te halen.

Trend nr.3: Dress to impress! Een insta-proof interieur

Interieurs vol drama die soms lijken op een filmset of het perfecte boetiek hotel. Gecreëerd voor een Instagram of Pinterest proof plaatje, want wij showen onze interieurs maar wat graag online. Opvallen is daarom steeds lastiger. Het gevolg: Thematiseren is helemaal hip. Dit vloeit mede voort uit de nerd-look trend.

Deze trend zie je ook veelvuldig terug in interieur van imperfectie tot gewaagde kleurencombinaties met veel verschillende warme kleuren, van comic items als woonaccessoires tot romeinse sokkels. Wil jij opvallen? Maak jouw interieur dan vooral persoonlijk en laat zien wie je echt bent! Dit geldt overigens niet alleen voor woonhuizen maar ook zeker voor bedrijven, ook hier wordt indentiteit en beleving steeds belangrijker.Trend nr.4: Duurzaam, modulair en multifunctioneel

Wij wonen met zijn allen op steeds minder vierkante meters en dus gaat het steeds belangrijker worden om modulaire en multifunctionele meubels in jouw interieur toe te passen. Dit zie je dan ook steeds meer terug in collecties van grote interieurwinkels.
Daarnaast worden huizen een technisch hoogstandje met koelkasten die begrijpen wanneer jij nieuwe boodschappen nodig hebt en een koffiezet apparaat dat zorgt dat de koffie als klaar staat wanneer je ’s morgens je bed uit komt. De komende jaren zullen interieurs steeds meer van bestaan uit slimme gadgets om ons leven makkelijker te maken.

Typisch voor deze tijd is dat mensen weinig tijd hebben en minstens zo weinig geduld en hierdoor zal de behoefte aan slimme hulpmiddelen op woongebied alleen maar toenemen. Ook worden woningen steeds duurzamer wat je afgelopen jaren al goed kon zien door de opkomst van kwalitatief mooie LED lichtbronnen, zonnepanelen en slimme besparingsgadgets.

Kun jij hulp gebruiken bij het inrichten van jouw woning, bekijk alle ondersteuning bij huis inrichten, advies en styling mogelijkheden op SBZInterieurDesign.nl
Presentatie video: Susanne van SBZ Interieur Design | Video credits: ism met mamanl | Locatie met dank aan HAY Arsenaal – Naarden. 
About Author

Gepassioneerd en creatief ondernemer van SBZ Interieur Design en Stijlvol Styling. Interieurontwerper & stylist | Blogger StijlvolStyling.com